Здравейте приятели след дълго лутане в търсене на джипка вече и аз съм собственик на лада нива.Имам няколко въпроса- педала на съединителе не се връща до края и скоростите понякой път нещат да влизат на какво може да се дължи това?Другия проблем са спирачките не държат хубаво,ръчната я няма въобще и при спиране свирят мн силно?Сащо така искам да и сменя всички масла ще се радвам да ми кажете къде какви да налея?Това е за сега утре ще я покарам повечко за да добия още впечатления.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
малко въпроси
Свий
X
-
От: малко въпроси
Първоначално публикуван от didoo Преглед на мнениеЗдравейте приятели след дълго лутане в търсене на джипка вече и аз съм собственик на лада нива.Имам няколко въпроса- педала на съединителе не се връща до края и скоростите понякой път нещат да влизат на какво може да се дължи това?Другия проблем са спирачките не държат хубаво,ръчната я няма въобще и при спиране свирят мн силно?Сащо така искам да и сменя всички масла ще се радвам да ми кажете къде какви да налея?Това е за сега утре ще я покарам повечко за да добия още впечатления.
Коментар
-
Мерси за пожеланието утре ще погледна първо спирачната течност и накладките,че живея на много стръмно място в ГАБРОВО и да не стане някой беля.Иначе съединителя отделя на 2 см от крайно долно положение и се връща до средата целият му ход е много малък.Информативно каква е цената на съединителя?Помня, че за колата ми искаха над 150 лв. предполагам за нивата е доста по малко.
Коментар
-
Първоначално публикуван от didoo Преглед на мнениезабравих да кажа ,че предишния собственик ми каза да не натискам педала на съединителя до край за да не ми омокри краката и ,4е е сменял някакви гумички.
ПС:Добре дошъл в форума.Да ти е честита нивата и дасе радвате взаимно
Коментар
-
1. Първо провери спирачната течност. Виж дали случайно старата спирачна течност не е мътна и гнусна - ако е така, то ще трябва да я смениш цялата и да промиеш системата. Ако е с нормален цвят, но е просто намаляла - долей. Ако всичко е наред с нея - продължи към т.2.
2. Ако проблема продължава провери гумичките на помпата. Предишния собственик казваш ги бил сменял... ама кой знае как и какво е направил. Все пак провери.
3. Иначе нов съединител не знам колко струва. Помпата май е 20-25 лева... но може и да бъркам.
Коментар
-
На това всъщност му е тук мястото
Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнениеГледам,че се занимавате с глупости тук,та реших да пиша по темата....
За съединителя,вероятно проблема е в помпата,но аз съм имал случай (на Лада 2104),доста подобен на описвания.По време на каране,с всяко следващо натискане,педала се връщаше все по-малко(до по-ниско) и съответно при всяко следващо натискане и "отделяше" все по-ниско....В един определен момент,педалът вече беше толкова ниско в свободно положение,че беше невъзможно пълното отделяне на съединителя и превключването на скоростите.Решението...–много просто–навеждаш се и вдигаш принудително педала и всичко се оправя на мига...
Виж пружината за връщане на педала...
За спирачките:
"Слаби спирачки" е малко субективно определение.И ако наистина има проблем в тях,може причината да е и в серво-усилвателя.
И извън темата:
Не завиждам на модераторите....Трябва хем да си добър и тактичен,за да не обидиш някой,хем все пак да налагаш спазването на правилата.
Всички си знаем няколкото човека,които поради едни или други причини си пишат доста неграмотно.Да,тъжно е,когато това са ентусиазирани млади хора.Още по-тъжно е,когато градивната критика се изопачава и се търси личностен конфликт.
Както и де е...–това е за друга тема(не че липсват такива теми във Форума).
P.S.Нека модератора(който така прибързно защитих),да ми премести мнението(че и да го редактира ако прецени),че докато писах,някой е разделил темата и сега публикацията не си е на мястото...
Коментар
-
Първоначално публикуван от didoo Преглед на мнение... вече и аз съм собственик на Лада Нива. Имам няколко въпроса- педалЪТ на съединителЯ не се връща до края и скоростите понякоГА не влизат - на какво може да се дължи това? ДругияТ проблем са спирачките - не държат хубаво, ръчната я няма въобще и при спиране свирят мнОГО силно. СЪщо така искам да сменя всички масла, ще се радвам да ми кажете къде какви да налея? Това е за сега, утре ще я покарам повечко, за да добия още впечатления.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
Привет днес можах да поразгледам нивата, предни накладки почти няма от едната страна може би затова леко дърпа встрани при рязко спиране,задните още не сам ги гледал,но предполагам положението ще е същото.Течност за спирачки има и в двете казанчета и е бистра.Казанчето за антифриз е празно и цялото е в някакви налепи (вижда се на снимката),а стрелката за темп. рядко преминава 90 градуса и парното вътре не духа чува се перката да върти, но съвсем леко се усеща топло не вкарва вътре.Искам да попитам джантите от каква кола са гумите са зимна ласа 195.65.15 и що за комбинация е това?Иначе с ладата ми дадоха и джанти 16 цола за нива които мисля да ползвам зимата.(за първи път качвам снимки и се извинявам ако съм объркал нещо)
Коментар
-
[QUOTE=trapper;1180678]Честито и да си караш Нивата с радост и здраве! Преди да я "покараш повечко" с описаните проблеми, за да не стане някоя беля, закарай я на преглед и ремонт в сервиза за автобуси в Габрово (не си попълнил графата "място" при регистрацията си, затова се забавих), там има човек, който разбира от Ниви.
Да попитам къде точно се намира този сервиз?
Коментар
-
Първоначално публикуван от didoo Преглед на мнение[ATTACH=CONFIG]214525[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]214524[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]214523[/ATTACH] Привет днес можах да поразгледам нивата, предни накладки почти няма от едната страна може би затова леко дърпа встрани при рязко спиране,задните още не сам ги гледал,но предполагам положението ще е същото.Течност за спирачки има и в двете казанчета и е бистра.Казанчето за антифриз е празно и цялото е в някакви налепи (вижда се на снимката),а стрелката за темп. рядко преминава 90 градуса и парното вътре не духа чува се перката да върти, но съвсем леко се усеща топло не вкарва вътре.Искам да попитам джантите от каква кола са гумите са зимна ласа 195.65.15 и що за комбинация е това?Иначе с ладата ми дадоха и джанти 16 цола за нива които мисля да ползвам зимата.(за първи път качвам снимки и се извинявам ако съм объркал нещо)
И нашата рядко подминава 90 градуса, подминава само когато се кара много дълго на бавни с голями обороти.За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
Honda Dominator 650
088ЧЧ93979-->Борис
0878956Ч38-->Борис
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар