Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да закупя ли Ssangyong Kyron ?!?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да закупя ли Ssangyong Kyron ?!?

Първоначално публикуван от qlink Преглед на мнение
    Няма как да си навлечеш гнева на който и да е - всеки има право на мнение. А аз написах условно думичката джип... то е ясно, че това са сув-ове, та било то SUV I или SUV II. Нямам намерение да правя тежък офроуд, а да "прескачам" дупките по родните пътища и в свободното време да се позабавлявам по някой черен път. Въпросният автомобил го тествах на плажа и останах доволен от това, което показа по дюните. Е не е Паджеро къса база или G класа на Бенц, но става!
    По принцип от доста време влизам във Форума,но мисля,че вече е крайно време да се регистрирам,за да мога да поствам и да помогна, надявам се,на колегата qlink с избора. Преди около 3 месеца си взех Кайрон,само че не 2.7,а 2.0 CDI,който e 141 к.с..Голямото чудене трая около месец и половина,защото колкото и хора да питах всеки ме съветваше нещо различно.Накрая реших да обиколя всичките представителства,чиито автомобили ме интересуват и да ги изнудя за някакъв по-сериозен пътен тест на колата.Чесно да ви кажа като возия и държание на пътя всичките ми харесаха(карах Каптива и Санта Фе дизели)като на Каптивата,поне според мен,мотора и беше малко слаб при тръгване,докато при другите го нямаше това. Единствено от Ратола,обаче ме закараха на един гаден баир след Илиенци и ми връчиха ключовете и ми казаха - КАРАЙ(сигурно ги бях изнервил леко).Значи да уточня,че не става въпрос за офроуд трасе,но просто видях откъде мина Кайрона и се убедих,че щом е минал от там значи едва ли ще имам проблеми с него при нормално каране.Още повече,че само при него имаше "бавни скорости" и рама.Това обаче което ме грабна са автоматичните скорости и бутоните за смяна на скоростите от волана... ...така че,qlink,прави си сметка дали си заслужава да даваш 70 и кусур хиляди за Санта Фе-то,при положение че аз за моя дадох 54 к и го наблъсках с кожи,DVD-та,ксенони,камери за заден ход и на 5 хиляди му сложих чип тунинг,та сега е около 165 коня(и определено чипа си струваше,защото сякаш колата се отпуши)И честно да ти кажа вече е на 14 хил.км. и разхода и падна до към 11 градско,в началото харчеше повече,но постепенно падна,не знам защо. Засега не се сещам какво друго да ти кажа,но ако ти се сетиш питай

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
      Въпрос от моя приятелка с Актион или както там се води:

- А... и ти си с Джип (при вида на Тераното ми) ми как дойде до морето с него ?

Аз:
      - ??? защо ???

- Ами как ??? то нали като влезнеш в дупка при скорост по-голяма от 60 и започва да се тресе целия и не можеш да хванеш пътя ???

Актиона тогава беше фабрично нов на примерно 1000 км.
      Аз самия карам новия Кайрон 2.7CDI AWD и смея да твърдя, че возията му е прекрасна. Дупките превземам със 160 и не мърда. А мнението на няква дама /блондинка по душа/ не ме интересува, защото едва ли е компетентно. Актиона малко друса, но не е нестабилен. А ти с Тераното можеш да си газиш калта колкото си искаш, но вземи пробвай да изминеш разстоянието от Варна до Бургас за 55 мин. и пак ще говорим за Кайрона...

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
        Въпрос от моя приятелка с Актион или както там се води:

- А... и ти си с Джип (при вида на Тераното ми) ми как дойде до морето с него ?

Аз:
        - ??? защо ???

- Ами как ??? то нали като влезнеш в дупка при скорост по-голяма от 60 и започва да се тресе целия и не можеш да хванеш пътя ???

