Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карбуратор - неустойчива работа на мотора при ниски обороти.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Карбуратор - неустойчива работа на мотора при ниски обороти.

Колега axlastro,оправи ли си проблема? Ако ли не, ела,понеже смятам,че мога да ти помогна от сърце.Не давай излишни средства.
    Здравето е щастие.Трудът е едно голямо възнаграждение.Децата са смисъла на живота.
    GSM-0878722322

Коментар

Днес сложих една туба от Шел на бул. България и покарах докато взе да се движи на изпаренията от стария бензин. Сипах 5-те литра от тубата и потеглих. След няколкостотин метра проблема видимо изчезна. Утре ще заредя още 5 литра от същата колонка и ще видя какво става - ако продължава да няма проблем е ясно. А иначе на Нивата в багажника има още два комутатора, ей така, за всеки случай...
      Александър

Коментар

Значи ясно - някой наистина е разреждал бензина с бълвоч...

На мен ми сложиха комутатор от Ауди

Коментар

Първоначално публикуван от bebo2973 Преглед на мнение
          Колега axlastro,оправи ли си проблема? Ако ли не, ела,понеже смятам,че мога да ти помогна от сърце.Не давай излишни средства.
          Колега, да не би да си ми звънял днес вечерта, че някой от Елин Пелин ми е звънял ама не съм си чул телефона. (сори за спама, но колегата е младши и не може Л.С.)

Да. Засега темата е приключена - освен ако с новото гориво не се появи пак проблема.
          Александър

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
            ...По-радикално се отнесох - махнах я! Стефан ме навива да си сложа нова... ама аз вече не обичам алармите
            Прекъсни си поне запалването с цк ключе, че се краде всичко, което не е яко вързано. А алармата може да я оставиш само на вратите и капаците.
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
              А алармата може да я оставиш само на вратите и капаците.
              Тя само там си беше...

Коментар

Щом алармата ти не е свързана със запалването, не разбирам тогава какъв е проблемът. Опиши го накратко или ела в института да го мъчиме.

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                  Щом алармата ти не е свързана със запалването, не разбирам тогава какъв е проблемът. Опиши го накратко или ела в института да го мъчиме.
                  Тъй де, съжалявам - грешка. Имах датчици само на двете врати, предния капак И прекъсваше запалването.

Коментар

В този случай проблемът със запалването няма как да е от алармата, освен ако е имало кабел към запалването, но е бил откачен без да е изолиран и сега дава някъде "на маса" - огледай кабелите около дистрибуторната капачка. За всеки случай смени кабелите на пина за капака и за вратите - там се ползват ключетата на колонките за вътрешното осветление. Ако искаш да смениш старата си аларма с нова - аз съм доволен от сервиза на бул. Черни връх, над Мототехника, в дясно, има табела. Ако искаш - ще потърся адрес и телефон.

Коментар

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
                      При мен нещата са почти същите както при колегата axlastro на бензин. На газ Нивата си върви перфектно (1.7 карб.), но на бензин най-вече при 1500-2500 об./мин. се забелязва това придърпване и загуба на мощност. Освен това, когато е на бензин и празният ход е относително нестабилен и понякога гасне. На газ такъв проблем няма, заковава си на около 900 об./мин. като е загрят мотора.
                      Това ми дава основание да мисля, че може проблемът на Нивата ти да е в жигльора, скрит под десния от двата лесно видими. Първо се развива с качествена 3 мм широка и 150 мм поне дълга отверка, а след това се изважда със 1 мм шило. Той се чисти и се продухва яко гнездото му.

Коментар

Проблемът се реши като алармаджия от Монтана дойде до селото, откачи алармата и върза две жички една за друга... Момчето се справи за 2 минути и беше категоричен, че алармата е изгоряла.

Коментар

След няколко дни с гориво от Шел, видимо се подобриха нещата. За съжаление все още се усеща някакво колебание на двигателя между 1500 и 2000 оборота. Може би от гмечта в старото гориво се е позапушило нещо.
                          Александър

Коментар

Прудухвай карбуратора. Няма какво да му мислиш повече.

Коментар

Махнах горната част на карба, напръсках с един спрей за карбуратори обилно, развинтих и малкото филтърче (онова с петте винта) - беше клеясало доста. Резултата - не мога да позная колата в момента. Работи тихо, без прекъсвания и придърпвания. Ако това решение се окаже трайно, няма и да го разглобявам нацяло поне засега.
                              Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                                Махнах горната част на карба, напръсках с един спрей за карбуратори обилно, развинтих и малкото филтърче (онова с петте винта) - беше клеясало доста. Резултата - не мога да позная колата в момента. Работи тихо, без прекъсвания и придърпвания. Ако това решение се окаже трайно, няма и да го разглобявам нацяло поне засега.
                                Съвета ми е да свалиш резервоара и да го позаплакнеш. С нафта. Кой знае какво се плацика по дъното му. Има поне 3-4 литра гняз под мястото от където се засмуква. Проверка и на смукателната сонда. После нов филтър и смяна на бензиностанцията.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X