Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самоделен лифт за Нива

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: самоделен лифт за нива

На снимките на жълтата нива се вижда едно недобре работещо окачване.Защо? Ми защото не се свива.Нивата си няма тегло да свива волгова пружина.
    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
      На снимките на жълтата нива се вижда едно недобре работещо окачване.Защо? Ми защото не се свива.Нивата си няма тегло да свива волгова пружина.
      Е еее брао колега щом и по снимките разбираш какво е окачването евала ти
      [SIGPIC][/SIGPIC][B]Bore[/B]

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение1488.jpg
Прегледи:1
Размер:250.8 КБ
ID:5242700
        Последно редактирано от b.bore@mail.bg; 13-01-11, 13:51.

Коментар

тука е товарена [ATTACH=CONFIG]288878[/ATTACH]
          [ATTACH=CONFIG]288879[/ATTACH]
          колата се ползва и за работно магаре
          [ATTACH=CONFIG]288881[/ATTACH]
          [ATTACH=CONFIG]288880[/ATTACH]
          [ATTACH=CONFIG]288883[/ATTACH]
          [ATTACH=CONFIG]288884[/ATTACH]
          [ATTACH=CONFIG]288885[/ATTACH]
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от b.bore@mail.bg; 13-01-11, 13:52.

Коментар

[QUOTE=Борис Хаджиценев (bob4oo);1400087]Нивата на Борката с Волговите Пружини:

Тук предната гума трябва да се е навряла в калника,а тя си стои все едно нивата е на равно.Това значи прекалено твърди пружини.
            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

[QUOTE=kalin09;1400944]
              Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
              Нивата на Борката с Волговите Пружини:

Тук предната гума трябва да се е навряла в калника,а тя си стои все едно нивата е на равно.Това значи прекалено твърди пружини.
              Ем като ти се навре в калника може да означава че ти е мноооооооооооооого мека пружината .

Коментар

Днес ходих да разпитвам за пружините и ми казаха следното нещо, което ми прозвуча логично :
                От прекалено твърди пружини няма особен смисъл, може да се направи и следното - да се сложат гумени подложки вътре в самата пружина за да се увеличи твърдостта и толкова, колкото е необходимо.
                Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                  Днес ходих да разпитвам за пружините и ми казаха следното нещо, което ми прозвуча логично :
                  От прекалено твърди пружини няма особен смисъл, може да се направи и следното - да се сложат гумени подложки вътре в самата пружина за да се увеличи твърдостта и толкова, колкото е необходимо.
                  Колега,това за поставянето на гумени подложки между витките на пружината е възможно най-глупавото нещо,което може да се направи.Такива подложки слагах отзад на Жигулито,когато бях в 8-ми клас.Ефектът е изключително блъскане и на най-малката трапчинка.Приеми съветът ми приятелски колега и не се занимавай с евтините боклукливи подложки-ментета,които са обвзели пазара.Ако ще повдигаш,поставяш или яки втулки или нови пружини от Волга или Ш.Нива.

Коментар

Нали точно това говорим, че пружините от Волга са прекалено твърди за Нивата и не са подходящ вариант за лифтоване.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                      Колега,това за поставянето на гумени подложки между витките на пружината е възможно най-глупавото нещо,което може да се направи.Такива подложки слагах отзад на Жигулито,когато бях в 8-ми клас.Ефектът е изключително блъскане и на най-малката трапчинка.Приеми съветът ми приятелски колега и не се занимавай с евтините боклукливи подложки-ментета,които са обвзели пазара.Ако ще повдигаш,поставяш или яки втулки или нови пружини от Волга или Ш.Нива.
                      Това дето го казваш, че ще се друса, си сложил гумена подложка горе като това:

Защото съм се запътил да слагам такива гумени подложки 3санта и от пред и от зад..Втулките нещо немога да им схвана и това е.. Но имам и тях, ще решя в последствие, но щом друса, ще слагам втулките от реактивните щанги и това е
                      Хей това ограденото с Питанката само не ми е ясно??

Така ли са размерите или бъркам???
                      А относно матерялите.
                      Купих втулки от задна(дълга)реактивна щанга, утре ще взема болтовете от паразитния хебел(понапред в темата пишеше, че ставали)
                      А пък на тази снимка дават, че не е сложено на това дето съм оградил??
                      Според мен е по добре при първата картинка??
                      Прикачени файлове
                      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                      Honda Dominator 650
                      088ЧЧ93979-->Борис
                      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Защо да не са подходящ вариант.Режеш ги по дължината на нивовите или да станат 8 намотки и половина.Резултат по-голям клиренс,което само по себеси говори и за по-големи гуми,да предницата става по корава-това е бонус ако имаш намерения да монтираш лебедка и така.Що по руските форуми масово заменят оргиналните прожини с такива от Волга значи има ефект.Мойте прожини са на 87 000км и вече са уморени.Човек,който не е от форума от град Гоце.Делчев,кара неговата нива с прожини от волга и с гуми Ласа ОК-144 клиренсът отпред е доста внушителен-за височина немога да кажа,но аз с гумени подложки и подложка на горен носач и шарнир,буквално бледнеех пред неговата нива.Точно поради тази прична си намерих и волгови прожини,но след като ми изкона друга алтернатива с прожините от Ш.Нива минавам на нея.Резултат ще дам след като ги монтирам и тествам.Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                          Това дето го казваш, че ще се друса, си сложил гумена подложка горе като това:

Защото съм се запътил да слагам такива гумени подложки 3санта и от пред и от зад..Втулките нещо немога да им схвана и това е.. Но имам и тях, ще решя в последствие, но щом друса, ще слагам втулките от реактивните щанги и това е
                          Хей това ограденото с Питанката само не ми е ясно??

Така ли са размерите или бъркам???
                          А относно матерялите.
                          Купих втулки от задна(дълга)реактивна щанга, утре ще взема болтовете от паразитния хебел(понапред в темата пишеше, че ставали)
                          А пък на тази снимка дават, че не е сложено на това дето съм оградил??
                          Според мен е по добре при първата картинка??
                          Не бобчо-говоря за тампони,които се слагат между витките на самата пружина.За тях имам негативно мнение.

Коментар

Е защо тогава на Нивата отзад имаш такива тампони?

Коментар

Първоначално публикуван от Kara Kolio Преглед на мнение
                              Е защо тогава на Нивата отзад имаш такива тампони?
                              Айде и ти не ме разбра.Нямам такива тампони по моята кола.Говоря за такива,които се поставят между ВИТКИТЕ на пружината или сега трябва да си обясняваме и "Що е витка".За тях имам лошо мнение,защото преди 7-8 години съм ги слагал на Жигулито и не бях доволен.

Коментар

Колега Янко говори за едни тампони,който се поставят между намотките на прожината,като ограничават хода на самата прожина или един вид не й позволяват на прожината да се згъва надоло.Това е добро при товар,но пък има много странични ефекти.Един от тях е вози все едно няма прожини и е много твърдо,другия е има голяма опастност да счупи прожината при по-голямо огъване и като цяло колата става много нестабилна в завой.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X