Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карбуратор - неустойчива работа на мотора при ниски обороти.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Карбуратор - неустойчива работа на мотора при ниски обороти.

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    Съвета ми е да свалиш резервоара и да го позаплакнеш. С нафта. Кой знае какво се плацика по дъното му. Има поне 3-4 литра гняз под мястото от където се засмуква. Проверка и на смукателната сонда. После нов филтър и смяна на бензиностанцията.
    Бензиностанцията е сменена вече. За резервоара - честно казано не знам как се сваля, но и това ще разбера скоро, не се бях сетил за това... Сипах и една добавка на Valvoline за почистване на карбуратора, въпреки че не съм фен на добавките особено много. Засега съм доволен от вървежа на колата.
    Според мен обаче, основно карбуратора се е зацапал в периода когато е хвърчало масло през маркуча от картера и е омаслявало въздушния филтър и се е стичало надолу - поне с такова впечатление останах като почиствах.
    Александър

Коментар

Според мен обаче, основно карбуратора се е зацапал в периода когато е хвърчало масло през маркуча от картера и е омаслявало въздушния филтър и се е стичало надолу - поне с такова впечатление останах като почиствах.[/QUOTE]

Според мен не е това причината.
      Някой да каже дали има пробка за източване на този модел. Аз не знам. Сваляй и промивай, иначе периодично ще ти прави проблем.
      Имах случай със Жук. Вярно е от преди преврата, ама имаше над 2 санта фин пясък на дъното. Хем от служебната на БНТ бензиностанция.
      Тя тогава беше само БТ.

Коментар

Няма пробка за източване на този резервоар. И не, не е проблем маслото, което хвърчи от картера.

Коментар

Резервоарът на Нива е под задната седалка, сваля се лесно, но за правилен монтаж трябва да се спазват местата на тръбичките, затова трябва да се маркират преди откачането. Може да се измие с бензин, с веро и вода, после се плакне добре с вода и спирт, и се суши на слънце.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
          X