Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УАЗ Хънтър проблем , прекъсва

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• УАЗ Хънтър проблем , прекъсва

Проблема е следния , мотора прекъсва за страх няма тихи ,нама високи обороти
    върви единсвено на средни с малко газ ,все едно свършва бензина.
    Та въпроса ми еследния някй има ли прдстава каде могат да да четът такъв тип компютър и да му направат диагностика като хората.
    Ако хякой е имал такъв нека сподели. благодая предварително
    Изобщо немам представа за к'во става въпрос...

До: УАЗ Хънтър проблем , прекъсва

За тестване на двигателя може да се отиде в Антарис (сервиз-магазин на ГАЗ в Младост).
    Най-вероятния проблем е в кабели, лули или бобини.

Поради топлия двигател, износването на бобините и кабелите за високо напражение е сериозно и на 1-2 години трябва се сменят. Или да се заменят с по-издържливи такива (за спортни автомобили).

Проверете и куплунга на компютъра Микас - ако е наводняван може да е пълен с вода/кал. Трябва да се почисти и смаже.
    Show must go on!
    LZ1VES

Коментар

Кабелите и лулите са сменени и проверени ,също и свещите
      Та съмненията са ми в копютара. Но нещо не се ориентирам ко е точно е
      копютара.Тпото е че по принцип се занимавам с ремонт и подръжка на персонални копютри.

Коментар

може и чукчето и наковалнята да са проблема,штото и мойта уазка го правеше съштото
        Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Хънтъра няма чукче и наковалня - с инжекционен двигател е.

Най-добре е да се отиде на тестер и се видят грешките.

За постоянна диагностика е добре да имате борден тестер - той чете постоянно грешките от двигателя, чистят се и с негова помощ се настройват някои параметри. Такъв е например Di15G http://www.m-electronics.ru/products/di15g/
          Show must go on!
          LZ1VES

Коментар

А свети ли ти чека на компютъра?
            Ако свети можеш и сам да го прочетеш с един кламер или парче жица.
            Има го описано в в http://www.uazbuka.ru/lib/rukHUNTER/rus/043_070.pdf на страница 21.
            По долу има и спъсък на грешките.
            Както го описваш, може и да е влязъл по някаква причина в авариен режим. Виж грешката и я пиши. Ако нещо не можеш пиши ще ти помогна. Имал съм такъв проблем произтичащ от прекъснал датчик за входящ въздух.
            И още нещо - проверявал ли си клапата на отдушника на резервоара ? Намира се отпред до сервото. Една цвъчка с калпаче. Ако се задръсти симтомите са същите.
            И последно - бензинов филтър?
            Телефона ми го има в персонална информация.
            Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
            NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

А свети ли ти чека на компютъра?
              Имаш предвит оранжевата лампа на таблото за диагностика ако това питаш да
              да при работещ двигател свети .
              И друго значи след като се направи мост между 10 и 12 на на куплунга за диагностика на тази същата лампа ли тряба да гледам гешките?

Коментар

да. броиш миганията.Ако никога не си го правил досега вероятно в памета има много страи грешки. затова махни масата на акумулатора за няколко минути. после я сложи и запали. след това направи диагностиката. така ще си спестиш много излишно броене.

И още един въпрос - с газово ли си?

Коментар

Така.... значи проверих отдушника наред е клапата .
                  горивния фитър го смених за всеки случай-ефект никакъв.
                  И стигаме до комютъра дава 2 грешки
                  грешка 18- Высокий уровень сигнала датчика температуры воздуха ,което едва ли е
                  проблема но грешка 62 -Неисправность оперативной памяти блока управления,това вече ме притеснява при нормалните компютри грешки в рам-памета/оперативната памет/
                  водят до грешки във всички компоненти.С други думи нищо не работи като хората .
                  Незнам дали може да се смени само памета или трябва да се замени целия блок
                  по-вероятно второто.
                  И един тъп въпрос ,черната кутия в ляво от педалите ли е въпросния компютър /блока управления/ все пак да знам какво да заритам по улицата

Коментар

Грешка 62 се появява винаги при сваляне на клемата. Компютъра се намира под крана на парното. Аз имал същия проблем с този датчик. Утре ще ти напиша как да го провериш.

Коментар

Аха значи компютарът се намира там дето на мойта уазка при дъжд почва да капе
                      вода,в каката на човека до мене ,много яко????

Коментар

Извади внимателно куплунга на компютъра, почисти и продухай перата от двете страни. После леко напръскай със защитен спрей за контакти. За да не тече вода - силиконирай процепа между предното стъкло (рамката) и купето. Много често гуменото уплътнение не си е на мястото.
                        Show must go on!
                        LZ1VES

Коментар

Сега да допиша за датчика за температурата на входящия въздух. Този датчик се намира под колекторите за входящ въздух над алтернатора. Много често се прекъсват кабелите, които водят до него. Ако по някакъв начин се скапе, двигателя влиза в авариен режим. Това съм го устаноявал с програмка за диагностика на двигателя. Такава програмка може да се свали от интернет. Трябва да се намери кабел за К-линия. Тук във Варна един познат има. Аз там пробвах тази диагностика.
                          Задължително трябва да остраниш проблема с грешката, защото този двигател е много чувствителен на подобен вид грешки. Повечето грешки се дължат на калпаво окабеляване ( прекъсване на кабели, лоша връзка, залепване кабели и т.н.)
                          Макар че, както описваш проблема не е от този датчик. На мен повече ми прилича на проблем в горивната система и на онзи отдушник. Аз съм имал такъв проблем на похода 2006 година. Колата просто почти спря и вървеше много бавно, само на средни обороти. И освен това вакумираше левия резервоар. Защо не пробваш следното:
                          Отвори капачката на левия резервоар. Махни капачето на отдушника. Духни ( или с помпа) в отдушника. Трябва да се чуе бълбукането на безнина, които се прехвърля от левия в десния резервоар. Ако има трудности или въобще не тръгва, значи там е проблема. И пак пиши....

Коментар

И куплунга отпада,почистих напръсках ефект никакъв

Коментар

Значи и това оптитах нищо не пуска и бес клапанчето надувам директо маркуча нищо не минава , абе това копче за резервоарите същност какво превключва да няма няко ел.вентил някаде да се е омазал

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X