Обява

Свий
Няма добавени обяви.

малко въпроси

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: малко въпроси

Идентично е устроена с машинките на класическите Лада и Жигули. Само не съм сигурен, дали жилото е с еднаква дължина.

Коментар

До тука добре, ако някой знае и за дължината на жилото ще се радвам да сподели,защото ми предстои смяна и на двете.

Коментар

Колега,ако не намериш машинка на старо,внимавай и каква ще вземеш от магазина.Имат разлика машинките за нива,разликата е там че по новите ниви(години немога да кажа),вече са с цяло стъкло,което води до 1допълнителна ролка,следователно жилото на машинката е с около 30см по-дълко от това на нива с малките отваряеми прозорчета.Търси от лада 1500/1600 или от жигула.От лада 2105/2107 не стават.

Коментар

Моята е от старите с две прозорчета,ще погледна в трите морги които има в моя град и после ще видя в някои магазин дали ще ми я доставят и на каква цена.

Коментар

Първоначално публикуван от didoo Преглед на мнение
            Колеги да попитам някой знаели машинката за сваляне и вдинане на предния прозорец(обикновен прозорец не ел. представлява нещо като макара с жило)на нивата става ли от някой друг модел на лада?
            Какво ти е повреденото ?
            Тази машинка има една паразитна ролка ( в най-високата точка на вратата под ръба на стъклото). Тази ролка най-често се къса и поврежда. Тя се продава отделно и се сменя лесно. Виж да не си само за такава ролка (3-4 лева е ). Ако е от нея - не ти трябва цяла машинка.
            Ако въжето е скъсано - вече е друго.......
            Има и още една паразитна ролка (долу в ляво под стъклото . Въжето минава и през нея. Погледни и тя как е ?
            Въобще смяна на цяла машинка е рядкост. Трябва доста време да си напъвал машинката с повредени паразитни ролки за да скъсаш въжето.
            Успех !

Коментар

Оставих колата на един познат да ми обере луфта на волана и после си взех колата с повреден прозорец,разглобих вратата и се оказа, че жилото е минало през зъбните колела и цялото е надъвкано и почти скъсано,а колелцата се клатят при въртене.Поиграх си да го оправя, но при всяко второ вдигане жилото минава пак през колелата и до там.

Коментар

Не си го изпънал(обтегнал) както трябва и ПРЕЗ ДВЕТЕ паразитни ролки . Опитай !
                И при мен беше така - сдъвкано и .... търсех машинка. И така докато открих и втората ролка (под стъклото,долу в ляво на вратата ).
                Прекарах въжето и през двете ролки,обтегнах го добре и вече нямам проблеми. Макар и наранено въжето си върши работата и не издава никакъв звук или да запъва.

Коментар

Оказа се лесна работа намирането на машинката чисто нова с жилото струва 12лв. предпочетох да ги дам,защото жилото е доста прокъсано, а и зъбните колелца не работят добре(много се клатят и се търкат в жилото и въпрос на време е да стане белята пак)Остава да я монтирам и да заработи.За две седмици сварших доста работа по нивата и сега се замислям мога ли да си монтирам задна чистачка, защото нямам даже дупка за нея,та въпроса ми е някой слагал ли си е,какво ми е нужно мисля да си монтирам едно копче на таблото което да е само за нея,но си нямам и идея какво трябва да направя,ако някой е слагал би ми било много полезно да сподели.

Коментар

Няма нищо сложно в чистачката, но интересно, как си намерил Нива без нея. Намери друга Нива с чистачка и си измери местата на дупките. Механизмът за чистачката, освен на Нива същият е и на Самара. До отзад ще трябва да прокараш 2 жици, а не една. Имай предвид, че задната чистачка е безполезна без пръскалка.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Няма нищо сложно в чистачката, но интересно, как си намерил Нива без нея. Намери друга Нива с чистачка и си измери местата на дупките. Механизмът за чистачката, освен на Нива същият е и на Самара. До отзад ще трябва да прокараш 2 жици, а не една. Имай предвид, че задната чистачка е безполезна без пръскалка.
                      Нашата я карам без пръскалка, много играчка е за пръскалка да се прекара, но ще трябва да я прекарам Иначе си прав ако я караш без нея в пясъци задното стъкло става цялото в пясак и ако няма вода .
                      Чистачка се слага много лесно, трябват ти ел.моторче рамо(7лв) и перо Пробиваш си дупката слагаш моторчето, то трябва да си има 2 резби, едната за самото моторче да се задържи и другата е за рамото стягаш първо това на моторчето и после на рамото и си готов
                      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                      Honda Dominator 650
                      088ЧЧ93979-->Борис
                      0878956Ч38-->Борис

