За да не отварям нова тема ще пиша тук.На нива 1.7 карбуратор(самаровия тип),та проблема е следния-колата си работи перфектно,под перфектно няма придърпване,сецане и заглъхване.Няма боклуци по горивната система,сондата на резервуара е нова,маркучите и те са нови а създава следния проблем.Както си върви перфектно,при по рязко подаване на газста-обортомера изчезва(спира да отчита) и колата започва да пресецва все едно гасне за газ-изреже се до към 3 000оборота,аха да изгасне айде пак до 3 000,така повърви известно време(успявам да направя некви метри),спира,няма признаци на живот.Чудното е,че не го прави постоянно,днес си я карам цял ден без никакви проблеми-правих опити с 4ри човека в баира тегли доста задоволяващо.Чистих го,жиглиори проверявах и на идеая си нямам от какво може да е.
За да не отварям нова тема ще пиша тук.На нива 1.7 карбуратор(самаровия тип),..........тно,при по рязко подаване на газста-обортомера изчезва(спира да отчита) и колата започва да пресецва все едно гасне за газ-изреже се до към 3 000оборота,аха да изгасне айде пак до 3 000,така повърви известно време(успявам да направя некви метри),...........
П.С:Забравих да отбележа,че колата е на бензин
НАй-елементарното което се сещам - всяко бушонче да го провериш и наместиш добре . Това е проблема на изчезващия оборотомер.
На ДЕЛКОТО има един кондензатор (Ясен ще каже така ли се казва). Той е замасен към делкото. Струва стотинки - смени го.
Мисля, че е от него .
И после ще видим .
На ДЕЛКОТО има един кондензатор (Ясен ще каже така ли се казва). Той е замасен към делкото. Струва стотинки - смени го.
Мисля, че е от него .
И после ще видим .
1,7 е оборудвана с ел делко в което се помещава датчик на хол(има врътка на оста с 4 прозорчета)и няма кондезатор.Най-добре смени комутатора със някой от ФВ или Ауди,руските ги забрави.
Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
1,7 е оборудвана с ел делко в което се помещава датчик на хол(има врътка на оста с 4 прозорчета)и няма кондезатор.Най-добре смени комутатора със някой от ФВ или Ауди,руските ги забрави.
Вярно е колега! Много си прав - аз живея още със спомена от старата Нива .....
Резултата е 2:0 за нивата,цял ден ровичкам и нищо.Мених комутатора-без резултат,смених и кабелите на свещите без резултат.В резервоара има около 10литра бензин.Симптомите се промениха-оборотомера въобще не иска да работи(него го отписвам като "екстра").Сега се получава следното-върви си колата и определени колометри и то точно определени около 20-30км и започне с мизерията.Придърпва и губи мощтност-аха да угасне айде пак се изфорсира и така на пресекулки се прибирам няколко пъти по 3-4км,това всико след интервенции и проведени тестове.Всичко това ме навежда към мисълта,че може маркучите който са от сондата до трабичките да са дали фира с годините,колата не е карана въобще около 5-6години а може и повечко.Понеже си знам такъв маркуч,като се сгние от висене и започне да се само запушва.Утре отварям сменям ги с нови и ще прегледам пак сондата.
По обясненията които даваш,проблемът е в подкачащата помпа за гориво,има износен всмукателен клапан,вижда се като развиеш капачето и махнеш цедката,стои накриво и не пасва в леглото.Като натиснеш палеца за ръчно подкачване от там изпуска бензин,като стопли теча става по-голям и се оказва в невъзможност да осигури необходимият дебит нужен за карба.Нова струва към 20+ лева,навремето продаваха само клапани и пружинки,но не си струва заигравката.Ако искаш да си сигурен,че е оттам като стопли и започне да придърпва,намокри един парцал с вода и го сложи на помпата,полей обилно с още вода,ще се оправи за известно време,докато стопли пак.
Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар