Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да закупя ли Ssangyong Kyron ?!?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Да закупя ли Ssangyong Kyron ?!?

Все пак е корейско...а бе казвам аз-говнолин...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

В същото време има едно Деу Есперо, което е много дървена кола, но пък се оказа МНОГО ЗДРАВА. Трудно е служебна кола да издържи 10г., и то при положение, че всички я мразят и съответно така я карат
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Lilitu Преглед на мнение
        Пич, объркал си форума! Тук всичко различно от барака с тунинг "направи си сам" е боклук и адекватно мнение едва ли ще получиш. От трите коли, между които се колебаеш, категорично най-добър е Кайронът. От 8 месеца мъжът ми кара точно 2.7CDI и до сега единственият проблем е, че предизвиква завист и злоба у някои хора. Миналата година като си търсеше джип беше обиколил за два месеца всички японски и корейски фирми, съответно от всякъде му говореха глупости срещу другите, абе все едно тук четеш. Само че той е човек, който вярва само на себе си, провери всичко от първа ръка и се спря на Кайрона. Вече 8-9 месеца го кара и мога да ти кажа, че е супер - много комфортен и достатъчно мощен - 161 к.с.! Ninja, твоето гнусно определение за материалите, освен че е провокация за модераторска намеса, ясно показва, че си виждал Кайрон само на снимка! Работата ми е свързана с интериорен дизайн и поне от качество на материалите със сигурност разбирам. Даже на снимките си личи: http://kyron.bg/interior.html Върни си думите обратно!
        Аз,много се извинявам,че се набърквам във Вашето лично пространство с доводите си,но,моля,погледнете нещата от гледната точка на една...хм...правокация с модераторска намеса.
        Значи,идва тук човек и пита:"Да си купя ли едикв'оси?" и половината форум му казва:"НЕ!".Естествено има и привърженици,които го убеждават обратното.Аз изказвам мнение,че колата е направена от говнолин,защото го знам от опит.И тогава се появявате вие и започвате да си страдате по марката,защото...Само че искам да ви кажа,че когато Вашият Кайрон се счупи,вие тихомълком ще го вкарате в сервиза,където ще платите N-хиляди лева ремонт.А човека,който не знае и пита дали да си купи това недоразумение,ако аз(като модератор,който ще бъде тук и утре..)му кажа:"Купи го,бе.Става!!!" какво да му обясня след няколко месеца,когато това няма да става и за скрап?Или да го препратя към Вас?Това се нарича отговорност.Моля,съобразявайте се какво пишете,защото то остава...завинаги.След време някой друг ще прочете постовете ви и...
        Пак казвам,който го кефи да си го взима,на собствена отговорност,но ПОД НИКАКЪВ ПРЕДЛОГ ДА НЕ СЛИЗА ОТ ПЪТЯ!!!И да внимава с бордюрите,че криви рама.А,да и по-нежно с трансмисията и диференциялите,че се чупят.И да не влиза в локви,че лагерите по ходовата части и без това нямат грес и са от говнолин.Препоръчвам смяна с японски(Коyo) или FAG,SKF...

Коментар

Лелееее, какво правите бе хора. По-полека с коментарите. Тука некви тежки офроудъри, разбирачи на съпромата и други. Аз просто желаех да получа малко съвети. Днес тествах прехвалената Каптива и останах разочарован. То си е лек автомобил това. Та така - спрях се на Санта Фе или Кайрон, но като гледам нещо много критики отнесе втория. А из между трите - и трите са корейски, че и Киа е сред тях, вие явно не намирате въобще качествени коли. Казвам коли, за да не започне някой да стене, че това не било джип. То няма и такова понятие джип, като се има предвид, че това е марка американски автомобили с висока проходимост. Та да си дойда на въпроса - желая да закупя някакъв SUV, но не за да газя в огромни локви, а да се возя комфортно по асфалта и когато се налага / тъй като работата ми го налага / да ходя по черни пътища покрай строителните обекти. А да ме съветвате за дизайна и да твърдите, че нещо е грозно или не, не мисля, че е редно. Всеки си има вкус и поне на мен ми харесва въпросния корейски автомобил и не виждам какво недоразумение са направили дизайнерите. Я вижте витарата колко е зле... или други да не ги посочвам, а това си има изчистени форми. Спирам до тук, тъй като явно няма да получа съвети, а само ще си казвате кой какво харесва, а не кой кое смята за качествено или не - макар, че имаше и малко такива мнения, за които благодаря!!!

