Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карбуратор - неустойчива работа на мотора при ниски обороти.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Карбуратор - неустойчива работа на мотора при ниски обороти.

Това номер 19 на схемата ли?
    http://i28.tinypic.com/2r592r4.jpg

Работата е там, че при издърпване на смукача, съвсем леко, работата се нормализира - ако е от филтърчето няма ли да си седи проблема постоянно? Да не би на майстора да не му се е занимавало (имаше страшно много коли в сервиза) или да не е обърнал внимание и наистина жигльора на първа камера да се е запушил? Другото интересно нещо - при празен ход не се забелязват смущения в работата на мотора. Обещо взето е празен ход - никакви проблеми, после потегляне, подаване на газ и отпускане на съединителя и започва едно страхотно придърпване, все едно колата е студена и не си издърпал смукача или ти свършва бензина. Това особено много при 1500-2500 об. мин. Като подам повече газ, сякаш изчезва .

Относно теорията с кипенето/вренето - доколкоро знам, температурата на кипене на някои от фракциите в горивото е около 78 градуса по целзий, но ако е вярно това, че смесват горивото с евтин разредител с цел далавера, би могло неговата температура да бъде и по ниска - например 50-60 градуса, което не е ненормална температура.
    Последно редактирано от axlastro; 15-07-10, 08:50.
    Александър

Коментар

май да. Откъде тая кьорава схема?

Коментар

От ВАЗ-систематизирана информация, но май съм я намалил и не се чете добре... Както и да е. Засега няма да пипам нищо и ще изчакам да свърши горивото, ще сложа една туба и като свърши ще го сменя. Ако продължи ще се търси проблема. Все пак - как ако е запушен, колата работи при отваряне на смукача, при условие , че ако притока на бензин е затруднен, колата ще се лашка независимо дали си отворил смукача. Да не би наистина жигльора на първа камера да се е запушил и само да си чеша езика... Между другото - това го слагат в бензина, на едро е под лев на литъра доколкото ми казаха поне - http://www.emo-sinove.com/index.php?...oducts_id=6838
        Александър

Коментар

Тъй... на мен наскоро колата започна да изгасва брутално когато върви на газ. Няма значение на място или в движение - просто угасваше след 2-3 минути безупречна работа. Продължих да я карам на бензин, но и там придърпваше "от време на време" и се справях с дърпане на смукача. После зачести и стана нетърпимо... Абсолютно по същия начин като колегата - на празен ход си е нормална, но като подам газ - заглъхва и ааааха да загасне... дърпам смукача и се оправя за известно време (после пак и то с вече дръпнат смукач - просто понякога трябваше да го връщам, понякога да го дърпам и прикрепяше). Накрая по път към Vladyas на околовръсното колата просто си угасна и не пожела повече да запали.

Надявам се да не кажа някоя глупост и да насоча в грешна посока, но поне по телефона това, което запомних е, че ми е изгорял комутатора. То аз отидох в сервиза с дълъг списък за "тунинги"... така, че може и комутатора да е бил допълнителна "екстра", а проблемът с гасненето да си е бил друг... Когато си взема колата ще разпитам подробно.

Коментар

В едно от ръководствата качени тук, точно една от причините за проблема е посочена като неизправен комутатор. Аз имам два резервни в колата и смятам да сменя и да видя, може и да е това.
            Александър

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
              Тъй... на мен наскоро колата започна да изгасва брутално когато върви на газ. Няма значение на място или в движение - просто угасваше след 2-3 минути безупречна работа. Продължих да я карам на бензин, но и там придърпваше "от време на време" и се справях с дърпане на смукача. После зачести и стана нетърпимо... Абсолютно по същия начин като колегата - на празен ход си е нормална, но като подам газ - заглъхва и ааааха да загасне... дърпам смукача и се оправя за известно време (после пак и то с вече дръпнат смукач - просто понякога трябваше да го връщам, понякога да го дърпам и прикрепяше). Накрая по път към Vladyas на околовръсното колата просто си угасна и не пожела повече да запали.

