Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на двигател за присаждане в ГАЗ 69

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Избор на двигател за присаждане в ГАЗ 69

3 литров уазков няма от каде да се намери втора ръка, а за чисто нов няма пари!Те по колко са 3 4 хиляди ,а този v6 мога да го взема за около 500 лв. ,а за 1700лв. взимам форд скорпио сас сащия двигател бъкан с екстри които могат да намерят приложение в газката питам конкретно за този мотор . Предлагат ми и една волга с двигател м24 или нещо от сорта казаха ми ,че е с нов двигател бил на 30 000 км обаче на мене не ми се вярва . A v8 е тежък голям вече го обсъждахме.

Коментар

А този 6-так колко тежи, че не разбрах?
      ПП:
      Блока е чугун ясно, а скоростите и тех сложи в сметката, и дано не са с много дълга опашка...
      Последно редактирано от Nik; 08-02-10, 17:49. Причина: ПП
      Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Преглед на мнение
        А този 6-так колко тежи, че не разбрах?
        ...а скоростите и тех сложи в сметката
        Със скоростите определено повече от Газковия 8-мак

Коментар

много ми е интересно кой от тук пишештите е карал 3.0-мотор на Уаз че дава сравнения.Аз лично съм карал с Уаза на Голди и не помня да сее движил като ракета.Сигорно е добър но по-силен от Газковия вече е лакардия.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
            много ми е интересно кой от тук пишештите е карал 3.0-мотор на Уаз че дава сравнения.Аз лично съм карал с Уаза на Голди и не помня да сее движил като ракета.Сигорно е добър но по-силен от Газковия вече е лакардия.
            Само още малко да го посъбера и ще ти дам да караш моя Може верно да нема разлика, незнам, ама на газката най и отива според мен 24ковия, май примери знаеш повече от мене
            Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Хайде събериго,че мен ме мързи да правя моя ,тъкмо ще видя дали има смисъл.Не съм карал 3.0 но имам впечатления от Газковия наЦветан.Това чудо се караше само на бързите и гореше като камион.Познавам едно момче който е имал и трите мотора.Той каза-моторите за мен са в следния ред-417- Газ-53,и Уаз-2.9,на кантар,и в момента карам БМВ-3.5 който е върха.

Коментар

...и в момента карам БМВ-3.5 който е върха.
                Я разкажи повече...
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Някъде прочетох нещо за 3- литров руски двигател , нов , за около 2400 лв. ?? За кой двигател по – точно става на въпрос - за ЗМЗ 4104.10 ли ? – той е 2.89 л. / 2.9 л. , 84 к.с.
                  Преди време фирмата за която работех закупи нови 2 бр. УАЗ модел 39094 , оборудвани с двигател ЗМЗ 4104.10 с идеята да се експлоатират като сервизни коли предимно на територията на откритите рудници из България . Ще си позволя да опиша малко проблеми с тях , докато бяха гаранционни . Първо , на едната се появи теч на масло между картерния капак и блока – няколко пъти гаранционно се смениха гарнитури , но проблема си остана . Последва смяна на сегменти и на двете коли / бяха горе – долу на еднакви километри пробег / - също гаранционен ремонт ,
                  бяха започнали да стартират трудно и имаха голям разход на масло . Този ремонт се изкоментира от страна на механиците с нещо от сорта на „ такива са се случили сегментите „ .... След това последва изгаряне на клапани , през кратък интервал пак и на двете коли , пак през време на гаранционния им пробег . Малко след този ремонт на едната – тази с теча на масло от картерния капак – намаля налягането на маслото – започна да свети на ниски обороти лампата , а на високи не вдигаше налягане повече от 1.5 ... Междувременно отношенията ни с фирмата осигуряваща гаранционния сервиз се бяха пообтегнали , така че въпреки че колата беше още гаранционна , я отворихме в нашия сервиз . Първото нещо , което ни направи впечатление беше около една шепа кал и пясък – същите като тези , които бяха налепени отвън по двигателя , само че тези бяха вътре в картерния капак . Как са попаднали там остана в сферата на догатките – едно от предположенията беше по време на миене през недобре уплътнения картерен капак ... Измерихме шийките на коляновия вал – бяха добре , но лагерите – и биелни , и основни – бяха за смяна . Маслената помпа не ставаше за нищо – пясъците които са преминали през нея я бяха съсипали . Монтирахме нови лагери и маслена помпа , затворихме двигателя , монтирахме го на колата и го стартирахме за проба . Всичко точно ??? – да , ама друг път ... Налягане на масло - пак същото ...Изненадааа – оказаха се прекомерно износени опорите на разпределителния вал в блока . И като така се оказа че трябва да си купим и нов цилиндров блок / след отварянето на двг-то от нас то вече не се считаше за в гаранция / . Така се стигна до поредната УАЗ с дизелов двг от бус Мерцедес – като за из рудниците бива , но на асфалт спънат кон – максимална скорост 90 км.ч. и оборотите на бусовия дизел са до там . Иначе повече ядове с двг –то на тази кола нямахме , само от време на време сменяме съединител / от ЖУК / .... Е ,
                  „ Пълно щастие няма „ .
                  Винаги съм уважавал марката УАЗ като изпитани и доказали се през времето бойни машини , но по мое мнение по – старите им модели двигатели като че ли бяха по – добри .
                  Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили “Титаник”.

