Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Амортисьори при УАЗ 469Б! Жабкови, нов модел и тунинг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Амортисьори при УАЗ 469Б! Жабкови, нов модел и тунинг

Значи проблем при мен е следния,искам да сменя съществуващите амортисьорни елементи тип "жабки"с обикновени маслени амортисьори.Само че проблема е в това, че на предния мост нямам уши за захващане, какви уши да ползвам, откъде мога да ги намеря, имали някакъв спецефичен ъгъл под който трябва да бъдат захванати? За задния мост няма проблем защото там си имам уши.
    Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

По принцип е дълга и широка. За да не влизаш в приключение, просто вземи и ги прекопирай от първия срещнат. Като резервна част не се продават.

Коментар

Продават се подложки под ресорите с ухо, трябва да потърсиш, ето и мойто решение на болката:
      http://forum1.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=4844

Коментар

Така както си го измислие е супер, а има ли ефект, тествали го? Не ставали много твърд?
        Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Коментар

Не е станал по-твърд и вози перфектно...

Коментар

Аз бих свалил жабките ...

Коментар

Стефан е прав,махат се жабките,сменят се планките под моста/през тях минават скобите за ресора/ с такива от УАЗ с телескопични амортисьори.Изработват се планки от ламарина/горни/ с дебелина 5-6мм. Ние в сервиза ги изкопирахме върху картон от друг УАЗ,след това се режат с плазма,огъват се и се заваряват на рамата.Мисля ,че се заваряват на около 310мм от оста на предния мост,назад.Размерите ги има в Уазбука-по точно има чертеж на рама.Трябва да се внимава да не пречат на педалите,ако джипката е долни такива.Ако искаш,след 2-3 дни мога да ти изпратя скица на горната планка-разгъната.Изработват се и шпилки,за ушите на амовете,аз ги правя от стомана 30х.Досега сме направили 3-4 джипки по този начин идосега вс.е наред.С такива амове Уазката става по- нормална за каране,а ака сложиш газови-направо като истинска.
              Игнат Донев 0899952444

Коментар

На газовите проблемът им е, че така и не се намериха нито някви на смислени цени, нито пък скъпи, които обаче да държат поне 200 километра. Кви ли не фирми, кви ли не надежди и нищо(((

Коментар

Не знам братятя руснаци какво слагат.Чувал съм за "KONI" модел 30-1500
                  Игнат Донев 0899952444

Коментар

За УАЗ точни са като размери всички амортисьори, които са за Опел Фронтера дълга база - ресьорен - до 1994г. задните. Единствената разлика е ширината на ушите, за да сте съвсем прецизни си правите подложни шайби, и я компенсирате така че да си осигурите правилното стягане. Цитираните Koni 301500 са правилните и се държат изключително добре. От всички амортисьори които сме тествали до момента не ви препоръчвам руските Плаза, другите модели с които имаме опит са Кони и Билштейн. Вторите са газови двойно тръбни (имат и модел моно тръбни) и осигуряват по меко возене докато първите са сравнително твърди, но пък автомобила много добре стои с тях. С амортисьорите на тези две фирми няма каквито и да са проблеми - тествано е вече с многогодишна експлоатация и изминати много хиляди километри. До момента нямаме нито един дефект на такъв амортисьор с изключение на един който обаче си замина по вина на конзолата която не издържа усилието и се откъсна. Тук е време да предупредя всички с пружинно окачване, че задължително следва да си усилят конзолите, които не издържат на натоварванията от газовите амортисьори!

За свръхтежки натоварвания се предполага амортисьорите да бъдат с голям диаметър и респективно много течност и охлаждана повърхност. До момента нямаше такава опция за УАЗ. Завода (УАЗ) оборудва техния състезателен екип с Кони като ги инсталира по два. Ние вече намерихме решение. Скоро пристигат първите амортисьори от серията XGS на TJM, които са предназначени за свръхвисоки натоварвания и са с диаметър над 6 см! Те ще може да се инсталират на УАЗ директно като единственото, което ще изискват е ~5mm лифт, но това още не е сигурно. Щом сме готови с тестовете ще напиша по въпроса.

VPetrov.photography

Коментар

Изглеждат много добре тези ужасии
                      Тествайте и кажете, може и руснаците после да възприемат челния ви опит, и току виж догодина заводския тим да е с такива, вместо със сдвоени KONI
                      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                        На газовите проблемът им е, че така и не се намериха нито някви на смислени цени, нито пък скъпи, които обаче да държат поне 200 километра. Кви ли не фирми, кви ли не надежди и нищо(((

Стефане който има пари може да си сложи Ранчо и няма да има проблеми спорет мен.Ето попитайте Иван Алексиев да ви каже дали е доволен от тях.
                        https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Абе да ви кажа и аз бях голям фен на Ранчо, ама говоря с руснаците дето ги ползват, и те казват че като за хоби са добре, но за сериозна експлоатация не стават - не държат уви... Ама пък са на някакви смешни пари там и в САЩ, не знам защо твърдиш че "който има много пари", те само тук струват толкова, навсякъде по света са си от средния ценови клас и със средни възможности....
                          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

не си слагайте ранчо
                            drive alive

Коментар

И аз съм на мнение че Ранчо не е добър избор!
                              VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X