Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с Лада Нива

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
    Аз пък не виждам кое от тези железа може да се изкриви. По-скоро би се счупило нещо.

[ATTACH=CONFIG]657684[/ATTACH]
    Мислиш че са много здрави и не могат да се изкривят ли!? И полуоска и заден мост съм виждал криви на лада нива, както и на други джипки, така че не ми е въобще чудно!
    0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

На същия болкук преди години, без усилие изкривих ръкава. Решението е смана на целия мост или по-добре на "колата".
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Най вероятно на колегата му е откъсната или крива козолата към купето на напречната реактивна щанга,и ефекта е че моста седи на една страна може и да е надлъжна щанга откъсната ама ...по скоро първото. По моста няма какво да се окриви толкова че да е видимо на око
        ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
          По моста няма какво да се окриви толкова че да е видимо на око
          Криви се с кеф, при това!

Коментар

Всичко зависи от Шофьора
            Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Моста,като мост си е супер-много компактен,като размери на "пачата",т.е. идеален,като пътен просвет-/единствено касетата е слаба,но това при доста хард изпълнения/.
              Аз съм с гуми 72см.-/няма и 29"/ и просвета под "пачата" е 25см.,отпред с независимото окачване след лифта е 31см.
              За сравнение на Ланд Ровър Дискавъри за да докараш такъв просвет-/25см./ под дифовете трябва да сложиш гуми 82см.-/33"/,а те струват едни пари...
              И тъй,като колегата от пост 34 с Паджерото отново се изказа да му споделя,че на няколко пъти вече карам с Паджеро с гуми 31-ци-/2.5ТД/ и се оказа,че Нивата с 29"-ките върви много повече в коловозите и то по простата причина,че на Паджерото огромния заден диф застъргва и движението напред приключва.
              Отпред,ако няма поне малко лифт положението е също плачевно.
              П.П.Това само за инфо и то си позволявам да се обадя,защото експериментите са проведени на абсолютно един и същ терен в едно и също време и обстоятелства.
              Последно редактирано от Янко Желязков; 06-12-13, 18:08.

Коментар

Паджеро от известно време не карам, щото го немам за джип и никога не съм го смятал за такъв... Кротко си стои пред нас в очакване на новия си собственик. Имам други джипки
                Излишно е да казвам, обаче, че то все пак е няколко порядъка над нивата във всяко отношение. Проходимост също.
                За Нивата - не ми я хвали и не ми разправяй колко е здрав задния мост, защото лично аз съм имал крив такъв. До такава степен, че да яде шлиците на полуосите в касетата. Като Шкода 120 с омекнали задни пружини стоеше...

Коментар

Спор естествено няма да има-аз знам какво карам и какво може и какво не.
                  Но специално по темата,а именно уж за кривия мост я сподели как го изкриви?
                  Защото на моята за 120 000км.,голяма част от които по терени,където вървят дърварки мост не можах да изкривя-ни преден,ни заден!!!
                  Сега ще ме изкефи да кажеш,че си кривил и преден носач на Нива и направо ще те призная.
                  Ама не бързай с отговора да не стане смешно...

Коментар

Преден носач не съм кривил, но заден мост със сигурност, и то добре видимо. Казвам го, не толкова за да кажа какво мисля за тези коли, а за да помогна на човека да открие проблема. Последното в което бих се усъмнил е крив ръкав, но... факт. Колата определено не беше виждала някакъв сериозен зор. Проблемите при тези автомобили, обаче са в пряка зависимост от деня на седмицата, в която са произведени. След смяна на кожуха нещата се нормализираха.

Коментар

Така вече по-може.
                      Бих се съгласил за това,че качеството е силно колебливо.

Коментар

Добрата новина е че части има във всеки склад за вторични суровини.
                        В една морга близо до работата ми има две Ниви. 1.6, и 1.7.

Коментар

Аз пък бих предложил на колегата с накривената търкалетка: Колега , постни някоя снимка и ще получиш конкретен отговор. Иначе излиза , че пускаш мухата и се почва...
                          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

здравейте колеги. имам проблем с оборотите на лада нива 1.7i, пали нормално но веднага след това гасни и на място не държи оборотите,смених стъпковия мотор пак си е така, моля ако някой знае да помага !

Коментар

Първоначално публикуван от yuliyan mladenov Преглед на мнение
                              здравейте колеги. имам проблем с оборотите на лада нива 1.7i, пали нормално но веднага след това гасни и на място не държи оборотите,смених стъпковия мотор пак си е така, моля ако някой знае да помага !
                              Чека свети ли (жълтата лампа)?
                              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от yuliyan mladenov Преглед на мнение
                                Има ли алтернативно гориво или е само на бензин? Прави ли го и на него?
                                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X