Коментар

Първоначално публикуван от qlink Преглед на мнение
            Лелееее, какво правите бе хора. По-полека с коментарите. Тука некви тежки офроудъри, разбирачи на съпромата и други. Аз просто желаех да получа малко съвети. Днес тествах прехвалената Каптива и останах разочарован. То си е лек автомобил това. Та така - спрях се на Санта Фе или Кайрон, но като гледам нещо много критики отнесе втория. А из между трите - и трите са корейски, че и Киа е сред тях, вие явно не намирате въобще качествени коли. Казвам коли, за да не започне някой да стене, че това не било джип. То няма и такова понятие джип, като се има предвид, че това е марка американски автомобили с висока проходимост. Та да си дойда на въпроса - желая да закупя някакъв SUV, но не за да газя в огромни локви, а да се возя комфортно по асфалта и когато се налага / тъй като работата ми го налага / да ходя по черни пътища покрай строителните обекти. А да ме съветвате за дизайна и да твърдите, че нещо е грозно или не, не мисля, че е редно. Всеки си има вкус и поне на мен ми харесва въпросния корейски автомобил и не виждам какво недоразумение са направили дизайнерите. Я вижте витарата колко е зле... или други да не ги посочвам, а това си има изчистени форми. Спирам до тук, тъй като явно няма да получа съвети, а само ще си казвате кой какво харесва, а не кой кое смята за качествено или не - макар, че имаше и малко такива мнения, за които благодаря!!!
            Прочети внимателно последните три реда от горния ми пост.И после,ако искаш,си трошИ главата.Успех и дано да не съм прав!!!

Коментар

Първоначално публикуван от qlink Преглед на мнение
              Колега вземи Санта Фе-то! Не съм карал Санг Йонг, но от 8 години карам Хюндай и не по 10-15 хил. , а доста повече! Качеството на механиката е на нивото на европейските автомобили! За дизайн не говорим!
              От друга страна Сантата си е чист СУВ отвсякъде и въобще не се бута сред вседеходите! Но е достачъчно комфортна и проходима за твоите нужди!
              יעבור
              «И това ще мине»

