Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вентилатор на парното

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вентилатор на парното

В този случай поне,руснаците нямат никаква вина.Целият възел от-до е точно копие на същия от Фиат 124.Така че,топката е у италианците.
    А ти защо си искал да обърнеш движението ?
    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
    имат право да гласуват на избори.

Коментар

За охлаждане в трудни моменти.

Коментар

Може ли да ми надраскате една схема за свързване на вентилатора с 3-те степени,ключе за реверса и реле ?/оригинално реле за отоплението няма,ама аз пък искам да има/.
        Благодаря предварително.

Коментар

Колега, би ли обяснил как точно като реверсираш вента, ще почне да духа по-силно и по-топло? Или мислиш да преправяш парното.

Защото в момента както е устроено парното, няма начин да ти духа изобщо нещо ако обърнеш вентилатора.
          Последно редактирано от toni188; 11-02-10, 19:40.

Коментар

По-късно ще надраскам една.

Коментар

Първоначално публикуван от toni188 Преглед на мнение
              Колега, би ли обяснил как точно като реверсираш вента, ще почне да духа по-силно и по-топло? Или мислиш да преправяш парното.
              Ето как : топлият въздух в Нивата го получаваш,като вентилаторът смуче въздух от радиаторчето.Той слиза надолу,удря се в затворената в момента клапа за краката и тръгва нагоре.В същото време слизащият надолу всмукан въздух му пречи.Получава се противоток.И като се сборят/от това се губи скорост на потока и мощност/ накрая излизат през двете пишман дупки,които трябва да са въздуховоди.Когато отвориш в движение малко студената клапа /примерно наполовина/ отвън влиза хладен въздух,но пък той увлича топлия /ефект на пулверизатора/ и струята се засилва.Разбира се,малко разхладена.Благодарение на факта,че радиаторчето е голямо за вътрешния обем на купето /на това се дължи славата на парното на всички Лади/ ти не усещаш,че вкарваш смесен въздух,а не само топъл.
              Какво ще стане,ако вентилаторът,вместо да смуче ОБДУХВА радиатора ?Тогава,при отворена долно клапа /за да си гълта въздух от купето/ вентилаторът ще го прекарва през нагорещения радиатор и ще го изкарва без противоток при стъклата.Когато искаш да ти грее краката,обръщаш в "нормалната" посока и отваряш изцяло долната клапа.
              Ясен е споменал по-горе,че това отопление е грешно като концепция.Потвърди го и специалист по ОВИ.Това е.

Не забравяй,че ако не харесаш идеята,винаги можеш да цъкнеш ключето в "правилната" посока и да забравиш за него.Това връща нещата в заводско положение т.е. ако нещата не се подобрят,няма да се развалят.
              Поздрави.

Коментар

Това го разбрах за противотока. Но не ми стана ясно как обърнатия вентилатор ще обдухва радиатора и топлия въздух ще отива на стъклото.

Нали за тази схема на парното говорим. Като духа на обратно топлия въздух излиза навън от купето. Имаш преграда, за да ти отива топлия въздух да на стъклото.

Коментар

Говориш за студената клапа.Тя трябва да е затворена.
                  Пак казвам - може да не е най - доброто решение.Аз ще го направя,защото смятам,че ще има подобрение.Ако не помогне,няма да навреди.

Коментар

Това, че парното е сбъркано като концепция, не значи, че е лесно за оправяне. Преди всичко, недопустимо е в кола да имаш парно, което не взема въздух отвън - стъклата няма да имат отпотяване, а пътниците ще се удушат.

Да останеш без топлина към краката също е крива работа. Особено в Нива, в която за една разходка в гората лесно можеш да внесеш 1-2 кг сняг, още толкова течна вода и поне наполовина - кал.

И това, че е от Фиат 124 също не е оправдание - в Италия няма нито руските, нито даже българските студове. Пък Нива се прави от има-няма 30 години и все нещо можеха да потегнат за толкова време по отоплението. Примерно да направят парното като на Самара - с радиална турбина отвън, с място за салонен филтър, с обходен път за студен въздух и регулиране на температурата чрез смесване на топъл и студен въздух, а не от кранчето.

В Niva-FAQ има описание за поставяне на печка от Самара в Нива. Това, може би е смислено. Или поне турбината - ще духа мощно и няма да вие.

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=85259
                      Виж това, скоро го правих, взе идеята от руските форуми и като, не знам може би, единствено подобрение на парното. И резултата е повече от задоволителен.

Коментар

Много е добро и като идея и като изпълнение.Още повече,че турбината и осовия вентилатор са несравними.Аз не си спомням да съм виждал кола от по-съвременните с осов вентилатор.
                        Другото което много ме изкефи са двата жалуза,които са отстрани на кутията.И аз ще си сложа такива.
                        Единствен въпрос - тия белите въздуховоди не пречат ли после при събирането на таблото ?Там мястото е доста тясно.

Коментар

Не пречат изобщо. Само трябва да се изреже малко стената на жабката, за да мине тръбата.

Коментар

И аз имам проблеми с парното. Като включа вентилатора почва да вие ужасно. Ако на някой му го е правил нека каже на какво се дели. Та като минат студовете мисля да направя и аз една доработка на парното, така че пишете подробно за резултатите.

Коментар

Първоначално публикуван от ninurta Преглед на мнение
                              И аз имам проблеми с парното. Като включа вентилатора почва да вие ужасно. Ако на някой му го е правил нека каже на какво се дели. Та като минат студовете мисля да направя и аз една доработка на парното, така че пишете подробно за резултатите.
                              Трябва да смениш моторчето - то така умира. Ако си скръндза, можеш да го извадиш, гресираш и прибереш - още 1-2 години сигурно ще изкара.

Коментар

И един тъп въпрос. Отвора в долната част, който е за отопление на краката с какво се отваря и затваря? Никога не съм обръщал внимание.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X