Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на Нива, няколко въпроса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Покупка на Нива, няколко въпроса

нивата е идеална, но няма ли при първото влизане в гората да "изпадат" тези пластмаси и този ауспух който "наднича" под вратата.
    Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
    Dacia Duster 4WD

Коментар

При първото ходене в гората, счупих част от предната броня, и изкъртих ауспуха Сега събирам сили да я закарам в м-комплект по съвет на Ясен да ми направят гърнето като неговото.
      Нива е горски автомобил (когато изобщо се брои за автомобил).

- Ясен

Коментар

Първоначално публикуван от evelinster Преглед на мнение
        При първото ходене в гората, счупих част от предната броня, и изкъртих ауспуха Сега събирам сили да я закарам в м-комплект по съвет на Ясен да ми направят гърнето като неговото.
        Спокойно колега-всичко ще изпада по гората.И моята отначало беше "понатокана",но сега даже и странични мигачи не и останаха в борбата с горските пътеки.
        Прикачени файлове

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 070.jpg
Прегледи:3
Размер:138.9 КБ
ID:5205186на старата ми нива не ми остана здраво място, но сегашната си я пазя доколкото мога засега. Поне пластмасите са евтиниНатиснете снимката за да я уголемите

Име:niva_3.jpg
Размер:129.5 КБ
ID:5205185

засега изглежда че е все едно от "кореком"-а
          Dacia Duster 4WD

Коментар

На мен vladyas ми сложи гърне от Голф 2 - много добре пасва за странично изкарване на ауспуха. Те са елипсовидни (сплескани) и въобще не провисват надолу (както съм виждал при повечето странично монтирани ауспуси). Ако има желание някой може да дойде да види как е станало. На мен много ми харесва.

Коментар

Колега станкович.Тези "уширители" за калниците от къде ги взе,или така си купи нивата,доста ми харесват а съм сигорен че вършат и добра работа.

Коментар

колата така беше закупена от магазина, някакво гръцко изпълнение. Колата е била за гръцкия пазар но не стигна до там и я взех така. Вършат работа не хвърлят толкова кал нагоре като фонтан.
                Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от stankovich Преглед на мнение
                  [ATTACH=CONFIG]242533[/ATTACH]на старата ми нива не ми остана здраво място, но сегашната си я пазя доколкото мога засега. Поне пластмасите са евтини[ATTACH=CONFIG]242532[/ATTACH]

засега изглежда че е все едно от "кореком"-а
                  Колега, гледам си с оригиналните джанти и рошави гуми. Би ли ги снимал само тях по от близо за да може да се чете? Опират ли по завоите и по пресечени терени? Започвам да проучвам гуми за зимата.
                  Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07782.jpg
Прегледи:1
Размер:153.2 КБ
ID:5205207Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07784.jpg
Прегледи:2
Размер:112.5 КБ
ID:5205206Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07783.jpg
Прегледи:2
Размер:158.3 КБ
ID:5205205По завои не опират поне засега не съм забелязал или усетил(вече 1 год.) даже мисля да набутам и пластмасови подкалници.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC07785.jpg
Размер:158.6 КБ
ID:5205204

може би излизаме от темата или трябва да създадем нова "Моите гуми"
                    Dacia Duster 4WD

Коментар

До колкото виждам, гумите са ВЛИ-5, 175/80/16. В гората карам понякога с такива - не закачат по купето. Балансират се добре само по изключение. За кал стават, но на хлъзгаво са отврат.
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Не е ВЛИ-5. Някакъв регенерат е сигурно. За това искам по възможност близка снимка. Гледам, че не са и изнесени в страни и няма да хвърлят кал и сняг по огледалата.
                        Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Гумите са италиански регенерат без вътрешни не са руските ВЛИ, от тях не съм доволен тези са по добри(поне това е моята преценка). Стават за кал и сняг, за хлъзгаво (лед) нищо не помага 4x4 ако ще и 16x16 да е.
                          закупени са от Варна преди малко повече от година.

на лед съм карал с почти всички гуми които се използват на нивите. най добре се държаха Lassa Competus(но засега при единична бройка 180 лв ме позаболява сърчицето)
                          Dacia Duster 4WD

Коментар

не хвърлят нищо, карал съм с 205/70/15 и 205/80/16 хвърлят като замаяни кал в радиус от 10-15 метра във всички посоки, да се чудиш да караш ли или да се пазиш
                            Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от stankovich Преглед на мнение
                              [ATTACH=CONFIG]242609[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]242608[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]242607[/ATTACH]По завои не опират поне засега не съм забелязал или усетил(вече 1 год.) даже мисля да набутам и пластмасови подкалници.[ATTACH=CONFIG]242606[/ATTACH]

може би излизаме от темата или трябва да създадем нова "Моите гуми"
                              Шарката ми изглежда добра,обаче диаметъра на гумата ми се вижда скромен-/поне от снимките/.Смятам,че ако са по-малки от 72-74см. не си струва да се слагат-клиренсът ще е много малък и в гората ще е трудничко.

Коментар

В гората клиренса винаги е малко, какво и да правиш, а колкото повече екстри имаш толкова по малко караш и разчиташ на собствените си умения, особено ако си сам - единственото спасение е в едната ръка лопата в другата брадва
                                Dacia Duster 4WD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X