Коментар

Сега, няма как да разберем след време дали въпросното нещо е качествено без да има хора, които да са си го закупили и карали при различни условия. Има и един друг момент - възможността за нарочно несподеляне на реалните проблеми от производителите и собствениците. Предлагам да се консултираш на четири очи с механик от фирмения сервиз - какво и колко често се чупи по тази кола. За съжаление все още не е минала ,,карантинния период" от пускането на пазара. Както всяко НОВО нещо (марка) й предстои най-страшния тест - този на времето...
                Бих те посаветвал да си вземеш нещо от което да знаеш какво и кога да очакваш...
                Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                  Сега, няма как да разберем след време дали въпросното нещо е качествено без да има хора, които да са си го закупили и карали при различни условия...
                  Колега, не си прав, аз например не мога да разбера дали някой е болен, но дали една машина е качествена... е, това ми е работата... Предполага и в медицината има различни методи за определяне общото здравословно състояние и евентуалната продължителност на живота...
                  Преди две седмици ходих до Кърджали за да оценя една китайска линия за производство на тръби от неръждаема стомана. Имах на разположение около час... Разбира се линията беше копирана, поне като дизайн, от най-добрите, в световен аспект, машиностроители. Качеството на обработка на детайлите клонеше към перфектно, от което косвено предположих, че е вероятно и материалите да са качествени. Последното обаче не ме спря да изпратя някои от детайлите за спектрален анализ, който впоследствие потвърди предположенията ми за високо качество... Въпреки всичко това, остана съмнение у мен, че е вероятно да има и детайли, с които поради липса на т.н. "технологична дисциплина" и "инженерна култура" у производителя, е възможно да са допуснати компромиси...
                  Има едно нещо, наречено "име", което всеки производител си изгражда с времето и налага на пазара. За съжаление, най-вече сред производителите на автомобили, напоследък се налага тенденцията за бърза и голяма печалба, което води до сриване на имиджа, на граденото с десетилетия име, за сметка на огромни, бързо реализирани печалби... Големите компании се управляват от добре обучени менажери-финансисти, чиито хонорари се формират най-вече от финансовите резултати. Същите тези менажери, от своя страна вземат решения базирани на проучване потребителския интерес и главно от предполагаемите финансови резултати... Всичко това води до компромис, най-вече с продължителноста на живот на автомобила... Онази реклама, на един от легендарните джипове, предлагаща ви да си купите това, което ще оставите на внуците си, остана в историята...
                  Пак според пазарните проучвания, масовия вкус, формиран напоследък и у българина, който ние презрително наричаме "чалга", е това, което кара купувача да рискува и да си закупи евтина стока, произведена от неизвестна фирма, с надеждата, че е реализирал "далавера", защото тази фирма в момента изгражда име, което се стреми да наложи на пазара. При това, очакванията на менажерите, базирани на психологическите проучвания на "пазарния сегмент", че масовия "чалгаджия" ще работи за утвърждаване на "името", по ред причини, за което не е нужно задълбочено познаване на трудовете на Фройд, се оправдават... Всъщност, голяма част от изказванията в тази тема потвърждават всичко това! Не е случаен фактът, че същите тези менажери, получават баснословни хонорари... Всеки от нас, "масовите потребители", просто плаща частица от тях... и ъъъ... работи за тях...
                  Последно редактирано от giorgio; 19-07-08, 07:03.
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Ето това вече е високоинтелигентна дискусия. Аз лично не намирам голямо противоречие между казаното от теб и от мен, напротив - намирам постовете за взаимно допълващи се. Изложената от теб хипотеза е логична и разбираема. Аз лично НЕ БИХ си купил ТОВА, поне не и докато не минат 15-20 г. от създаването на марката. Другото което ме притеснява (вкл. и при вече утвърдени марки) е масовата тенденция за занижаване на качеството на материалите - точно заради описаната от теб пазарна логика.
                    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                    LZ1EMS

Коментар

За мераклиите да придобият това корейско чудо, полезна страница в руския форум на Рекстън

Коментар

Като едни истински будисти корейците имат навика да повтарят нравоучително:

"Говнолинът е на първо място в ума, а след това извън него."

Или, както се казва в Дхаммапада 1.1:

Манопуббангама дхамма, маносеттха, маномая

т.е., в свободен превод:

Всичко в този свят се предхожда от ума, ръководи от ума и е направено от ум.

Коментар

Мда... "Ум царува, ум робува, ум Kyr On купува"

Коментар

Може и така да се каже.

Коментар

жалко
                              като гледам колко пари има пръснати на вятъра...
                              явно българинът има доста че да ги дава за глупости
                              по добре дай 20-30к за маркова машина 2-ра употреба а остатъка на някой дом за дечица
                              поне ще направиш едно добро дело и ще имаш автомобил в следващите 7 години
                              национална черта е да се фукаме с това което имаме - макар да е боклук
                              да преглъщаме тежко ремонта и да псуваме глупавият комшия който кара 5 годишен сув автомобил или джип каквото и да е - само дето не се чупи за разлика от вашия нов...

а на колежката която по горе каза че другите завиждали на мъжът и
                              мога да кажа само че гледката на нов санг нам какво си ме кара да се смея
                              това е
                              BMW X6

Коментар

Къде на шега, къде наистина, но наистина това нещо не е по- добро от 10 годишна Тойота да речем - нито като надеждност, нито като параметри, нито като трайност. Визията пък е...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X