Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още едно пълно преобразяване на ГАЗ 69

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Още едно пълно преобразяване на ГАЗ 69

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
    Реда на работа на всички Волгови и УАЗкови двигатели е 1-2-4-3. Делкото върти в посока обратна на часовниковата стрелка.
    Учил човека на времето и сега му е лесно , а клапаните с пластинка 0.30 и заспиват.Ето идея и за задните амортисьори.
    Прикачени файлове
    088пет16пет3пет7

Коментар

Колега,не мога да видя монтажа към задния мост.Там буксувам в момента.
      Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
      Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Първоначално публикуван от kokocholi Преглед на мнение
        Според мен колегата ko go1 е дал много добро предложение за монтаж на амортисьорите ,но моите дойдоха в комплект със стойките /горна и долна/ болтовете са с един и същи ъгъл/назад/ горе и долу.Сега сърце не ми дава да ги отрежа,и преработя.
        Да разбирам ли, че се продават готови стойки амортисйори, и ако да каква им е цената?
        "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

В магазина за Уаз на Подуене видях горните конзоли и лапите за предния мост, но не съм сигурен за долните конзоли за заден мост 02 945 40 01 е телефона им. Заваряват се към ръкава на моста и са с конични отвори в които се завива шпилка. На другият край на шпилката се хваща ухото на амортисьора.
          Прикачени файлове
          0886 854 174

Коментар

Ето обещаните снимки.
            Прикачени файлове
            Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
            Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Браво, хвърлил си доста усилия и старание.
              Жалко че не си пуснал темата по-рано за да обсъдим въпроса с карбураторите.
              Чудя се как да се спаси труда ти да не отиде на вятъра, защото ми се струва, че при така направената форма на смукателния колектор ще е невъзможно да се да се завъртят карбураторите!?
              Първото което ми идва на ум е да потърсиш 2 еднокамерни карбуратори и само да се променят отворите на фланеца. Но това едва ли е най добрата идея. Може на някой да му хрумне нещо по-добро.
              А бе трябва да знаеш, че и така ше върви, ама как ще спиш спокойно като знаеш че може и по-добре Като гледам обичаш да изпипваш нещата.
              Между другото, къде се намираш?

Коментар

Другия варянт е пак двукамерни като тези, но с пралелно отваряне на двете клапи ( К-126Б мисля че бяха) си мисля...
                Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
                  Другия варянт е пак двукамерни като тези, но с пралелно отваряне на двете клапи ( К-126Б мисля че бяха) си мисля...
                  Да Ники на ГАЗ 53 е точно такъв карбуратора.
                  ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                  Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
                    Да Ники на ГАЗ 53 е точно такъв карбуратора.
                    Това имах предвид, Драго.

Коментар

Това не посмях да го предложа защото ми се струваше малко екзотично за намиране, но щом го има в руски вариант-добре.
                      Остава обаче проблема, че дроселите ще се отварят на една страна.
                      Другия вероятен проблем ще е падането на скороста на потока през карбураторите.

Коментар

Ами през еднокамерния няма ли да падне още повече скоростта?
                        А за дроселите неразбрах защо ще е проблем че се отварят на една страна?

Така с паралелно отваряне май е най-добрия варянт за момента без преработка на колектора...само трябва да се види какви жигльори и каво ниво ще трябва да му се догоди, това в последствия де, но според мене е най-оптимален варянт така, незнам.

Коментар

А пък аз мисля че тези два карба са голяма глупос.Освен голям разход без други доработки не се постига нищо.Вдигаш мощноста с някъде 10-15кс и разходаа двойно.по-добре вземи един мотор 417 с тази мощност и много по-малък разход.Някъде в едим приятел (иван Дренски)имаше два карба Вебер -сдвоени,преди години ги слагах ме на Газката и не полетя.

Коментар

Първоначално публикуван от kokocholi Преглед на мнение
                            Колега,не мога да видя монтажа към задния мост.Там буксувам в момента.
                            При първия удобен случай днес или довечера ще легна с фотото под джипа на брат ми и ще ти ги щракна.

Коментар

Мда...
                              ГАЗков карб ще заспи. Той си е направен да храни равномерно и лявата и дясната страна.
                              Но според мен ще трябва да го склопиш в жигльорите, че ще ти дойдат много богати оригиналните.
                              Това всичко обаче в последствие ще се тества и регулира.

Като гледам снимките по-горе имам чувството, че всеки един от отворите за карба са отделно и са насочени само към една от тръбите?
                              Т.е. всеки отвор съответства на една тръба и са самостоятелни, след фланеца двете тръби нямат обща връзка?
                              Правилно ли разбирам от снимките или?
                              Последно редактирано от Жоро Донечки; 28-01-10, 09:24.

Коментар

Дано да е така.
                                Но в края на краищата тези карбуратори от снимките кой тип са?
                                Ако са двукамерни с последователно отваряне на клапите къде отиваме с разделени колектори?
                                Последно редактирано от ctef; 28-01-10, 10:35.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X