Актиона тогава беше фабрично нов на примерно 1000 км.
        Актиона вози твърдо но не е нестабилен - твоята позната може да разбира от гримове и червила, но от автомобили едва ли. А ти с това терано може да си ходиш да газиш на блатото, но по асфалта ако караш с над 100 от люлеене ще хванеш морска болест. С кайрона 2.7CDI/T-Tronic/AWD си перкам по магистралата и превземам всички пловдивски неравности по нея без проблем...

Коментар

Първоначално публикуван от qlink Преглед на мнение
          Здравейте, ....Очаквам адекватни отговори и съвети. Благодаря предварително.
          Тук "адекватни" почти няма (включвам и себеси)... , не ги ли виждаш,че си купуват дЖипки който са грозни и скъпи.След това ги разглобяват,поорязват тук там помалко, купуват еди бус части, и ги правят ОЩЕ по-грозни и ОЩЕ по-скъпи и ...

... и ще цитирам Венцислав Петров:
          ... в този портал сме предимно хора които изразходваме огромни средства за да ходим там където нямаме работа по най-трудният път...
          Щом за твойте нужди те удовлетворява, независимо коя от по-горе споменатите марки взимай щом ти е на сърце.
          Нямам намерение да правя тежък офроуд, а да "прескачам" дупките по родните пътища и в свободното време да се позабавлявам по някой черен път. Въпросният автомобил го тествах на плажа и останах доволен от това, което показа по дюните.
          ... ако продължим ще стане като ТУК каквото става.
          Парите са си твой избора също.Успех, и да се похвалиш после ... и снимки (атрактивни) да има
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 17-07-08, 13:01.
          Land Rover Discovery:
          - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
          Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Един съсед адвокат сподели, че клиентите му (крадци на автомобили) имали много лошо мнение за Рекстън.

Коментар

Първоначално публикуван от Imago Преглед на мнение
              Един съсед адвокат сподели, че клиентите му (крадци на автомобили) имали много лошо мнение за Рекстън.
              На адвокат не вярвай ... щом са го откраднали хората все е имало причина

в друга тема споделих че бях тези дни в един от магазините на Ratola, по принцип правих тест драйв на Kyron-a (и мен ме закараха на илиенци ... хахах, наистина върви без задръжки ) в магазина им докато се мотах имаше техен клиент с Рекстон на обслужване, както споделих човека беше горд собсвеник 1-г. някаде и нищо лошо не чух даже напротив ...

Коментар

Първоначално публикуван от bahmalemaamu Преглед на мнение
                Аз самия карам новия Кайрон 2.7CDI AWD и смея да твърдя, че возията му е прекрасна. Дупките превземам със 160 и не мърда. А мнението на няква дама /блондинка по душа/ не ме интересува, защото едва ли е компетентно. Актиона малко друса, но не е нестабилен. А ти с Тераното можеш да си газиш калта колкото си искаш, но вземи пробвай да изминеш разстоянието от Варна до Бургас за 55 мин. и пак ще говорим за Кайрона...
                Струва ми се колега че леко си объркал Форума.

По скоро изказването ти е подходящо за ВВВ.форум.Гоуф-2.или3.цом.

Мнението което цитирах е на 50 килограмова девойка и е на база разбирането на средностатистическа шофьорка за придвижване с "Джип".
                За да те успокоя, ще вметна че Тераното ми може и да развива 160 км/ч но няма как да знам за което, защото не е това целта на конкретния модел и методиката ми на придвижване.
                Също така ще те успокоя че няма и да пробвам да достигна висотите, които ти си постигнал на така неприятния и бих казал с висока смъртност път Варна-Бургас, което пък ти дава възможността да пробваш следващия път, да постигнеш 45мин!!! Ев---та къде такива мъже в този форум.

А специално за тебе пиша следното:
                Най-хубавия, най-"прекрасно" возещия, най-очарователно изглеждащия, най-много работа вършещия и почти най-бързия (изключително близко в огледалата за задно виждане на Гоуфа) ДЖИП !!! е онзи който носи надписа ССССАНГ- ЙООНГ на зандия си капак.

