Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Присаждане на дизелов двг "Форд" на УАЗ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Присаждане на дизелов двг "Форд" на УАЗ

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
    Хич не е тромава със Сиеровия мотор - напротив.
    Човекът, които е правил моята ми разказваше, че най- добре с УАЗковите предавателни числа си пасвал 2,5 дизела от Транзит (Акула). Твърди, че вървял много повече от насаден 300ТД на бенц.
    Как ще стане това?2,5 на Танзита е 90кс.,на МБ-300тд е 149кс.

Коментар

някой може ли да ми каже колко е дебелината на фланеца между кожуха и кутията?
      Прикачени файлове

Коментар

8мм. нали за този на снимката питаш?

Коментар

да този на снимката е с двигател на форд

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
            Как ще стане това?2,5 на Танзита е 90кс.,на МБ-300тд е 149кс.
            Имам близък познат с 2.4 от Транзит и не мога да кажа, че е много динамично представянето. Освен това вибрацията от този мотор е много голяма

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
              Имам близък познат с 2.4 от Транзит и не мога да кажа, че е много динамично представянето. Освен това вибрацията от този мотор е много голяма
              Е ти каква динамика търсиш ?! Транзита на равно вдига 140 . Ако колегата подкара това чудо от снимката с толкова ... ясно е какво ще остане от нея. А иначе и аз не бих сложил от Транзит . Мотора е с директно впръскване , като обем е по-голям и потежък ... Абе кютук . Само че ако му мушне един 300D петак от Мерцедес , нещата заспиват ! Не виждам по-добър вариант . Проблема ще е напасването с междинния фланец към кожуха . И може би картера ще иска преработка ...но това са бели кахъри.
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

300-петак е от 123-бавен,слаб-89кс.и неикономичен.Освен това не пали като не му се направят токовете на подгревателните свещи ,както трябва.Карал съм такъв и не съм очарован.Голямата маса на мотора,мачка по-често сферите на предния мост.

Коментар

300-петак е от 123-бавен,слаб-89кс.и неикономичен.Освен това не пали като не му се направят токовете на подгревателните свещи ,както трябва.Карал съм такъв и не съм очарован.Голямата маса на мотора,мачка по-често сферите на предния мост.
                  Карал си - имаш предвид качен на УАЗ-ка или на 123-ка ?...щото аз на 123-та си бях очарован- сравнен с 200Д. А като се вземе прадвид че на УАЗ-ката я има , я няма 75 коня , от които двайсетина са поумрели , разликата си е осезаема в тегленето. За бързината вече стана въпрос - едва ли колегата се готви за скоростни изпълнения.
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                    Карал си - имаш предвид качен на УАЗ-ка или на 123-ка ?...щото аз на 123-та си бях очарован- сравнен с 200Д. А като се вземе прадвид че на УАЗ-ката я има , я няма 75 коня , от които двайсетина са поумрели , разликата си е осезаема в тегленето. За бързината вече стана въпрос - едва ли колегата се готви за скоростни изпълнения.

Един волгов е 93 коня и е много по-лек, а на газ и много по-икономичен.
                    Идеята е да се сложи нещо с което УАЗката ще стане по-проходима, икономична и надеждна, нали, а не на всяка цена да се смени мотора с нещо на навта.
                    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Карал съм на Уаз-469,добър е ако теглиш ремарке,иначе няма други достойнства.На 123-дифа е двапъти по-бърз от този на Уаза.Скоростите на МБ се доближават в предавателни отношения до тези на Уаз.Мотора от МБ е прост,надежден,не много икономичен и стар.За времето си е бил върха на сладоледа,но за джип е тежък и дълъг,освен ако непрекъснато газиш реки и езера.Ако непременно държиш на дизела,то 2.5 с турбо е твоя мотор.-126 кс.малко по-лек ,пъргав и икономичен,но да намериш запазен е проблем.Забравих,помпа с централно мазане без електроника.

Коментар

дойде време за дизела стария двигател е смъкнат и сложен дизела остава само да се нагласи инсталацията
                        Прикачени файлове

Коментар

ето още някоя снимка
                          Прикачени файлове

Коментар

Колега,похвално слово,за труда.Не знам каде,ще се използва,този джип,но си хвърлил много работа,и дано си доволен от този мотор.Форд,и циганин,зимно време,хич не им се работи.

Коментар

Колега,похвално слово,за труда.Не знам каде,ще се използва,този джип,но си хвърлил много работа,и дано си доволен от този мотор.Форд,и циганин,зимно време,хич не им се работи.
                              Като гледам снимките този двигател може да е от форд (най-вероятно от сиера 2.3 д) но е разработка на пежо ако не се лъжа за пежо 505

Коментар

точно от сиера 2,3д е

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X