Надявам се да не кажа някоя глупост и да насоча в грешна посока, но поне по телефона това, което запомних е, че ми е изгорял комутатора. То аз отидох в сервиза с дълъг списък за "тунинги"... така, че може и комутатора да е бил допълнителна "екстра", а проблемът с гасненето да си е бил друг... Когато си взема колата ще разпитам подробно.
              По принцип първото нещо,което правя когато ми изгасне Нива с делко е да проверя дали не е изгорял резистора на палеца-скоро имах точно такъв случай.Това е най-лесното и евтинопоправимо нещо,което се случва сравнително често.Е разбира се,ако въобще не ходи ток с високо напрежение до делкото работата е ясна-или комутатор,или чукче-/ако делкото е с чукче/,или бобина.
              Последно редактирано от Янко Желязков; 15-07-10, 13:29.

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                В едно от ръководствата качени тук, точно една от причините за проблема е посочена като неизправен комутатор. Аз имам два резервни в колата и смятам да сменя и да видя, може и да е това.
                Хич няма да се очудя-комутаторите на някои ВАЗ-ове са способни на какви ли не номера.Скоро една Самара направо ни скъса нервите:Нещеше въоще да се изфорсира над 4000об./мин.ни на газ,ни на бензин.Най-накрая сменихме комутатора и се оправи.Да не и е уроки,обаче сега стана направо куршум-от 0-100км./ч. си ги вдига за 11-12сек.Оказа се много пъргав автомобил,когато всичко си му е наред.

Коментар

Най-евтино и сигурно излиза поддържането на Нива, като си купи човек пълен резервен комплект ел.чаркалаци (в тч и кабели) - в зависимост от модела, ремък и филтри. Всички се сменят бързо и лесно. А ако си чисти и карбуратора през няколко хиляди км, проблемите рязко намаляват.
                  ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Янко: Аз съм с електронно... Което май е по-кофти в крайна сметка

Другото нещо от което съм закъсвал е аларма

Коментар

Янко: Аз съм с електронно... Което май е по-кофти в крайна сметка

Другото нещо от което съм закъсвал е аларма
                      Не е по-кофти Филип.Всъщност от поста ти не разбрах какво ти е делкото:с датчик на Хол или с чукче?По принцип и единия и другия вид си имат кусури,но за мен това с датчик на Хол е по-добро.Другото е вече стара отживелица.Аз пък съм със съвсем различно запалване,от т.нар.бездистрибуторни.Много е яко,в смисъл че почти нямаш загуби на напрежение по разните му палци,дистрибуторни капачки и др.,защото просто няма такива.Освен това е по-добро и във влажна среда и вода,тъй като няма къде да се получава конденз и мотора не прекъсва и не гасне.Проблемът е,че бобините са доста скъпи и при евентуален отказ направо незнам...

Коментар

От него научих как се оправя карбуратор (гледах го внимателно какво прави):
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000343.jpg
Прегледи:2
Размер:142.1 КБ
ID:5193572Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000344.jpg
Прегледи:2
Размер:73.1 КБ
ID:5193571
                        кв. Лозенец, ул. Цветна градина

Коментар

Ето за какво говоря,макар че със сигурност е познато на повечето колеги:
                          Прикачени файлове

Коментар

Янко: Аз съм с електронно... Което май е по-кофти в крайна сметка Другото нещо от което съм закъсвал е аларма
                            На карбураторна Нива с електронно запалване 11 години не съм имал никакви ядове. Виж, ако алармата създава проблеми - смени я.

Коментар

При мен нещата са почти същите както при колегата axlastro на бензин. На газ Нивата си върви перфектно (1.7 карб.), но на бензин най-вече при 1500-2500 об./мин. се забелязва това придърпване и загуба на мощност. Освен това, когато е на бензин и празният ход е относително нестабилен и понякога гасне. На газ такъв проблем няма, заковава си на около 900 об./мин. като е загрят мотора.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                                Не е по-кофти Филип.Всъщност от поста ти не разбрах какво ти е делкото:с датчик на Хол или с чукче?
                                Няма чукче и майсторите му викат "електронно" (и цъкат неодобрително). Знанията ми свършват дотук.

А може би защото се занимавам с информатика имам някаква ненавист към електронните компоненти. Може би не съм прав в оценките си. Просто ме е яд като знам, че производството на съответната платка струва 3 лева, а ми искат 30. А при "западн(ал)ите" коли по 250. Яд ме е. Затова мразя електрониката по колата

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                                Виж, ако алармата създава проблеми - смени я.
                                По-радикално се отнесох - махнах я! Стефан ме навива да си сложа нова... ама аз вече не обичам алармите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X