Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде сте монтирали ключ маса?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Къде сте монтирали ключ маса?

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    ...А против утечки, като така и така ще вдигаш капака, колко му е едно ключе 10 ...
    Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
    ..."защо просто не махаш клемата на акумулатора?".
    Ключмаса звучи по-добре.
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
      Колега,ползвам я вече няколко месеца-проблеми до сега нямам.
      Потвърждавам. Тази на картинката е чешко производство. От 2,5 години използвам същата за прекъсване на захранването на лебедката. Вярно е, че не се щрака всеки ден, но пък седи отпред в коша.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Всеки сам си решава дали му трябва или не. А против утечки, като така и така ще вдигаш капака, колко му е едно ключе 10 ...
        На патрула е 13, не заблуждавай хората.
        Ххаха
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Целта последно каква е?
          Просто да си цъкнем ключето.... или?
          Реалната цел на този "Ключ - маса" не е ли, да е на най-удобното/близко и за шофЕра и навигатора място(между двете седалки/до скоростния лост и др), така че при аварийни ситуации и да се направи "опит" за предотвратяване на пожара??

П.п. Чавдаре, при Теб къде се намира "прекъсвача" ?

Коментар

Утре ако не забравя ще погледна някой автобус къде му се намира аварийната ключ маса.
            За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
            0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Вико Преглед на мнение
              ... П.п. Чавдаре, при Теб къде се намира "прекъсвача" ?
              Там, където преди беше радиото. Т.е., разположен е така, че "да е достъпен за всеки член на екипажа".
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Това беше първото изречение на баща ми - той си мислеше, че ще слагам ключа против утечки. Каза ми директно "защо просто не махаш клемата на акумулатора?".
                Ако,всеки ден я махаш,колко време ще издържи полюса или клемата?
                0осем9осем7шест0осем7едно
                Миро

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                  Ако,всеки ден я махаш,колко време ще издържи полюса или клемата?
                  Maхах я една година на +совия кабел клемата и нищо и нямаше Само я намазах с грес за по удобно и така
                  За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

Хора, я си изяснете първо за какво слагате ключ-маса?

Като средство против кражба тя има съвсем скромна стойност.
                    Като средство против утечки е свирепа мърлящина. Утечките с равен успех могат да направят беля и насред път, а ремонтът на ел. инсталацията никой не го е отменил.
                    Като средство против пожар - почти толкова вероятно е ТЯ да предизвика пожара.

Ако ще ходите на състезания - добре, ама вие не ходите (освен Чавдар). Във всеки друг случай няма смисъл. На Нива - съвсем.

Всичките проблеми, които тя създава, не се оправдават с малката вероятност цивилен автомобил да катастрофира, а водачът да е точно толкова ранен или блокиран, че да може да изключи тока само с посягане до ръчката, но не и с откачане на минуса от батерията. И да му се наложи точно това (а не, примерно, да пусне аварийки, за да го заобикалят).

Коментар

Ако се сваля акумулатора или само се налага да се прекъсне тока от него правилото е първо да се сваля минус клемата. Ти защо си свалял плюса?
                      Only after the last tree has been cut down,
                      Only after the last river has been poisoned,
                      Only after the last fish has been caught,
                      Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                        Ако се сваля акумулатора или само се налага да се прекъсне тока от него правилото е първо да се сваля минус клемата. Ти защо си свалял плюса?
                        Ако говориш за мен.Ако пък не се извинявам
                        Ем аз ги свалях и 2те по някой път, но някой пък само +са друг -Са различно как ми скимне, но повече +са
                        Honda Dominator 650
                        088ЧЧ93979-->Борис
                        0878956Ч38-->Борис

Коментар

Сложих два дебели кабела от акумулатора до ключ масата и още два от ключ масата до шпилката на двуцевката на ауспуха:

Направих си и "дистанционно" за отваряне на капака:

Коментар

Сложих два дебели кабела от акумулатора до ключ масата и още два от ключ масата до шпилката на двуцевката на ауспуха:

Направих си и "дистанционно" за отваряне на капака:
                            Браво добре е станало На ловато ли ти е газ.уредбата
                            Последно редактирано от Чавдар (V93); 13-06-10, 20:03. Причина: Ненужно повторение на снимки в цитата
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ловато е

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                                Добрата изолация не е най-важното. По - скоро сечението.
                                За мен, мястото на ключмасата, е до акумулатора.
                                Да се монтира ключ-маса до акумулатора на Нива е самоцелно (на моята бях прекъснал само силовата инсталация, без осветление купе, габарити и аварийни). Ако изобщо се налага Нива да има ключ-маса, то трябва да е на достъпно място в купето, а кабелът от акумулатора до ключа трябва да е добре изолиран, защото има голяма вероятност да се опре до метални части на корпуса и да направи беля, напр. при аварийно напускане на пътя на стартер.
                                Сложих два дебели кабела от акумулатора до ключ масата и още два от ключ масата до шпилката на двуцевката на ауспуха...
                                Ако жълтият кабел на сн.1 ти е масата за коша, вижда ми се твърде тънък. Шпилките на двуцевката не са най-добрия избор, поради възможност за корозия и лоша маса. Аз бих избрал място по коша.
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X