Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Лада Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Лада Нива

Проблема е следния като пускам по рязко съединителя усещам как има луфт или хлабина в диферинциала или раздатката и аз незнам от къде се чува но има, аз поне така си го обяснявам че има някъде хлабавина или луфт. От какво може да е проблема, преди 2 дена ходих в гората по едни пътеки и повече кал и включвах 4х4 а в момента съм с различни гуми имам впредвид предните са ми 175/16, а задните 235/15 възможно ли е от това да се е получил проблема с дифа

Аз мисля че проблема е че си с различен размер гуми.Но нека и другите да кажат какъв може да е проблема.На мойта Нива ми се случи нещо подобно преди време и като и сложих оригиналните 16-ки гуми отпред и отзад нямаше проблем.

Коментар

и аз така знам ,че нивите трябва да се карат с еднакви гуми Моята е с еднакви по цолаж гуми но предните и задните са с различен грайфер ,за което някой казват също че не е хубаво

Коментар

аз попринцип съм с еднакви гуми (Р235/60/15) обаче нещо предните 2 се наложи да ги сваля и сега карам така малко грозно е ама ... Като я изпълня до край Нивата на първа и като вкарам втората имам чувстовото че ще се откачи кардана много голям луфт има, сега питах баща ми и той ми каза че като е сложил широките гуми и тогава е чаткало така само че по малко а сега като пусна по рязко съединителя ви казвам направо имам чувстовото че ще падне кардана като го пускам плавно се чува само леко чаткане

Коментар

споко, ще смениш и раздатка
          http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
          Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

по точно можеш ли да кажеш и сигурен ли си че е от раздатката това чаткане или както аз казвам този луфт от там ли ?

Коментар

Братле, има си азбучни истини и те са че Нивата е фултайм с междуосев диференциал. А той както се знае не понася продължителна разлика в скоростите на двата изходни вала... Е, с различните гуми какво мислиш има? Та според мен тази раздатка е мъртвец или натам отива.
              И запомнете при фултайм автомобили размерите на всички колела трябва да са еднакви! В много случаи и налягането в гумите за предния и задния мост също е различно за да се компенсира просядането на гумата поради разликата в теглото на предния и на задния мост.
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Знам че Нивата е фултайм и с междуосиев диф, значи казвате че този проблем се е получил от различните гуми. Значи трябва да отивам да слагам другите 2 предни гуми и ще станат 4 еднакви. А това че са много големи пак оказва влияние нали ? Щото гумите както казах са ми Р235 60 15 и 4-те, това Р не го знам какво е ама такъв е размера на гумите. А сега смятам да слагам Малатеста само че 205 75 15

Коментар

това за раздатката може да си го оставиш за десерт - чаткането се получава най-често от един луфт на карето и вала СЛЕД раздатката - просто гаден звук (дрънчи на тенекия) - иначе нищо кой знае какво.
                  Не мога да разбера откъде ги изкарахте тия проблеми за раздатки веднага.
                  Може и да сте прави но се съмнявам.
                  успех в елиминирането на звука може да кажеш после какъв е бил проблема.
                  първо й смени гумите - да са еднакви, после я качи на канал (не на крик) слез отдолу и накарай някой да тръгне рязко на първа - веднага ще видиш къде е проблема

Коментар

Ти кака ще се чувстваш ако единия крак е с 5 см по малък от другия.
                    Ще ти е комфортно ли ами същото причиняваш и на Нивата.

Коментар

чуваш ли звънтене като на тръба я я запали и намясто рязко пускаш педала и пак го настъпваш даняма време да потегли .и кажи какво чуваш
                      "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

това нещо ще го пробвам утре и даже ще отида на канал да проверя от къде е преди време баща ми беше ходил при един познат в автоцентър (сервиз) вдигнали я на стенда и отдолу всичко било ток и жица ама явно сега с тези гуми се е разбило нещо ама ще видя утре като сложа другите две предни и ще станат 4 еднакви 15-ки

Коментар

огледаи каретата.хубаво е да си вземеш две щанги или по яки отверки за да можеш добре да ги провериш.после огледаи за луфтове на дифовете,аи успех дано да е някой малък дявол
                          "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

карданите ще ги проверя ама дифа как да го проверя Дано да е малък

Коментар

Първоначално публикуван от _Ka3aKa_
                              ама дифа как да го проверя Дано да е малък
                              проверките са 2 - на подемник изключена от скорост въртиш леко на ръка фланеца на пиньона в двете посоки и следиш за луфт е дифа. трябва да има но малък - 2-3мм. въртиш на ръка кардана и се ослушваш за шумове; на подемника запалвате двигателя, включвате на скорост и слушате за шумове при различните скорости и предавки. С ТОВА УПРАЖНЕНИЕ ВНИМАТЕЛНО ДА НЕ СТАНЕ САКАТЛЪК
                              Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                              http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                              http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X