Коментар

За моторчето и рамото ми стана ясно, но какви кабеле трябва да пусна до там и откаде да взема ток?имат ли значение кабелите какви са?По ел. хич ме няма за жалост.Относно пръскалката там какво ми е нужно?Предишният собственик си е монтирал отделно копче което пуска вода на предните чистачки,искам и аз да имам едно копче за задната да я пускам и едно копче за водата,ако е нужно ще сложа едно казанче за вода в багажника важното е да се получи,още не сам пробвал дали ми работят нагревателите на стъклото имам лошо пречуствие и за тях.

Коментар

Като те няма по ел, не прави такива неща - опасността от пожар е голяма. Иначе, просто гледаш схемата на по-нов модел, купуваш частите и повтаряш. Казанчето за задното стъкло нормално е в задния ляв калник.

Коментар

За моторчето и рамото ми стана ясно, но какви кабеле трябва да пусна до там и откаде да взема ток?имат ли значение кабелите какви са?По ел. хич ме няма за жалост.Относно пръскалката там какво ми е нужно?Предишният собственик си е монтирал отделно копче което пуска вода на предните чистачки,искам и аз да имам едно копче за задната да я пускам и едно копче за водата,ако е нужно ще сложа едно казанче за вода в багажника важното е да се получи,още не сам пробвал дали ми работят нагревателите на стъклото имам лошо пречуствие и за тях.
                            Нашото нагревателче не работеше и ние взехме от него тока и го вързахме за чистачката.
                            А за копчето за водата най-добре е да го вържеш към това което е под кормилото и като цъкнеш да пръска отпред да пръска и от зад Аз така мисля да го направя, защото хем е в 1 казанче, хем няма да пускам други копчета..
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

Колеги имам проблем с намирането на моторче за задната чистачка,не мога да намеря нито от нива нито от самара.Става ли да взема от някой западна кола?Предполагам, че повечето са с по две резби една за захващане и една за рамото,купих си ключе, кабели единия мисля да го пусна през ключето, а другия направо ще стигне до чистачката.Така и така ще пускам кабели до отзад разяснете за пръскалката какво ми е нужно за нея.

Коментар

Колеги имам проблем с намирането на моторче за задната чистачка,не мога да намеря нито от нива нито от самара.Става ли да взема от някой западна кола?Предполагам, че повечето са с по две резби една за захващане и една за рамото,купих си ключе, кабели единия мисля да го пусна през ключето, а другия направо ще стигне до чистачката.Така и така ще пускам кабели до отзад разяснете за пръскалката какво ми е нужно за нея.
                                Само една дюза която в магазина нова е 1 лв Пробиваш си една дупка, но гледаш да пръска там кадето чистачката чисти ..Дупчи се до моторчето обикновенно са от ляво на моторчето(поне на новите на старите са от дясно)..Имам снимка но не мога да я кача.Дай скайп на Лс да ти я пратя, ако искаш де . В мултимедийните ръководства има снимка на дюзата и на веригата на водата, тах също ги имам
                                Моторче става от лада 2102 и 2104 аз от там го взех мойто, също и рамото става от 2104 Не е нужно да е от нива.За ново специално за нива, ми искаха 20-30 лева ....Ако пък не можеш толкова да намериш моторче, влез в лада клуб(форума), все ще се намери някой от габрово да продава моторче или лада на части
                                Honda Dominator 650
                                088ЧЧ93979-->Борис
                                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X