Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на Нива, няколко въпроса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Покупка на Нива, няколко въпроса

Първоначално публикуван от star6ina13 Преглед на мнение
    по скоро на дифендер
    Да, прав си. Май е време да си сменя монитора ...
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Ами честито колега-избора ти е добър,дано и конкретната машина да е читава.

Коментар

Я кажи какво направи със старата Нива?

Коментар

Старата се продаде доста бързо, дори с люлеещите лостове (за 5000 лева близо). Тази новата е брониран дифендър, чакам едно приятелче с голям флекс да се произнесе дали ще може да я превърне в джипка която може да се кара по улиците.
          Нива е горски автомобил (когато изобщо се брои за автомобил).

- Ясен

Коментар

След ВАЗ 2103 (240 000 км), ВАЗ 2107 (200 000 км) си купих и ВАЗ 21214 (на 76 000 км). ВАЗовете ми са в движение и ги карам по предназначение. ВАЗ 2103 (бензин) върши грубата работа на вилата. ВАЗ 2107 (бензин/газ) е подготвен и правя дълги преходи (1 000 км) с 4 човека и багаж, та там газта си е за предпочитане. Между другото изпарителя LOVATO е на 180 000 км и още работи без никакъв ремонт. ВАЗ 21214 (само на бензин) е за лек off-road в гора/поле/язовити за лов и риболов и сега го подготвям за това му предназначение с идеи от форумите. След тези 440 000 км с карбураторните ВАЗ 2103-2107 не стояха пред мен въпроси за покупката на пълна инжекция ВАЗ 21214 от който съм доволен.
            Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Първоначално публикуван от mstoev Преглед на мнение
              След ВАЗ 2103 (240 000 км), ВАЗ 2107 (200 000 км) си купих и ВАЗ 21214 (на 76 000 км). ВАЗовете ми са в движение и ги карам по предназначение. ВАЗ 2103 (бензин) върши грубата работа на вилата. ВАЗ 2107 (бензин/газ) е подготвен и правя дълги преходи (1 000 км) с 4 човека и багаж, та там газта си е за предпочитане. Между другото изпарителя LOVATO е на 180 000 км и още работи без никакъв ремонт. ВАЗ 21214 (само на бензин) е за лек off-road в гора/поле/язовити за лов и риболов и сега го подготвям за това му предназначение с идеи от форумите. След тези 440 000 км с карбураторните ВАЗ 2103-2107 не стояха пред мен въпроси за покупката на пълна инжекция ВАЗ 21214 от който съм доволен.
              истински фен на ваз

Коментар

Това е колата.
                0898774443-Пламен.

Коментар

На ВАЗ 2107 едва на 183 000 км смених платното на бензиновата помпа. ВАЗовете не се чупят толкова лесно като се карат по предназначение. Ако нещо дефектира се оправя на улицата, но трябва техническа грамотност в противен случай се плаща квалифицирания труд в сервиза наравно със скъпите автомобили. Конкретната покупка по предназначение на автомобила с висока проходимост не е рискова при условие, че купувача има практически опит с ВАЗовете и е информиран за предисторията на автомобила.
                  Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Явно си голям фен на ВАЗ!
                    Качи снимки,да им се порадваме и ние!
                    0осем9осем7шест0осем7едно
                    Миро

Коментар

На ВАЗ 2107 едва на 183 000 км смених платното на бензиновата помпа. ВАЗовете не се чупят толкова лесно като се карат по предназначение. Ако нещо дефектира се оправя на улицата, но трябва техническа грамотност в противен случай се плаща квалифицирания труд в сервиза наравно със скъпите автомобили. Конкретната покупка по предназначение на автомобила с висока проходимост не е рискова при условие, че купувача има практически опит с ВАЗовете и е информиран за предисторията на автомобила.
                      Много точно казано колега.

Коментар

Лада Нива, епизод 2

След като с бронирания дифендър нещата не се получиха, се уредих с нова нива

бяла, 2004-та година
                        изкъртена от пода раздатка, не е имала газова уредба и двигетеля работи като командирски часовник
                        гуми също няма грам, иска ми се нещо с грайфер тип кама 232

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:6505266589_e8273a40a7.jpg
Прегледи:1
Размер:93.2 КБ
ID:5326548
                        Нива е горски автомобил (когато изобщо се брои за автомобил).

- Ясен

Коментар

Добре дошъл отново, колега! Защо не се получиха нещата с бронирания Дефендър? Честита нова придобивка и този път много безаварийни километри с нея! Изкъртената от пода раздатка не е нещо необичайно за Нива, въпреки че за кола 2004 год. не говори много добре за здравината на купето на конкретната кола...Редно е сега да й подсилиш захващането с по-дебела и здрава ламарина за пода, а също и шпилки с по-голям диаметър и здравина. След като е 2004 год. Нивата инжекционна ли е? Относно гумите, най-добре вместо Кама 232, се насочи към Кама И511, която има сходна зимна шарка и е доказан модел за Нива. Поздрави!

Коментар

Кама 232 е добра лятна гума според шарката на пръв поглед. И добре спира на мокра настилка, според руски тестове. Но много плитка дълбочина на протектора 7, 7 мм. Другите са от 10 мм. и нагоре. При тези цени на гумите......
                            От 2010 год. новите излизат с тия гуми от АвтоВаз.
                            Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

От: Лада Нива, епизод 2

Първоначално публикуван от evelinster Преглед на мнение
                              След като с бронирания дифендър нещата не се получиха, се уредих с нова нива

бяла, 2004-та година
                              изкъртена от пода раздатка, не е имала газова уредба и двигетеля работи като командирски часовник
                              гуми също няма грам, иска ми се нещо с грайфер тип кама 232

[ATTACH=CONFIG]393679[/ATTACH]

Раздатката,може и да е изкъртена и да няма гуми,но пък и цената ще да е доста атрактивна.Това е някоя служебна,най-вероятно от държавно предприятие.Та като знам как се карат тия коли и за кви пари ги дават-това с раздатката е най-малкия проблем.Със здраве да си я караш-относно бронирания дефендер-голям кютук е туй чудо,по зле и уаз.

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                                Явно си голям фен на ВАЗ!
                                Качи снимки,да им се порадваме и ние!
                                Наложи се да работя в Казахстан и останах приятно изненадан от представянето на ВАЗ. Люта, дълга зима с температури до -35 оС и разбити пътища. Предпочитаните руски автомобили са Лада Нива 4Х4, новата волга и Лада 2107. Много се карат японски джипове и автомобили, а от немските само Mercedes, BMW и Audi. Бензина е 1,40 лв./л, дизела е 0,90 лв./л, а пропан-бутана просто го забравяте при тези ниски температури. Интересно е да се наблюдава как запалват колите сутрин, как ги подгряват и седалките им са облечени в кожи за да се справят със студа. Втората снимка е от магазина на автоцентър ГАЗ вираж, Караганда, Казахстан, а другите са на ладите пред блока ми.
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X