Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде сте монтирали ключ маса?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Къде сте монтирали ключ маса?

Тези дни се занимавах със слагане на ключ маса. Оказа се сложно изпитание - като обикновен автомобил исках пътниците да нямат прекалено лесен достъп до бутона (да си спестя любопитните сочения с пръст и изправяне на нокти по време на движение). Все пак в крайна сметка реших да го сложа до шофьорското място.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:moto_0025.jpg
Прегледи:1
Размер:79.1 КБ
ID:5893256

Мисля, че с тази планка пасна много добре. Единствено има леко затруднен достъп до лостчето за отваряне на капака, но за него съм измислил халка, която ще реши проблема. Тези два винта, за които хванях ключа, не знам за какво са. Там попринцип стои една отделна кора. Явно е някаква ниша, в която е предвидено да има допълнителен уред...

Вие къде сте си сложили "ключ маса"?

От: Къде сте монтирали ключ маса?

Защо не прорежеш ламарината и да го монтираш така, както е предвидено да се монтира
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
      ...Тези два винта, за които хванях ключа, не знам за какво са. Там попринцип стои една отделна кора. Явно е някаква ниша, в която е предвидено да има допълнителен уред...
      На по-новите модели Нива, или тези които са инжекцион, там стоят бушоните за вентилаторите, бензинова помпа, контролер. В зависимост от годината на производство може да има някакава разлика. Също под тази кора се намира и кплунга за тестване на инжекциона. Виж тук повече:
      http://www.niva-faq.msk.ru/tehnika/e...dohr/pr213.htm
      Only after the last tree has been cut down,
      Only after the last river has been poisoned,
      Only after the last fish has been caught,
      Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
        На по-новите модели Нива, или тези които са инжекцион, там стоят бушоните за вентилаторите, бензинова помпа, контролер. В зависимост от годината на производство може да има някакава разлика. Също под тази кора се намира и кплунга за тестване на инжекциона. Виж тук повече:
        http://www.niva-faq.msk.ru/tehnika/e...dohr/pr213.htm
        Сега става ясно защо на мен това място ми изглежда безсмислено... вече има смисъл

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
          ...на мен това място ми изглежда безсмислено...
          Ааааа как безмислено, там братушките са сложили и компютъра за управление на инжекциона. С тази подредба обаче на мен са ми отрязали идеята за монтиране на говорители на това място...
          Only after the last tree has been cut down,
          Only after the last river has been poisoned,
          Only after the last fish has been caught,
          Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

На нашата Нивица ключ масата е до Акомулатора Вдигаш си капака, Щракк, качваш се и караш
            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
            Honda Dominator 650
            088ЧЧ93979-->Борис
            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
              На нашата Нивица ключ масата е до Акомулатора Вдигаш си капака, Щракк, качваш се и караш
              Не е добра идея. Трябва да можеш да го изключиш по всяко време. Така става единствено за да елиминираш утечките по руската "кола", но в реална аварийна ситуация не би свършило работа. Представи си примерно - не много силен удар - заклинил капак и пушеща инсталация.
              P.S.- Пише се акумулатор

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                Не е добра идея. Трябва да можеш да го изключиш по всяко време. Така става единствено за да елиминираш утечките по руската "кола", но в реална аварийна ситуация не би свършило работа. Представи си примерно - не много силен удар - заклинил капак и пушеща инсталация.
                Е то за това е и сложен, защотото ток от някаде дърпаше, и акомулатора падаше за 1 нощ не, че и не беше вече издал багажа, но сега е с нов.Да чукна на дърво до сега не сме имали такъв случай гуряща инсталация.Пък нали има и бушончета и те като се намесят.Може и да не е така както си го мисля, но закакво брат Руснак ще ги сложи
                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                Honda Dominator 650
                088ЧЧ93979-->Борис
                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Правилната тактика е да си оправиш елементарната инсталация, а ключ-масата да се използва по предназначение.

Коментар

Ето как съм направил аз.Ключ масата е тип връткаща се,тук при мен струва 22лв.За монтажа използвах една малка шина,която захванах за един от болтовете на кормилната уредба,другата страна захванах ключ масата.Стана доста добре,лесна и бърза за достъп а и не пречи.
                    Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                      ... Пък нали има и бушончета и те като се намесят. ...
                      Е, то и бушончетата зависи какви са. Че масово се продават едни китайски, които греят така, че пластмасата им се деформира се от топлината, ама не прегарят ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco
                        Ето как съм направил аз.Ключ масата е тип връткаща се,тук при мен струва 22лв.За монтажа използвах една малка шина,която захванах за един от болтовете на кормилната уредба,другата страна захванах ключ масата.Стана доста добре,лесна и бърза за достъп а и не пречи.
                        Надежни ли са защото съм попадал на едни на втората седмица се разпада.
                        Бяха някаде около твоята цена.
                        За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                        0878 79 20 61 Борис

Коментар

Аз така като гледам тия ключове маса работа не вършат, щото не прекъсват запалването
                          Т.е. вършат половинчата работа
                          Хубавите имат прекъсване на запалването и съпротивление да опази електрониката на колата като се откачи акумулатора (ако има такава разбира се)
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                            Надежни ли са защото съм попадал на едни на втората седмица се разпада.
                            Бяха някаде около твоята цена.
                            Колега,ползвам я вече няколко месеца-проблеми до сега нямам.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco
                              Колега,ползвам я вече няколко месеца-проблеми до сега нямам.
                              Eжедневно предполагам?
                              За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                              0878 79 20 61 Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X