И не на последно място - нека всички заедно отречеме всички онези жалки копия на ССанг-Йонка а именно: Тойота, Нисан, Мерцедес и др. които най-безочливо са копирали технология и дизайн от безценния и уникален ССАНГГ.... срамота...

Коментар

Не съм карал такъв кореец (Kyr on) и не зная характеристиките му, но като го погледна предизвиква реакция на повръщане у мен..
                  НЕМА ТАКЪВ ГРОЗНИК!!! Трудно може да се създаде нещо по-кичозно и гнусно
                  Последно редактирано от Scrapheap; 17-07-08, 14:36.
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Два пъти препрочетох темата ама нещо аз ли взех да заспивам вие ли полудяхте незнам ... единиа вика "блондинка" другия вика "не е блондинка 50 кила е ..." после пък "скачам в дупките с 160км/ч" а другия "ти луд ли си и мойта каруца ги дига ама не се движа по асфалт ..." още малко и ще почна да режа доматите за ракията поне да влезна в час

Коментар

Сутринта, виждайки тази тема, бях готов да се обзаложа, че правилният раздел за публикуването и е друг.... "Разкази, случки, хумор, поздравления и игри".
                      Щом стигнахте и във външния му вид да не виждате нещо добро, въпреки, че винаги съм твърдял, че "цветът няма значение"... работата е ясна...
                      Странни са понятията на някой, най-вече нови членове на форума, за офроуд и джип...

П.П. Наслушали сме се за митичните възможности на корейски, че и китайски дори, по-височки (от към таван, не клиренс) леки коли, наричани мило "джипки"... Имаше дори един опит на колега от форума, да направи нещо, заслужаващо това име, качвайки една Киа на редукторни мостове...
                      Последно редактирано от giorgio; 17-07-08, 13:29.
                      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Стига бе колеги.Всеки си има право на вкус.Сигурно им е кофти на хората,че така им оплювате ,,първата любов''.А до колегите със Санговете:
                        Момчета,нищо лично,но тук едва ли някой ще се прехласне по колите ви...
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                          Сутринта, виждайки тази тема, бях готов да се обзаложа, че правилният раздел за публикуването и е друг.... "Разкази, случки, хумор, поздравления и игри".
                          Щом стигнахте и във външния му вид да не виждате нещо добро, въпреки, че винаги съм твърдял, че "цветът няма значение"... работата е ясна...
                          Странни са понятията на някой, най-вече нови члвенове на форума, за офроуд и джип...
                          Джипът трябва да ръбест, кален и очукан. (опция)
                          А това прилича на ....
                          Освен това днес стоях на светофара зад един такъв. До него имаше Рено 11. Познайте чий клиренс е по-голям?

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                            Джипът трябва да ръбест, кален и очукан. (опция)
                            А това прилича на ....
                            Освен това днес стоях на светофара зад един такъв. До него имаше Рено 11. Познайте чий клиренс е по-голям?
                            Съгласен !!! колкото по стар и занемарен бе да се поокаля и поочука грижи никви
                            Оня ден карах зад един ТУ-154 а до него имаше една calibra шшш на тва се вика клиренс ...

Коментар

Абе чакайте, говориме за джипове и джипове. Като гледам човека какво пробва Ssangyong, Huidai...така де Hyundai, явно иска просто голяма кола. Не е казано, че иска да кара примерно както Йори Голфа си или дори както Джорджо Хулиганката(от опит знам за какво става въпрос), така че дайте да не го убеждаваме да си купи Джип(в истинския му смисъл) като иска SUV, а просто да го разубедим да си купи ТОЯ ГРОЗИЛ КОРЕЙСКИ!
                              Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                              A2 (+)

Коментар

Намират се хора, способни дори да платят за този... Kyr ON

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X