Коментар

Знае ли някой колко тежи двг от газ63/51/.Като коне е малко но на малки обороти прави чудеса.
                    Последно редактирано от finci75; 09-02-10, 17:30. Причина: правопис
                    Gaz69.Suzuki SAMURAI 0887006977

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                      Я разкажи повече...
                      Първо съм цитирал един приятел нямам аз двигател от БМВ.А второ този мотор на тебе ти е познат,най-добре и можеш да споделиш впечатления.Колкото за 2.9 лит. мотори на руснаците те самите казват че ,тези мотори са събрани с краката а разликата е че на ЗМЗ конструкторите са били измити спрямо тези на УМЗ.

Коментар

Първо съм цитирал един приятел нямам аз двигател от БМВ.А второ този мотор на тебе ти е познат,най-добре и можеш да споделиш впечатления.
                        Ясно,не съм те разбрал.
                        С 3,5 на БМВ,знаеш какво съм карал.Смятам че е великолепен вариянт,тъй като ДВГ е куплиран към собствена СК- Гетрак и лесно се прави връзката към РК.Двигателя притежава завиден въртящ момент още в ниските обороти,а във високите e почти 220 коня...
                        Лично мнение,всички бензинови шестаци стават и който и мотор на БМВ да се ползва за вграждане в ГАЗ 69, ще е с повече мощност от оригиналния руски.6-цилиндровите почват от 150 кс...
                        Последно редактирано от ninja_1; 09-02-10, 19:59.
                        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Неможах да намеря информация за масата на този v6. Имам един въпрос за джипа кое е по добре . да е карбуратор , механична инжекция или ел инжекция

Коментар

Двигателя за, който иде реч е редови шестак(БМВ 3,5л) и според мен не става за Газ 69, защото е много дълъг( Йори е удължил рамата с 30см). Отделно, че тежи 220кг.
                            Според мен трябва да се търси лек V6. Намерих в мрежата списък с теглото на различните западни двигатели: http://www.35pickup.com/mulligan/weight.txt
                            Теглото е във фунтове(lb), като 1фунт=0,4536кг. Ето и калкулатор: http://www.ru.convert-me.com/ru/convert/weight
                            Ако се загледате във двигателите на Форд ще откриете подходящ от Скорпио V6 2,9л, 170кс 140кг, Сиера V6 2,8л 150кс 140кг. Ако Мондеото е със задно предаване то неговия двигател е точно за Газ69: алуминиев V6 3,0л 200кс 102кг : http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%...86.D0.86.D0.86
                            Ако някой знае да пише дали Мондеото е с предно или е със задно.
                            Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

За съжаление само Сиерата и Скорпиото са със задно предаване.
                              Мондеото е с предно.

Коментар

Тюх... То пак става, но трябва да се куплира с подходяща СК-
                                Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X