Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вентилатор на парното

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вентилатор на парното

Колеги,откъде да видя каква е стойността на резистора на електромотора на вентилатора ? И продава ли се като резервна част ?
    Благодаря предварително.
    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
    имат право да гласуват на избори.

До: Вентилатор на парното

1,5 Ом при 20градуса,така пише при руснаците.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
      ... И продава ли се като резервна част.....
      Пък ако в пунктовете за скраб не намериш, и по магазините няма, ела и ще му мислим
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Като резервна част се продава, но по-добре си купи нормален мощен резистор от магазин за електронни части.

Коментар

Абе,намислил съм нещо.Искам да си направя парното с 3 степени и не знам мога ли да извадя средна точка от резистора.

Коментар

Няма да ти е лесно - тази сплав (реотан) не се запоява.

Коментар

Имах една схема някъде от стар "Направи си сам".Там се разглеждаше точно този недостатък на реотани,кантали и пр.И имаше описание как се заваряват в домашни условия.Значи електродът е обикновен молив с графит и някъде по веригата се включва една ютия - сигурно като съпротивление.Флюсът е таблетка аспирин.За съжаление не мога да го намеря.Тук има печени хора по токовете,може да се сетят как става.Заварката е много здрава и надеждна,само че при използването на аспирина се отделя ужасна воня.
              Помислете как става - изпробвано е и работи.А ако някой случайно пази старите вестници,може направо да се види оттам.

Коментар

Щом не те мързи, запоявай. Аз бих си взел двоен резистор от Самара. Със все ключ.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                  ......Искам да си направя парното с 3 степени и не знам мога ли да извадя средна точка от резистора.
                  Ми те всички нови са така с 3 степени. 0-1-2-3 на първа целия резистор, на втора половината, и на трета директно.....кат` искаш повече степени закачаш повече резистори последоветелно и си вземаш от която снадка (спойка) ти е удобно ....ако нещо не си разбрал, идваш
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Щом не те мързи, запоявай. Аз бих си взел двоен резистор от Самара. Със все ключ.
                    При арменеца дали го има ?

Коментар

вероятно го има

Коментар

Искам да попитам нещо : може ли вентилаторът на парното да се свърже така,че да може да реверсира ? Попитах в руския форум и се оказа,че никой не е правил такъв опит.Никой не знае дали това няма да повреди четките.И изобщо как разбираме,че един двигател става за реверсиране,а друг не ?Например при бормашините няма проблем с реверса,даже и в движение.
                        Сигурно въпросът е тъп,но аз не съм наясно с тези неща.
                        После ще кажа каква ми е идеята.
                        Резисторът така и не го намерих и си купих 2 резистора по 0,68 ома на 20 вата,от тези дето корпусчето им е радиатор.Монтирах ги на 4 мм алуминиева плочка за допълнително охлаждане и извадих средна точка.Командва ги превключвател от Опел Кадет,който освен това включва и нагревателя на задното стъкло.Има вградена лампичка,която свети в два режима - веднъж с осветлението на таблото и доста по-ярко когато е включен нагревателят.Струва 5 лева втора ръка.Снимал съм го,но мога да качвам снимки само в албума,тук не знам как става.
                        Поздрави.

Коментар

Стигна ли и ти на моя акъл?

Този двигател се реверсира безпроблемно и да, това е полезно в доста случаи.

Коментар

Честно казано,не знаех,че си се занимавал с този проблем.Мен още от Жигулата ме дразнеше,че за да получиш максимална въздушна струя нагоре се налага да отвориш малко студената клапа.Имам един съсед,който 40 г. е инженер ОВИ и му показах картинката от албума - сещаш се - оная с червените и сините стрелки на въздушните потоци.Той я гледа около 5 минути и каза,че това е изцяло погрешно като концепция.След което попита може ли да се реверсира моторчето.Та затова питам.
                            Ако се реверсира,недостатъците на иначе мощното парно на Нивата се оправят.Тогава ако при затворена студена клапа въздухът отива нагоре,ще обдухва както трябва радиатора на парното и директно ще излиза през въздуховодите за стъклата.Без да се връща до клапата за краката,да влиза в противопоток и чак догава да успява да стигне да стъклата.
                            Между другото,аз продължавам да търся фунии и въздуховоди от стар "Голф".Тогава нещата ще се получат наистина както трябва да бъдат.
                            Поздрави.

Коментар

Е, аз се занимавах в друг аспект - но както и да е.

Наистина е погрешно като концепция това отопление.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X