Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Амортисьори при УАЗ 469Б! Жабкови, нов модел и тунинг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Амортисьори при УАЗ 469Б! Жабкови, нов модел и тунинг

И аз да попитам нещо.Всички тези марки амортисьори,които изброявате, подходящи ли са като размер за УАЗ който е без изменение в окачването? Т.е без промяна във височината .Всичко си е оригинално със жабки. Махам жабките ,заварявам планките и слагам амовете и всичко 'заспива ' .Така ли ?

Коментар

Ми не е съвсем така, но ако уцелиш ходовете да са същите не би трябвало да има проблем. С много твърди амове също не е работа - започва да се мята много, направо отскача. Моите наблюдения са, че ако се заместят жабките с едни просто хубави амове, които покриват ходовете на окачването ефектът е много добър.

Що се отнася до размера - всяка от изброените марки има десетки размери и модели.

Коментар

Първоначално публикуван от Juraia Преглед на мнение
        И аз да попитам нещо.Всички тези марки амортисьори,които изброявате, подходящи ли са като размер за УАЗ който е без изменение в окачването? Т.е без промяна във височината .Всичко си е оригинално със жабки. Махам жабките ,заварявам планките и слагам амовете и всичко 'заспива ' .Така ли ?
        Горе долу е така но се подменят лапите, които държат моста отдолу -с такива за телескопичен амортесор (от по новите модели).

Коментар

[QUOTE=Сашо Пунчев;1083431]Ми не е съвсем така, но ако уцелиш ходовете да са същите не би трябвало да има проблем. С много твърди амове също не е работа - започва да се мята много, направо отскача. Моите наблюдения са, че ако се заместят жабките с едни просто хубави амове, които покриват ходовете на окачването ефектът е много добър.

Що се отнася до размера - всяка от изброените марки има десетки размери и модели.[/QUOЬ

А как да разбера какви размери амове да купя за да паснат ?Уаза си е напълно оригинален не е променяно нищо по окачването.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
            Ми не е съвсем така, но ако уцелиш ходовете да са същите не би трябвало да има проблем. С много твърди амове също не е работа - започва да се мята много, направо отскача. Моите наблюдения са, че ако се заместят жабките с едни просто хубави амове, които покриват ходовете на окачването ефектът е много добър.

Що се отнася до размера - всяка от изброените марки има десетки размери и модели.

Как да разбера размерите ?

Коментар

Първоначално публикуван от Juraia Преглед на мнение
              Как да разбера размерите ?
              Сваляш твоя и мериш краините точки.
              Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                Сваляш твоя и мериш краините точки.

Свалям , ама аз съм с жабки !!!

Коментар

Е те нямат ли краини точки?
                  Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                    Е те нямат ли краини точки?

На практика имат , но не е като да сравниш два телескопични амортисьора един до друг . Все пак ще пробвам .Мислех че има някой който знае колко е дължината на оригинален телескопичен амортисьор от УАЗ. Ако има такъв нека даде размерите в събрано и разгънато сътояние моля .

Коментар

Здравейте ,колеги!
                      За да не отварям нова тема,реших да питам в тази.
                      Какво масло да налея в амортисьорите,при положение че това което препоръчват руснаците- Аж 12 Т не мога да го намеря, явно няма внос от Русия и продават ли се ремонтни комплекти гумички за телескопичните амортисьори, както и гумените втулки за ушите.
                      Предварително благодаря!
                      основният дефект на автомобила е зад волана:confused:

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X