Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на Нива, няколко въпроса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Покупка на Нива, няколко въпроса

Здравейте!

Нов съм във вашия клуб, а ми предстои покупка...

това е джипката:

В талона пише дата на първа регистрация 2003-та година. 1.7 инжекция (не ми изглежда като пълен инжекцион, по-скоро моно. Ръжда видях много малко, главно повърхностна. В багажника и коша на мотора ръжда няма.
    Има газова уредба брц, която не работи. Бутилката за газта е най-отзад под багажника (отвън) и е сложено дебело желязо за предпазител - не ми се видя добре направено. Гумите и джантите не ми изглеждат стандартни. Хидравлика няма, машинките на стъклата не работят.Покрива е крив все едно някой е ходил по него. Тея пластмасовите брони и прагове май се махат, много рядко виждам ниви с такива.
    Днес я покарах и волана ми се стори с много голям луфт, това нормално ли е?
    Не можахме да я запалим с нейния акумулатор, сложихме друг с който запали от раз, но след 20-30 минути каране, беше изтощен докрай. Алтернатор или нещо такова? Май върви горе-долу добре - до 80км в час ускорява равномерно, аз след това даже и спря Не чух нещо да вие прекалено, но трябва да я чуе специалист.

Другия важен въпрос е къде да намеря майстор който да я прегледа и покара и да каже дали е в ред? (ще си платя каквото струва)

Ако я купя ще се ползва за някой пикник в гората, или някой язовир за риба. Никакви груби офроуд изпълнения.

Изчетох целия форум и вече знам, че за нивите или добро или нищо ...
    Нива е горски автомобил (когато изобщо се брои за автомобил).

- Ясен

От: Покупка на Нива, няколко въпроса

За колко пари? Това е най-важното. Това че няма ръжда е супер. Прегледай да няма проблеми с раздатъчна, полуоски. Това са скъпите неща. Замери компресията на двигателя. Ако е под 10,5 - 11 не я взимай. Това че хаби тока значи че динамото го няма, ама то не е проблем. Взимаш от морга и си готов. Мисля че са съшите като на лада. Това че не си виждал ниви с пластмаси не е проблем. Виж само да няма ръжда , по скоро изгнило под тях. Машинките за стъклата са 12-13 лева. Нивовите са различни от ладовите. Кофтито е ако едната ролка която е скрита е паднала, но ако е така или цепене на врата или се пробива (обади се да ти кажа как и къде). Води я при майстор и да погледне тези неща дето ти казах. Другото е консуматив и е евтино.

Коментар

като гледам регистрацията сигорно си от софийско от там трябва да търсиш майстор.на снимката ми се вижда изпъната за колко пари неси писъл.

Коментар

Ако наистина мислиш да я взимаш махай всички пластмасови обшивки и я огледай добре.Имам опит с подобна вносна Нива-под пластмасите всичко беше тотално рухнало-/прагове,вежди/.По приказките ти личи,че динамото не зарежда-ново за моно или пълноинж.Нива е 170лв.За вървенето на 1.7 мотора мога да ти кажа,че ако е изправен Нивата ускорява до 80км.ч. почти неусетно-/за около 10сек./.Щом нямаш намерения за сериозен оф-роуд колата ще ти върши добра работа и няма смисъл да се "набутваш" с по-скъпи машини.Това е най-общо казано колега.

Коментар

Благодаря на всички за отговорите!

Днес премерих зареждането - 11.8 волта - разгледах кабелите да не се губи някоя маса, но май не е от това. Ще се кара на майстор.

Цената е 4800 лева - вижда ми се много... Колко е реалната цена на тая кола?

ето и едно клипче от днес:

http://www.flickr.com/photos/manev/4859558669/

чува се това виене което ме притеснява

- Ясен

Коментар

Скъпо ти я продават. За тези пари Нива трябва да няма никакви други проблеми, освен стандартната ръжда "тук-там".

Коментар

Пластмасите, ако не ги махнеш, постепенно ще изпадат сами (собствен опит), а отдолу ще се покаже ръжда, която е главно тяхна заслуга. Алтернатора ще ремонтираш за между 20 и 200 (нов) лева. Моноинжекционните Ниви са проклетия, ако газта не ти работи ще се видиш в приключение. Но пък на газта няма нещо, което да не се оправи за 50лв. Джантите не са нивовски, но това не е беда. Свети чек-енджин и това трябва да се разбере защо.

Ако ти е за оглеждане, може някой от нас.

Цената е висока. Зависи и от състоянието на другите неща, но както разказваш, по-добре се огледай из нашия Форум, раздела за продажби.

Коментар

Хм, доста пари е. При това и има някои дефекти. За тези пари трябва да вземеш някоя, може и малко по стара но без да пипаш нищо по нея. Ако това може да се каже за коя да е Нива де

Коментар

Дефектите, за които споменаваш от "първо гледане" не са характерни за Нива на 7 г. Ако нямаш специалист, който да я прегледа основно, по-добре си потърси друга. Колкото до цената, за сравнение - ГУСВ си продават нивите от 2008, на около 20 000 км, за по 7500 (50%).
                  ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Ако не ми мине котка път утре я прехвърляме на мое име! Цената е доста надолу + изплащане. Вече цяла седмица е в мен, водих я на майстор, няма виене и луфтове, тея коли така си вървели... Оправих алтернатора (50 лева) и газовата уредба (150 лева - ново управление JUST), на горе по завоите към копитото си върви с 90 на газ. Страшно много ми харесва колата, накупих си гедорета и инструменти и посмених разни неща по интериора (стъклоповдигащия механизъм на шофьора, бутона за фаровете и разни други дреболии. Пластмасите отвън и на броните доста ме дразнят, но хем ме е страх какво ще излезно под тях, хем искам да намеря хубави брони (оригиналните железни също не ми харесват много.
                    Най-важното е, че ме прави щастлив ладичката, миналата седмица я качих до копитото (по пътя), след това на обратно и към люлин планина(малко извън пътя) ... Много е хубаво!

- Ясен

Коментар

Първоначално публикуван от evelinster Преглед на мнение
                      ... газовата уредба (150 лева - ново управление JUST), ... накупих си гедорета и инструменти ...
                      Множко ми се видяха тези 150, но за гедоретата - добре почваш.

Ако съблечеш пластмасата, ще се покажат протрити места по боята и дупки за винтовете, не е зле да се обработят. Ще се покажат и оригиналните П-образни брони (те са си там, само са покрити). Ще изгубиш, обаче, допълнителните фарове, освен ако не намерш начин да ги закрепиш на оригиналната решетка.

И - заповядай на някоя разходка.

Коментар

Вече е моя джипката. Вчера смених кабели, свещи и въздушен филтър (50 лева общо от магазина на черни връх 70-72). Старите кабели бяха 4 различни, на единия пишеше лада самара. Свещите бяха бош от тея тройните отпред което май не е много хубаво за газта - смених ги с бриск. Вече работи доста по-добре, не пали на 3 цилиндъра и спря да гърми.

За разходката имам голямо желание, че май повече ремонтирам отколкото я карам тая джипка

- Ясен

Коментар

Защо не си сложил по-хубави свещи, например Бош? Аз напоследък от боклуци само ядове бера.
                          Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Brisk са чудесни свещи. Мисля, че са чешки, но това не е от особено значение - работят перфектно!

Коментар

В София със сигурност е по-добре да си вземе Brisk, отколкото Bosch. А може би и навсякъде, не знам вече.

Най-добрите свещи за Нива на газ са NGK BPR7EIX, по идея Нива не живее толкова, че да се наложи смяна. Но пък им искат 100лв.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                              X