Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв крик да си взема?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какъв крик да си взема?

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
    Джек 48 цола.
    От 48-инчовия, по-добър е само 60-инчовият.
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Миналата седмица си купих хидравличен крик 10 тона...оригиналния е 2.5 тона....този 10 тонни е сигорно китайски....35 лв....от пазара ....с много дебело стебло....в сравнение с оригиналния ....малко трудно влиза на оригиналното място но се побра.....на оригиналния ми крик изтече маслото отгоре както си стои в багажника та се чудих дали се ремонтира а и пише че е немски.....оранжев
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Момчета,не ми е работа да ви давам акъл,но препоръчвам следното :
        - не носете в автомобил хидравличен крик.Трудно ще ми обясните ползата от 10-тонен крик в лека кола.Той е тежък и ако не е добре закрепен /имам предвид твърдо/ и се търкулне,може да направи голям золум.Я кора да счупи ,я калник да издъни.Освен това колкото и да му е престижна марката,продължителното му съхраняване легнал почти винаги води до протичане.Откъдето следва : 1.Гнусно маслено петно в колата и 2.Точно когато ти трябва,той е без масло и не работи,а да го оправиш в походни условия...това няма и да го коментирам.Тия крикове са чудесни,но в гаража или пред блока.
        - в кола се носи нещо,което няма да те излъже.Пример :джек,обикновен винтов крик и разбира се 2-3 дървени подложки от бук или дъб.
        - гледам,че споменавате т.н. крик "жаба" - ромбовидния.Да,отличен избор,но и тук има едно голямо НО :почти всички такива крикове,които се продават са с ПЛАСТМАСОВА гайка.Ако крикът види зор,винтът просто изскубва резбата.Ако държите на такъв крик,вадите винта и го носите на стругар да ви направи чугунена/моя случай/ или бронзова гайка.Резбата е правоъгълна и е бая играчка да се направи гайката,това между другото.И другата му голяма слабост - зацепването се осъществява от нещо като зъби,щамповани директно от ламарината.Сами си преценете,дали може да си поверите живота на тия зъби.Въпросът се решава лесно - намирате стара бракувана хидравлична помпа,разглобявате я и измъквате отвътре 2-те зъбни колела.Всяко от тях го разрязвате на 2 части /по-гъзарско е на ерозия или лазер,аз ги срязах с флекс с диск 1,2 мм/.Получавате точно нужните ви 4 зъбни сектора.Заварявате ги на местата им върху старата "зъбна" предавка.Заварката е отговорна и ако не ви е по силите,обърнете се към специалист.Естествено,не се заварява с електроди за оградата на вилата.Но това е друга тема.

Само ще добавя,че всичко гореописано е вече правено - и изстрадано.
        Поздрави.
        Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
        имат право да гласуват на избори.

Коментар

Колега в галопера си има ниша за крик...крика си стои прав в нея и е малко по голям от оригиналния...проблем няма..... а дали е 2-3-5 или 10 тона мисля е все едно след като се събира в долапчето
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Джек.Може да ти спести много неприатности.

Коментар

Аз все още не съм измислил къде да захвана джипката с джека......прагове брони.......затова още нямам а и няма спор джека си е джек....

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                Аз все още не съм измислил къде да захвана джипката с джека......прагове брони.......затова още нямам а и няма спор джека си е джек....
                За джантата също може да захванеш.

Коментар

От: Какъв крик да си взема?

А от всички китайски предлагани на пазара кои са за предпочитане?
                  От хидравличните крикове на Raider някой има ли впечатления, като като цена са добре пък като че ли тази марка е от що годе качествените китайски ?
                  https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                  https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Аз си взех, маслен крик(до 2тона)тип Крокодил, за сваляне на гуми е супер
                    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                      А от всички китайски предлагани на пазара кои са за предпочитане?
                      От хидравличните крикове на Raider някой има ли впечатления, като като цена са добре пък като че ли тази марка е от що годе качествените китайски ?
                      От тази марка и тоалетна хартия не си купувай.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        От тази марка и тоалетна хартия не си купувай.
                        Не вярно,мога да изброя поне 5 техни продукта които с нищо не отстъпват на маркови такива че и са по здрави....
                        Имам всички размери ъглошлайфови,както и на бош,така и на макита,както и спарки,така и райдер,имам къртач който зверски работи вече втора година а същия къртач на макита ходи за ремонт миналия месец,имам поялник за полипропилен както и ел.ренде,машина за полиране и други....имам разни пневматични инструменти на райдер.....като само един пистолет е дефектирал още като го купих.....в смисъл не работеше като купих......!Нямам оплаквания от райдер.....просто low cost...!
                        Последно редактирано от Roninn; 05-11-10, 21:57.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                          ... Нямам оплаквания от райдер.....просто low cost...!
                          Пробвал ли си им тоалетната хартия? Вероятно Ясен си е взел от по-едрата 100-200, щото тази, над 1200 си е като кадифе...

Извинявам се за откровенния спам, но тази тема си е мъртво родена.

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
                            Аз си взех, маслен крик(до 2тона)тип Крокодил, за сваляне на гуми е супер
                            Имам същия но не ми харесва особено. Не може да се спуска плавно. Едва, едва развивам и колата пада рязко. Всички менте крокодилчета ли са така?
                            Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

При маслените крикове, болтът, в едно с отвора срещу него, представлява регулируем дросел. Ако конусът, на края на болта, не е изпълнен с нужния конус, или последният просто липсва, то тогава крикът няма да се спуска плавно. Възможо е и насрещният конусен отвор, да не е изработен правилно.

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
                                Имам същия но не ми харесва особено. Не може да се спуска плавно. Едва, едва развивам и колата пада рязко. Всички менте крокодилчета ли са така?
                                При мен, си се спуска понякога и плавно, но има и случай, дето направо се спуска, зависи как го развия
                                За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                                Honda Dominator 650
                                088ЧЧ93979-->Борис
                                0878956Ч38-->Борис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X