Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на Нива, няколко въпроса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Покупка на Нива, няколко въпроса

Здравейте!

Нов съм във вашия клуб, а ми предстои покупка...

това е джипката:

В талона пише дата на първа регистрация 2003-та година. 1.7 инжекция (не ми изглежда като пълен инжекцион, по-скоро моно. Ръжда видях много малко, главно повърхностна. В багажника и коша на мотора ръжда няма.
    Има газова уредба брц, която не работи. Бутилката за газта е най-отзад под багажника (отвън) и е сложено дебело желязо за предпазител - не ми се видя добре направено. Гумите и джантите не ми изглеждат стандартни. Хидравлика няма, машинките на стъклата не работят.Покрива е крив все едно някой е ходил по него. Тея пластмасовите брони и прагове май се махат, много рядко виждам ниви с такива.
    Днес я покарах и волана ми се стори с много голям луфт, това нормално ли е?
    Не можахме да я запалим с нейния акумулатор, сложихме друг с който запали от раз, но след 20-30 минути каране, беше изтощен докрай. Алтернатор или нещо такова? Май върви горе-долу добре - до 80км в час ускорява равномерно, аз след това даже и спря Не чух нещо да вие прекалено, но трябва да я чуе специалист.

Другия важен въпрос е къде да намеря майстор който да я прегледа и покара и да каже дали е в ред? (ще си платя каквото струва)

Ако я купя ще се ползва за някой пикник в гората, или някой язовир за риба. Никакви груби офроуд изпълнения.

Изчетох целия форум и вече знам, че за нивите или добро или нищо ...
    Нива е горски автомобил (когато изобщо се брои за автомобил).

- Ясен

От: Покупка на Нива, няколко въпроса

За колко пари? Това е най-важното. Това че няма ръжда е супер. Прегледай да няма проблеми с раздатъчна, полуоски. Това са скъпите неща. Замери компресията на двигателя. Ако е под 10,5 - 11 не я взимай. Това че хаби тока значи че динамото го няма, ама то не е проблем. Взимаш от морга и си готов. Мисля че са съшите като на лада. Това че не си виждал ниви с пластмаси не е проблем. Виж само да няма ръжда , по скоро изгнило под тях. Машинките за стъклата са 12-13 лева. Нивовите са различни от ладовите. Кофтито е ако едната ролка която е скрита е паднала, но ако е така или цепене на врата или се пробива (обади се да ти кажа как и къде). Води я при майстор и да погледне тези неща дето ти казах. Другото е консуматив и е евтино.

Коментар

като гледам регистрацията сигорно си от софийско от там трябва да търсиш майстор.на снимката ми се вижда изпъната за колко пари неси писъл.

Коментар

Ако наистина мислиш да я взимаш махай всички пластмасови обшивки и я огледай добре.Имам опит с подобна вносна Нива-под пластмасите всичко беше тотално рухнало-/прагове,вежди/.По приказките ти личи,че динамото не зарежда-ново за моно или пълноинж.Нива е 170лв.За вървенето на 1.7 мотора мога да ти кажа,че ако е изправен Нивата ускорява до 80км.ч. почти неусетно-/за около 10сек./.Щом нямаш намерения за сериозен оф-роуд колата ще ти върши добра работа и няма смисъл да се "набутваш" с по-скъпи машини.Това е най-общо казано колега.

Коментар

Благодаря на всички за отговорите!

Днес премерих зареждането - 11.8 волта - разгледах кабелите да не се губи някоя маса, но май не е от това. Ще се кара на майстор.

Цената е 4800 лева - вижда ми се много... Колко е реалната цена на тая кола?

ето и едно клипче от днес:

http://www.flickr.com/photos/manev/4859558669/

чува се това виене което ме притеснява

- Ясен

Коментар

Скъпо ти я продават. За тези пари Нива трябва да няма никакви други проблеми, освен стандартната ръжда "тук-там".

Коментар

Пластмасите, ако не ги махнеш, постепенно ще изпадат сами (собствен опит), а отдолу ще се покаже ръжда, която е главно тяхна заслуга. Алтернатора ще ремонтираш за между 20 и 200 (нов) лева. Моноинжекционните Ниви са проклетия, ако газта не ти работи ще се видиш в приключение. Но пък на газта няма нещо, което да не се оправи за 50лв. Джантите не са нивовски, но това не е беда. Свети чек-енджин и това трябва да се разбере защо.

Ако ти е за оглеждане, може някой от нас.

Цената е висока. Зависи и от състоянието на другите неща, но както разказваш, по-добре се огледай из нашия Форум, раздела за продажби.

Коментар

Хм, доста пари е. При това и има някои дефекти. За тези пари трябва да вземеш някоя, може и малко по стара но без да пипаш нищо по нея. Ако това може да се каже за коя да е Нива де

Коментар

Дефектите, за които споменаваш от "първо гледане" не са характерни за Нива на 7 г. Ако нямаш специалист, който да я прегледа основно, по-добре си потърси друга. Колкото до цената, за сравнение - ГУСВ си продават нивите от 2008, на около 20 000 км, за по 7500 (50%).
                  ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Ако не ми мине котка път утре я прехвърляме на мое име! Цената е доста надолу + изплащане. Вече цяла седмица е в мен, водих я на майстор, няма виене и луфтове, тея коли така си вървели... Оправих алтернатора (50 лева) и газовата уредба (150 лева - ново управление JUST), на горе по завоите към копитото си върви с 90 на газ. Страшно много ми харесва колата, накупих си гедорета и инструменти и посмених разни неща по интериора (стъклоповдигащия механизъм на шофьора, бутона за фаровете и разни други дреболии. Пластмасите отвън и на броните доста ме дразнят, но хем ме е страх какво ще излезно под тях, хем искам да намеря хубави брони (оригиналните железни също не ми харесват много.
                    Най-важното е, че ме прави щастлив ладичката, миналата седмица я качих до копитото (по пътя), след това на обратно и към люлин планина(малко извън пътя) ... Много е хубаво!

- Ясен

Коментар

Първоначално публикуван от evelinster Преглед на мнение
                      ... газовата уредба (150 лева - ново управление JUST), ... накупих си гедорета и инструменти ...
                      Множко ми се видяха тези 150, но за гедоретата - добре почваш.

Ако съблечеш пластмасата, ще се покажат протрити места по боята и дупки за винтовете, не е зле да се обработят. Ще се покажат и оригиналните П-образни брони (те са си там, само са покрити). Ще изгубиш, обаче, допълнителните фарове, освен ако не намерш начин да ги закрепиш на оригиналната решетка.

И - заповядай на някоя разходка.

Коментар

Вече е моя джипката. Вчера смених кабели, свещи и въздушен филтър (50 лева общо от магазина на черни връх 70-72). Старите кабели бяха 4 различни, на единия пишеше лада самара. Свещите бяха бош от тея тройните отпред което май не е много хубаво за газта - смених ги с бриск. Вече работи доста по-добре, не пали на 3 цилиндъра и спря да гърми.

За разходката имам голямо желание, че май повече ремонтирам отколкото я карам тая джипка

- Ясен

Коментар

Защо не си сложил по-хубави свещи, например Бош? Аз напоследък от боклуци само ядове бера.
                          Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Brisk са чудесни свещи. Мисля, че са чешки, но това не е от особено значение - работят перфектно!

Коментар

В София със сигурност е по-добре да си вземе Brisk, отколкото Bosch. А може би и навсякъде, не знам вече.

Най-добрите свещи за Нива на газ са NGK BPR7EIX, по идея Нива не живее толкова, че да се наложи смяна. Но пък им искат 100лв.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X