Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за съединители и маховици

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за съединители и маховици

Ако сложите на 24-д -100мм.бутала ,и няма проблеми,ще почерпя бутилка водка,и ще се разбере ме за цената на патента.Надявам се на успех.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
      Ако сложите на 24-д -100мм.бутала ,и няма проблеми,ще почерпя бутилка водка,и ще се разбере ме за цената на патента.Надявам се на успех.
      Еми се някой трябва да си жертва мотора за благото, па дано стане стискайте палци
      Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Имам двигател от 21 със свалена глава ако върши работа,за идеята,Ваш е.

Коментар

Ако стигнеме до там ще се обадиме

Коментар

Значи идеята им е Зил-ови ризи престъргани така,че да влезнат в блока и бутала от 3 литровия Уаз.

А дали ще стане нещо незнам.Надявам се да се навият да го правят пък да видиме дали се получава нещо в края на крайщата.
            Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Предполагам ще стане,навремето,първия двигател от уаз,който,сложих,на газ-69,беше с ризи от газ53 на които подложих ме месингови пръстени около 3см.за да паснат в блока,а също и бутала от газ-53,и си работеше дълги години.За зиловите ризи ако не загрява друг проблем не виждам.

Коментар

Oт 53 са еднакви на вътрешен диаметър 92мм, само дължината е различна

Коментар

Зиловите ризи са 100мм.,нали ще слагаш бутала 100мм.Освен че ще се намали обема на охлаждащата течност в блока,какъв друг проблем възниква?

Коментар

Зиловите ризи са 100мм.,нали ще слагаш бутала 100мм.Освен че ще се намали обема на охлаждащата течност в блока,какъв друг проблем възниква?
                    И ризите и блока трябва да се престръгват, допълнителна електрическа водна помпа, по голяма шайба на коляновия вал и такива, ама това за друга тема ако стане ще разясняваме щото и на мен не ми е 100% ясно сега, а и моя джип не е готов за двигател още

Мерси за предложенията по темата ще умуваме още, но най вероятно ще си остане волгов притискателния и 69ков (Жуков) феродовия

Коментар

Може би ставам досаден,но ми се въртят в главата 3 варианта,за по-мощен двигател,затова разпитвам непрекъснато.Ако модераторите преценят да преместят питането ми в нова тема.Колега ,кой вариант е по-удачен?1-во ,предлагат ми двигател от Газела-2.9,но като зная че е била маршрутка,значи тотален ремонт.За същите пари,горе-долу,ще купя,от моргата в Пазарджик.двигател от мерцедес-2.6 или2.3.Първия е малко дълъг,а втория ако е 16 винтила,ще трябва пак ремонт,и задължително електрониката с него.3-вариант да изчакам да видя края на вашия проект.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
                        допълнителна електрическа водна помпа, по голяма шайба на коляновия вал и такива, ама това за друга тема ако стане
                        Taka може да стигнете да кавитация
                        Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Може би ставам досаден,но ми се въртят в главата 3 варианта,за по-мощен двигател,затова разпитвам непрекъснато.Ако модераторите преценят да преместят питането ми в нова тема.Колега ,кой вариант е по-удачен?1-во ,предлагат ми двигател от Газела-2.9,но като зная че е била маршрутка,значи тотален ремонт.За същите пари,горе-долу,ще купя,от моргата в Пазарджик.двигател от мерцедес-2.6 или2.3.Първия е малко дълъг,а втория ако е 16 винтила,ще трябва пак ремонт,и задължително електрониката с него.3-вариант да изчакам да видя края на вашия проект.
                          Има и още варянти...
                          Зависи за какво ще я ползваш
                          Първия защо да е по дълъг (ако говорим за бензиновия варянт било то с инжекциона), аз бих се насочил към него, щом като е била маршрутка значи е карана на газ, във всички случеи сваляш главата и я правиш, ако не клопат буталата си ти
                          Аз не съм фен на западните двигатели слагани на руска техника (ако става дума за това), а особено вентилиран... незнам...
                          Нашия проект ще се реализира сигурно зимата, наще мотори сигурно ще искарат лято
                          Поздрави

Коментар

Благодаря,на колегата,хубава дискусия се получи.Проблема не е че нямам двигатели на джиповете-винаги имам по някои резервен.За мен главния недостатък на руските машини е слабите мотори.Газеловия ще стане без много напасване,но гаранция е за бутала,ризи,лагери,шлаиф и тн.В най-добрия случай е 110-112 коня.2.6 от мерцедеса е 6 цилиндров по-дълъг е и по тежак но мощност-166к.с.Според мен най удачен е 2.3 не винтилиран,с карбуратор-122к.с.,инжекция-136 к.с. малко по-тежък от Газеловия/около187к.г/,проблема идва от това че тези мотори трябва да са със скорости което оскъпява проекта,с около 200-400лв.По въпроса за какво ще се ползва;и аз,не знам,нито ще ходя вече на състезание,а за разходки 24-д си е добър.Сигурно съм се заразил ,във форума,от вечния стремеж да подобриш нещо.Понякога става обратното.

Коментар

А на каква цена си го намерил този Газеловия 2,9, ориентировъчно да знам за напред, ако ми изпадне и на мен
                              За в гората с такава машина не ти трябват виски обороти, а коне и въртящ момент в ниските, също и еластичност (бързо достигане на мах. въртящ момент, както на Умз417например). Успех с каквото се захванеш

Коментар

В София на гара Искър до агромашина,продават,цели Газели.В Самоков,Анатоли,който има фирма за дърводобив,купи 3бр.Двигателя,ми го дава за 450лв.,но както казах е здухан от каране.МБ-мотора 2.3 отговаря на тези условия,но не мога да се разбера с шефа на автоморгата че искам двигател от една кола и скорости от друга.Искам скорост.м.-717.436,който стават на бус и са много търсени.Преценете сами МБ.1-4.905 ,2.-2.716, 3-1.817 .4.-1.261, 5-1.00 УАЗ-1-4,124, 2-2,64, 3-1,58, 4-1.00.Успех и ако мога да помогна с нещо ,пишете.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X