Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на двигател М21

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ремонт на двигател М21

При мене даже и цилиндъра успя да пукне.При водачите не е кой знае колко трудна смяната,обаче се наложи да ги райберовам защото клапаните се оказаха по дебели с малко (абе уж трябва да са правени по едни и същи цифри ама напрактика другояче излиза ).А за смяната на легло на клапан съм съгласен,след като си скъсах нервите в няколко опита за подмяна направо смених главата.

Коментар

Носихме една глава за смяна на легло на клапан в един сервиз в Плевен и вече една година няма проблеми. УАЗката беше на 30000км. с двигател УМЗ 417, изгасихме я навреме и не можа да счупи буталото.

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
        Майстора се намира в с.Тръстеник до Плевен. Аз ходих при него 1995г. и от тогава не съм. Това е единствения двигател на който сменявах втулките на разпределителния вал и на друг сигурно няма да го направя. Както ти казва и Цветан не се зайгравай толкова. След като зглобих двигателя налягането на масло си остана същото както си беше и преди.
        Драго ето какво се случи с тези лагери !След дълго търсене на бор-щанга ,от телефон на телефон ,от фирма на фирма стигнах до Тръстеник и до въпросния майстор(може би) които според мен добре си свърши работата!
        А това е номера на въпросния майстор 0886164998-Бай Пешо,човека е на около 60 години ,но все още му се работи!
        Прикачени файлове
        ГАЗ69,Fiat Dukato maxi бордово 3,40м.Omai4x4 тристранен самосвал и Витара в проект!

Коментар

Евала!!!
          Сега ако кажеш колко се връзва това упражнение ще е чудо
          Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от steev69.bg Преглед на мнение
            Драго ето какво се случи с тези лагери !След дълго търсене на бор-щанга ,от телефон на телефон ,от фирма на фирма стигнах до Тръстеник и до въпросния майстор(може би) които според мен добре си свърши работата!
            А това е номера на въпросния майстор 0886164998-Бай Пешо,човека е на около 60 години ,но все още му се работи!
            Да по спомени това е майстора който прави и мойте втулки. Като минава през Бяла Слатина що не се обади.
            Последно редактирано от dragomir_68; 11-01-09, 09:11.
            ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
            Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Първоначално публикуван от steev69.bg Преглед на мнение
              Здравейте колеги моята сага продължава!След като шлаифах главата доиде ред и на гумичките на клапаните, при разглобяване се оказа,че гумички има само на всмукателните клапани(4бр), ,а пък аз съм купил 8бр.При това новите са съвсем различен вид-старите стоят на клапана,а пък новите трябва да се набият в леглото на клапана.Та въпроса ми е да слагам ли на всички клапани гумички и от кои вид са по добри за двигателя?
              Та така или иаче не стана ясно от кои гумички да слагам,събрах цяла колекция,на преден план е оригиналната гумичка, а отзад са опциите.За сега мисля да сложа само на всмукателните клапани както си е оригинално.Поздрави!
              Прикачени файлове
              ГАЗ69,Fiat Dukato maxi бордово 3,40м.Omai4x4 тристранен самосвал и Витара в проект!

Коментар

Двигателя вече сглобен ли е?
                Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

На джипа като му шлаифах клапаните имаше само 2 здрави гумички, а грам масло не ми гори.
                  [SIZE=5][FONT=Comic Sans MS] UAZ 469 for off-road[/FONT][/SIZE]

Коментар

На двигателите УМЗ чупенето или падането на легло на клапан се случва много често и като не се угаси веднага двигателя чупи и буталото
                    Щом като проблема е често срещан как става поставянето на новото легло. Трябва ли да се изстудява за да влезе. Имам глава от М 21 на която се счупи леглото и я бях отписал, но разбрах че се продават легла като резервни части и ми е интересно как се поставя.
                    Прикачени файлове

Коментар

Аз нося главата за смяна на леглото на клапана при един майстор в гр.Плевен. Ако те интересува ще намеря телефона на човека.
                      ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                      Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Аз нося главата за смяна на леглото на клапана при един майстор в гр.Плевен. Ако те интересува ще намеря телефона на човека.
                        Плевен ми е малко далечко, но дай номера за информация.

Коментар

Първоначално публикуван от TONI 1977 Преглед на мнение
                          Щом като проблема е често срещан как става поставянето на новото легло. Трябва ли да се изстудява за да влезе. Имам глава от М 21 на която се счупи леглото и я бях отписал, но разбрах че се продават легла като резервни части и ми е интересно как се поставя.
                          Нова неуборудвана глава наскоро гледах за 90 лв.
                          Смятам, че при тази цена всички манипулаций са безмислени.
                          "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X