Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на двигател за присаждане в ГАЗ 69

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Избор на двигател за присаждане в ГАЗ 69

Наистина присаждането на различен двигател на газката е гъдел заради безпроблемното свързване с раздатката чрез карданния вал. Въпросът е доколко е оправдано. Ограничението идва от възможната мощност, която може да понесе трансмисията и от там излиза че кой знае каква голяма разлика в разхода на гориво/пари за гориво/ не може да има. Като се добавят и разходите за самата смяна на мотора и трудът и времето, икономията от слагането на много модерен двигател става още повече под въпрос. Не е за пренебрегване и възможността за евентуални повреди в гората и ремонта. Според мен, за там трябва колкото се може по-прост и надежден/некапризен агрегат. Практиката е доказала, че за газките най-подходящи/масови са волговите мотори точно защото са приемливо прости, надеждни, достатъчно мощни и евтини за поддържане.
    0886 854 174

Коментар

Според мен ако някой иска да влага пари в газката е по добре да ги вложи в 4 хубави гуми, хубава лебедка, два шпера и тогава ще има джип мечта за в гората.
      Който иска да има джип за пред кафенето и за магистралата да си вземе просто такъв.
      "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
        Според мен ако някой иска да влага пари в газката е по добре да ги вложи в 4 хубави гуми, хубава лебедка, два шпера и тогава ще има джип мечта за в гората.
        Който иска да има джип за пред кафенето и за магистралата да си вземе просто такъв.
        Напълно подкрепям това мнение.
        0886 854 174

Коментар

Аз,не съм съгласен.След като сложиш хубави гуми,лебедка,и два шпера,стигаш до извода че двигателя ти е слаб и ти трябват и дискови спирачки.Мога да мина на повечето места където могат да не минат повечето джипове,но има и места където на мотора не му достигат мощност и обороти.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
            Аз,не съм съгласен.След като сложиш хубави гуми,лебедка,и два шпера,стигаш до извода че двигателя ти е слаб и ти трябват и дискови спирачки.Мога да мина на повечето места където могат да не минат повечето джипове,но има и места където на мотора не му достигат мощност и обороти.
            Немога да повярвам, че има места където волговия двигател да не може да искара газката.
            Аз съм с 451 двигател на газ и не ми се е случвало да не може да ме изтегли някъде, е все пак имам и бавни.
            Винаги във всичко има компромис, пълно щастие няма.
            "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Принципно Румен е прав.
              Има места където бавните предавки не вършат работа.
              Реално на бавните няма да почувстваш липса на мощност, но ще почувстваш липса на скорост
              Има препядствия(примерно стръмни изкачвания с кал и камъни) където с бавна скорост неможе да се мине, защото просто джипа спира и започва да боксува, и си до там.
              А ако имаш тяга под капака въобще няма да мислиш за бавни - направо вкарваш втора бърза и рошавите гуми те вадят нагоре като самолет.
              Това е.
              Друг е въпроса къде е границата на руския джип за претоварване на трансмисията и дали наистина има нужда от друг двг освен хубавия руски.
              Аз съм на мнение, че един 2,9 литров карбураторен е достатъчен за руски джип, на чийто водач офроуда е хоби, а не професионално занимание.

Коментар

Жоро,сигурно е прав,и аз съм чувал добри неща за 2.9 -мотор на Уаз.Но почти не се намират и затова търсиме други марки мотори,щото почти няма западен мотор,който да не мога да взема за 500-600лв ,а 2.9 няма никаде.

Коментар

2,9 има. Ама в магазина. Това са доста нови мотори и е нормално да няма от къде да се набавят "втора ръка".
                  Според мене си заслужава да се дадът парите за нов - примерно един 410 на ЗМЗ е перфектен вариант.
                  Но все пак всеки си прави сметка според неговия си джоп. А УАЗа(ГАЗката) масово си е сиромашка машина и собствениците обикновенно се опитват с трици лисици да ловят.
                  Последно редактирано от Жоро Донечки; 19-05-09, 23:11.

Коментар

Е за един чисто нов двигател от уаз 2.9 ще се дадът доста пари въпросът е колко. Както и колко струва един нов двигател змз 410. Монтирането на двигателя не ме притеснява много ,нищо че все пак си слагаш таралеж в гащите.По един или друг начин ще се сложи.А газката за мене не е просто джип за мене е антика ,с която няма да ме срам да ходя никаде.Тъй като нямам собствена кола газката ми е добре дошла ,ще и се радвам много не само защото ,ще ми е първа кола ,а и за това ,че има сантиментална стоиност за мен. Ще си ползвам джипа за всичко !

Коментар

Всичко,добре ама аз да задам един въпрос относно турбо мотор за
                      ГАЗ.Какво става с пиньона и короната,когато торбото влезе в режим-ON

Коментар

Как пък влиза в режим ON "торбото"

За Газка подкрепям мнението за Волговия 24-ков. Доказано добър резултат.
                        Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

малко ме съмнява 1.9Д от ситроен да е по-тежък от волгов мотор...
                          друг е въпросът, до колко ще се изплати замяната с икономия на гориво, ако джипа се ползва веднъж в седмицата по 20-30км
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Във Варна има газка с двигател и скоростна кутия 5скорости от Опел Омега 1.Мотора е 2.0и 115 коня и пасва точно защото,видях ,че има само малък фланец към малкия кардан.раздатката и дифовете са оригиналните.Сложили са и газово.
                            Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Първоначално публикуван от pan_rt Преглед на мнение
                              Всичко,добре ама аз да задам един въпрос относно турбо мотор за
                              ГАЗ.Какво става с пиньона и короната,когато торбото влезе в режим-ON
                              Турбото на Пежо/Ситроен 1.9 ТД е класически тип и работи постоянно, дори и на празен ход.(не се включва над определени обороти) Не се получават резки натоварвания.
                              Е , ако правиш Burnout ,може и вярно да си купиш нови корона и пиньн.
                              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

слагай опел омега с кутията. остава да избереш бензин-дизел, ще ти разбие представите за джип

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X