Обява

Свий
Няма добавени обяви.

малко въпроси

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: малко въпроси

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=99398
    Тук преместих питането на Gundi-92

Коментар

Да ви попитам колеги - от къде се кключват чистачките на фаровете от копчето което е за задната чистачки ? или ?
      Не ме е яд като ме мачка ботуш!
      Яд ме е като ме настъпва Цървул!

Коментар

Първоначално публикуван от ba4o_ivan Преглед на мнение
        Да ви попитам колеги - от къде се кключват чистачките на фаровете от копчето което е за задната чистачки ? или ?
        Чистачките на фаровете се включват заедно с пръскалките на предното стъкло, когато са светнати и фаровете. Нямат отделно копче.

Коментар

За да не отварям нова тема ще пиша тук.На нива 1.7 карбуратор(самаровия тип),та проблема е следния-колата си работи перфектно,под перфектно няма придърпване,сецане и заглъхване.Няма боклуци по горивната система,сондата на резервуара е нова,маркучите и те са нови а създава следния проблем.Както си върви перфектно,при по рязко подаване на газста-обортомера изчезва(спира да отчита) и колата започва да пресецва все едно гасне за газ-изреже се до към 3 000оборота,аха да изгасне айде пак до 3 000,така повърви известно време(успявам да направя некви метри),спира,няма признаци на живот.Чудното е,че не го прави постоянно,днес си я карам цял ден без никакви проблеми-правих опити с 4ри човека в баира тегли доста задоволяващо.Чистих го,жиглиори проверявах и на идеая си нямам от какво може да е.

П.С:Забравих да отбележа,че колата е на бензин

Коментар

Комутатор,датчик основан на ефекта на Хол.........,такива ми ти работи-/щом проблема рефлектира и на оборотомера/.
            Последно редактирано от Янко Желязков; 02-04-11, 02:04.

Коментар

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
              За да не отварям нова тема ще пиша тук.На нива 1.7 карбуратор(самаровия тип),..........тно,при по рязко подаване на газста-обортомера изчезва(спира да отчита) и колата започва да пресецва все едно гасне за газ-изреже се до към 3 000оборота,аха да изгасне айде пак до 3 000,така повърви известно време(успявам да направя некви метри),...........
              П.С:Забравих да отбележа,че колата е на бензин
              НАй-елементарното което се сещам - всяко бушонче да го провериш и наместиш добре . Това е проблема на изчезващия оборотомер.
              На ДЕЛКОТО има един кондензатор (Ясен ще каже така ли се казва). Той е замасен към делкото. Струва стотинки - смени го.
              Мисля, че е от него .
              И после ще видим .
              Последно редактирано от bgbul; 02-04-11, 10:26.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                На ДЕЛКОТО има един кондензатор (Ясен ще каже така ли се казва). Той е замасен към делкото. Струва стотинки - смени го.
                Мисля, че е от него .
                И после ще видим .
                1,7 е оборудвана с ел делко в което се помещава датчик на хол(има врътка на оста с 4 прозорчета)и няма кондезатор.Най-добре смени комутатора със някой от ФВ или Ауди,руските ги забрави.
                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

От Ауди 80 ли ставаха комутаторите, че и аз се замислям за такъв...
                  Александър

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                    1,7 е оборудвана с ел делко в което се помещава датчик на хол(има врътка на оста с 4 прозорчета)и няма кондезатор.Най-добре смени комутатора със някой от ФВ или Ауди,руските ги забрави.
                    Вярно е колега! Много си прав - аз живея още със спомена от старата Нива .....

Коментар

Резултата е 2:0 за нивата,цял ден ровичкам и нищо.Мених комутатора-без резултат,смених и кабелите на свещите без резултат.В резервоара има около 10литра бензин.Симптомите се промениха-оборотомера въобще не иска да работи(него го отписвам като "екстра").Сега се получава следното-върви си колата и определени колометри и то точно определени около 20-30км и започне с мизерията.Придърпва и губи мощтност-аха да угасне айде пак се изфорсира и така на пресекулки се прибирам няколко пъти по 3-4км,това всико след интервенции и проведени тестове.Всичко това ме навежда към мисълта,че може маркучите който са от сондата до трабичките да са дали фира с годините,колата не е карана въобще около 5-6години а може и повечко.Понеже си знам такъв маркуч,като се сгние от висене и започне да се само запушва.Утре отварям сменям ги с нови и ще прегледам пак сондата.

Коментар

Изплакни добре и резервоара, като колата не е карана толкова години, може да е пълен с ръжда. Сложи си и филтър за бензина.
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                          Изплакни добре и резервоара, като колата не е карана толкова години, може да е пълен с ръжда. Сложи си и филтър за бензина.
                          +1 , и аз имах задънен резервоар. Можеш да пробваш да смениш електромагнитния клапан и да го свържеш директно за бобината.
                          Александър

Коментар

Клапана е към бобината,резервоара е чистен,но явно не достатъчно.Днес продължавам с борбата

Коментар

По обясненията които даваш,проблемът е в подкачащата помпа за гориво,има износен всмукателен клапан,вижда се като развиеш капачето и махнеш цедката,стои накриво и не пасва в леглото.Като натиснеш палеца за ръчно подкачване от там изпуска бензин,като стопли теча става по-голям и се оказва в невъзможност да осигури необходимият дебит нужен за карба.Нова струва към 20+ лева,навремето продаваха само клапани и пружинки,но не си струва заигравката.Ако искаш да си сигурен,че е оттам като стопли и започне да придърпва,намокри един парцал с вода и го сложи на помпата,полей обилно с още вода,ще се оправи за известно време,докато стопли пак.
                              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                                От Ауди 80 ли ставаха комутаторите, че и аз се замислям за такъв...
                                Ауди 80,голф 1,6 1,8 2,0 и някои пасати.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X