Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде сте монтирали ключ маса?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Къде сте монтирали ключ маса?

Ако идеята е да се предпазиш от утечки, мисля че ще трябва да се откажеш от централното, при изключена маса, както и от алармата, ако не е с автономно захранване. В повечето случай именно тя се оказва причина за разреждането на акумулатора.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Не , не ми е основната идея да се предпазя от утечки , защото до момента не съм забелязал проблеми.Просто нали знаете , по стара кола , майстори много са минавали през нея и има всякакви кабели които не бяха изолирани дори , лоши връзки.Които съм видял съм изолирал , премахнал , оправил и т.н. , но знам ли колко има скрити някъде , а докато поетапно подменя всичко искам и да мога да си я карам и да съм спокоен като си ми е прибрана в гаража.Друго е ако по време на движение нещо стане , поне имам шанс да се намеся.
      "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
      "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

Първоначално публикуван от Jamo Преглед на мнение
        Не , не ми е основната идея да се предпазя от утечки , защото до момента не съм забелязал проблеми.Просто нали знаете , по стара кола , майстори много са минавали през нея и има всякакви кабели които не бяха изолирани дори , лоши връзки.Които съм видял съм изолирал , премахнал , оправил и т.н. , но знам ли колко има скрити някъде , а докато поетапно подменя всичко искам и да мога да си я карам и да съм спокоен като си ми е прибрана в гаража.Друго е ако по време на движение нещо стане , поне имам шанс да се намеся.
        Правилно колега-така е.

Коментар

Първоначално публикуван от Jamo Преглед на мнение
          Здравейте колеги , пиша тук понеже това е сравнително най-актуалната тема за ключ-маси която търсенето ми извади.Ще си позволя един въпрос и за моята която монтирах вчера.Сложих си електрическа ключ-маса , руска , задържаща , може да работи на 12 и на 24 волта или поне така пишеше.Мисля ,че се ползват по камиони и трактори.
          Управлявам я с един бутон незадържащ в купето , а самата ключ-маса монтирах до акумулатора на около 20 см ( горд собстеник съм на Фероза ).Работи много добре по мои наблюдения и смятам да я ползвам ако не редовно , то поне ако планирам да не карам колата доста време.Намирам я за полезна и понеже няма да ми се налага при всяка манипулация по колата да откачам минуса.
          Тъй като искам пак да си ползвам дори и с изключена ключ маса , централното и алармата , тях ги измислихме , но пусто не можем да измислим как да ползвам и премигването на мигачите като опция на алармата.Та някой някакви идеи или е наистина много трудно клонящо към невъзможно ?
          Прилагам снимка на самата ключ-маса - снимка от сайт.

[ATTACH=CONFIG]278460[/ATTACH]
          Може ли малко инфо точно каква е тази ключ-маса и как е свързна с бутон в купето.
          Only after the last tree has been cut down,
          Only after the last river has been poisoned,
          Only after the last fish has been caught,
          Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Това мисля ,че е ключ-маса която се монтира на камиони и трактори.Руско производство е.Основно е една бобина която може да се управлява.Самата бобина е задържаща , т.е. еднократно затваряш веригата с бутона и остава включена котвата , следващо натискане на бутона я изключва.Бутона е задължително незадържащ , през който ми минава директен "минус" и отива на една от клемите на управлението на бобината."Плюса" ми е директен от акумулатора през предпазител 10А на другата клема.Самия бутон съм си го изнесъл във купето..помисли добре за мястото защото трябва да е на такова ,че да не го натиснеш неволно по време на движение или просто когато се качваш - слизаш.Лично аз съм си купил бутон със светодиод за да знам в какво положение ми е ключ-масата.Свети - вкл.Поставил съм го , на ферозата , във вдлъбнатината под волана , където е превключвателя за вертикалната позиция на фаровете.

П.С. На лично съм ти пратил сайта от където я поръчах.
            "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
            "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

На мойта Нива ключ-масата я бях сложил в жабката и беше станало много добре.Акумулатора се пада близо и не се разпъват дълги кабели,щото и те водят до загуби.А иначе относно необходимостта съм 100% убеден, щото ел.инсталациите на тия стари бараки понатоварени с повечко консуматори и интервенирани от знайни и незнайни жичкаджии....пожарогасителя трябва винаги да е подръка.Дори при аварийна ситуация с късо съединение ключ-масата спасява до откриване на проблема.
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Дигам малко стара тема...
                Искам да сложа такъв ключ маса в купето, на барчето имам 2 ключа за ел.стъкла, които са излишни и тамън пасва този ключ:
                Та питането ми е с какво сечение, трябва да са кабелите от акумулатора до ключа???
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:product_bfe229f2d54d67dba6c7bd.jpg
Прегледи:1
Размер:92.5 КБ
ID:5591993
                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

-Запазваш сечението(повече става,намаляването е проблем). Задължително калай и кримпиране на "обувките".

Коментар

50 квадрата, повече също е добре.

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                      ...
                      Искам да сложа такъв ключ маса...
                      Точно такъв не искаш.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Това ключенце изглежда малко хилавичко...
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

На Нива 50мм2 са излишно много. 25 са предостатъчни. Имам подобен ключ на Хела и при завъртане на стартер върху него се губи повече от 1 волт.

Накратко - не се занимавай с глупости.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            На Нива 50мм2 са излишно много. 25 са предостатъчни. Имам подобен ключ на Хела и при завъртане на стартер върху него се губи повече от 1 волт.

Накратко - не се занимавай с глупости.
                            И зимЪска като позамръзне акумулатора и се сгъсти маслото паленето ще е доста затруднено.
                            Имах подобно на ЗАЗо.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              На Нива 50мм2 са излишно много. ...
                              Никога няма излишно дебел кабел Колкото повече - толкова по-добре
                              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Ами имам, "от Уазка", но е до акумулатора и трябва капака да го вдигам всеки път и идва тегаво Та затова, това го дават "уж", като състезателен, но без хромологация Значи, 25квадрата да ходя, да взимам 2-3 метра, да има и това е
                                Не се бъркайте по това, че изглежда като другите ментаци, за по 10 лева, в продавалника
                                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                                Honda Dominator 650
                                088ЧЧ93979-->Борис
                                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X