До: Избор на двигател за присаждане в ГАЗ 69
3 литров уазков няма от каде да се намери втора ръка, а за чисто нов няма пари!Те по колко са 3 4 хиляди ,а този v6 мога да го взема за около 500 лв. ,а за 1700лв. взимам форд скорпио сас сащия двигател бъкан с екстри които могат да намерят приложение в газката питам конкретно за този мотор . Предлагат ми и една волга с двигател м24 или нещо от сорта казаха ми ,че е с нов двигател бил на 30 000 км обаче на мене не ми се вярва . A v8 е тежък голям вече го обсъждахме.
3 литров уазков няма от каде да се намери втора ръка, а за чисто нов няма пари!Те по колко са 3 4 хиляди ,а този v6 мога да го взема за около 500 лв. ,а за 1700лв. взимам форд скорпио сас сащия двигател бъкан с екстри които могат да намерят приложение в газката питам конкретно за този мотор . Предлагат ми и една волга с двигател м24 или нещо от сорта казаха ми ,че е с нов двигател бил на 30 000 км обаче на мене не ми се вярва . A v8 е тежък голям вече го обсъждахме.
, така че въпреки че колата беше още гаранционна , я отворихме в нашия сервиз . Първото нещо , което ни направи впечатление беше около една шепа кал и пясък – същите като тези , които бяха налепени отвън по двигателя , само че тези бяха вътре в картерния капак . Как са попаднали там остана в сферата на догатките – едно от предположенията беше по време на миене през недобре уплътнения картерен капак ... Измерихме шийките на коляновия вал – бяха добре , но лагерите – и биелни , и основни – бяха за смяна . Маслената помпа не ставаше за нищо – пясъците които са преминали през нея я бяха съсипали . Монтирахме нови лагери и маслена помпа , затворихме двигателя , монтирахме го на колата и го стартирахме за проба . Всичко точно ??? – да , ама друг път ... Налягане на масло - пак същото
...Изненадааа – оказаха се прекомерно износени опорите на разпределителния вал в блока . И като така се оказа че трябва да си купим и нов цилиндров блок
/ след отварянето на двг-то от нас то вече не се считаше за в гаранция / . Така се стигна до поредната УАЗ с дизелов двг от бус Мерцедес – като за из рудниците бива , но на асфалт спънат кон – максимална скорост 90 км.ч. и оборотите на бусовия дизел са до там . Иначе повече ядове с двг –то на тази кола нямахме , само от време на време сменяме съединител / от ЖУК / .... Е ,
:
Коментар