Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде сте монтирали ключ маса?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Къде сте монтирали ключ маса?

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
    Е то за това е и сложен, защотото ток от някаде дърпаше, и акомулатора падаше за 1 нощ не, че и не беше вече издал багажа, но сега е с нов.Да чукна на дърво до сега не сме имали такъв случай гуряща инсталация.Пък нали има и бушончета и те като се намесят.Може и да не е така както си го мисля, но закакво брат Руснак ще ги сложи
    "Брат руснак" не е мислил особено, когато е правил въпросното чудо на техниката. Дори да сработят предпазителите, те няма да те спасят от късо съединение в силовата част на инсталацията, в следствие на ПТП, или дори на това, че при тези "автомобили" плюсовият кабел от акумулатора е в опасна близост до двуцевката на ауспуха и се случва да опре...
    Пепи също е прав за това, че е желателно ключ-масата да гаси и мотора.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
      Eжедневно предполагам?
      Ежедневно,постоянно.Щом двигателя на колата се угаси и напусна шофьорското място.Веднага щатраквам ключ масата.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
        Тези дни се занимавах със слагане на ключ маса. Оказа се сложно изпитание - като обикновен автомобил исках пътниците да нямат прекалено лесен достъп до бутона (да си спестя любопитните сочения с пръст и изправяне на нокти по време на движение). Все пак в крайна сметка реших да го сложа до шофьорското място.

[ATTACH=CONFIG]216666[/ATTACH]

Мисля, че с тази планка пасна много добре. Единствено има леко затруднен достъп до лостчето за отваряне на капака, но за него съм измислил халка, която ще реши проблема. Тези два винта, за които хванях ключа, не знам за какво са. Там попринцип стои една отделна кора. Явно е някаква ниша, в която е предвидено да има допълнителен уред...

Вие къде сте си сложили "ключ маса"?
        Колко са дълги, и с какво сечение, са кабелите от и до акумулатора?
        Да не стане беля при по-дълго въртене на стартера?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Колко са дълги, и с какво сечение, са кабелите от и до акумулатора?
          Да не стане беля при по-дълго въртене на стартера?
          Уместен въпрос - сечението на новия кабел трябва да е по-голямо от това на оригиналната "маса" (поради по-голямата дължина); кабелът трябва да е с добра изолация, а ключът да е за съответния ампераж. Аз ползвам шалтер за ел. табло - малък, бърз и сигурен.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

До колегата Филип~14 г имах лада с ключ маса монтирана на дъното на жапката . Аз си я правих с идеята да е скрита и да пази от лоши хора. Пробих дупка на ламарината на двигателния отсек с размер на ключ масата и я хванах с трите болтчета . Тази ключ маса ме спаси да не се запаля в движение. Плюсовия кабел за стартера беше опрял в тръбите на генерацията.
            На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
              Уместен въпрос - сечението на новия кабел трябва да е по-голямо от това на оригиналната "маса" (поради по-голямата дължина); кабелът трябва да е с добра изолация, а ключът да е за съответния ампераж. Аз ползвам шалтер за ел. табло - малък, бърз и сигурен.
              Добрата изолация не е най-важното. По - скоро сечението.
              За мен, мястото на ключмасата, е до акумулатора.

Коментар

... За мен, мястото на ключмасата, е до акумулатора.
                И какво правиш, ако ти потрябва бързо да го врътнеш? Пази Боже, ако си в обърната кола ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  И какво правиш, ако ти потрябва бързо да го врътнеш? Пази Боже, ако си в обърната кола ...
                  Най-стария метод прилагаш, беганицата..Това в рамките на шекгата.В този случай си прав, че ако ти потрябва не е достъпен.
                  За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

С кабелите ще се занимавам в четвъртък. Ще ми направят по поръчка дебели и качествени кабели във фирмата за заваръчна техника Струна. В момента пробно съм вързал един стандартен жигулски кабел за "ключ маса", който Стефан ми даде. Със стандартна дължина е и пасва добре.

Коментар

Ами, за 35 години каране, не съм имал ключмаса и не ми се е налагало.
                      Доколкото прочетох, колегата го слага заради утечки.

Коментар

Не знам дали знаеш една стара приказка,че ток и жена само натягане ги оправя зощото иначе става пожар
                        За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                        0878 79 20 61 Борис

Коментар

Не, утечки нямам никакви. Просто реших, че не пречи да си сложа ключ маса... и си слагам.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
                            Ето как съм направил аз.Ключ масата е тип връткаща се,тук при мен струва 22лв.За монтажа използвах една малка шина,която захванах за един от болтовете на кормилната уредба,другата страна захванах ключ масата.Стана доста добре,лесна и бърза за достъп а и не пречи.
                            Добре е станало - щом не пречи на краката е супер. Този, който купих, е някакъв руски и май беше 25 лева, но може и да бъркам. Иначе ми предложиха някакъв като шалтер, който спира и масата и плюса на акумулатора едновременно. Беше много голям, а и реших, че е прекалено... Иначе цената не беше прекалена.

Коментар

Ами, за 35 години каране, не съм имал ключмаса и не ми се е налагало.
                              Доколкото прочетох, колегата го слага заради утечки.
                              Всеки сам си решава дали му трябва или не. А против утечки, като така и така ще вдигаш капака, колко му е едно ключе 10 ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Всеки сам си решава дали му трябва или не. А против утечки, като така и така ще вдигаш капака, колко му е едно ключе 10 ...
                                Това беше първото изречение на баща ми - той си мислеше, че ще слагам ключа против утечки. Каза ми директно "защо просто не махаш клемата на акумулатора?".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X