Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв крик да си взема?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв крик да си взема?

Днес установих, че стария ми пневматичен крик не става за Нива - много е малък и трябва да се подпира на тухла. За ръчния ми пък не пасват дупките.

Принципно съм фен на ръчните крикове. Гуми се пукат рядко. Ръчните крикове може да са неудобни, но пък се ползват също рядко. Важното е, че никога не те подвеждат - бачкат винаги. С пневматични все съм брал ядове

Та търся хубав як ръчен крик, който да става за квадратните отвори на Лада Нива. Някакви съвети/предложения от къде и какъв да си взема?

До: Какъв крик да си взема?

хидравличен бутилковиден 2 тона. Голям колкото два юмрука, разтяга се още толкова, има и винт за начална височина. Джокер - трябва да го пъхнеш под носача, а не на щатното място под прага. За там ти трябва крик с по-голям ход.

Коментар

Аз имам оригинален - ръчен, но повлякох и един такъв евтин, джобен, хидравличен budget от Практикер, заради караваната ми, че ако тя пукне гума..., значи идеален е - върши работа, никакво място не заема, вдига всичко - Ниви, каравани и т.н., обаче щеше да е хубаво да беше и реномирана марка. Хубавото е, че ако не се ползва - не тече. Аз два пъти го ползвах и се омасли целия. Не знам къде може да се намери в родината качествен крик.

Коментар

Днес установих, че стария ми пневматичен крик не става за Нива - много е малък и трябва да се подпира на тухла.
        Сигурно е от тухлата
        Каквото и да вземеш е все тая,може и да ти е за последно подпиране.
        ПАВКО
        0888802068

Коментар

Първоначално публикуван от the_trident Преглед на мнение
          Днес установих, че стария ми пневматичен крик не става за Нива - много е малък и трябва да се подпира на тухла.
          Сигурно е от тухлата
          Каквото и да вземеш е все тая,може и да ти е за последно подпиране.
          Става въпрос, че няма начална височина. Разпънат на максимум не е достатъчен. Трябва му още една "тухла" височина

За носача знам. С пневматичен винаги повдигам при носача.

Аз обаче упорито си търся ръчен крик.

nylon - този "оригиналният" добър ли е и дали може да се намери по магазините?

Коментар

Само да отбележа, че за "пневматичен" крик ще ти трябва и компресор или помпа.

Коментар

Аз съм си доволен от оригиналния крик на Нивата.Освен,че става за смяна на гума е удобен за използване и при закъсване-вдигаш и подлагаш преносимите скари.Ходът му е достатъчен в повечето екстремни ситуаций.Ако Нивата е затънала сериозно съществува н-н и за прикрепяне към бронята с два ката здрав тел.Пробвал съм го и върши работа.Хидравличните не са лоши,но при закъсване с тях почти не може да се действа-няма къде да се поставят.

Коментар

Оригиналният нива крик е по-висок от ладовите, това е разликата. Не съм срещал по магазините да се продава, според мен малък хидравличен крик в багажника не заема никакво място и върши идеална работа.

Коментар

О боже, естествено, че имам в предвид "хидравличен", а не "пневматичен"

Коментар

Късия хидравличен, ръчния винтов, и набор дървени трупчета в багажника. Подсети ме утре да ти дам.
                    Иначе като паднеш в дупката, ще трябва да копаеш отдолу, за да завреш кой да е.
                    А после все едно ще си купиш джек

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      ...все едно ще си купиш джек
                      Ти го отписа човека...

Коментар

Той започна пръв! И неговото куче ми е свидетел, и две други кучета, и черно - белия котарак от трафопоста!

Коментар

Вярно е Има свидетели

Коментар

Малко спам

Много е кофти да установиш в 1ч. сутринта на новата (тогава) отсечка на магистралата между Ст.Загора и Чирпан,че оригиналния крик е достатъчно висок да свали спуканата гума,но не става за напомпената.
                            Подчертах за новата отсечка,открита 2 дни преди това,защото изминах в двете посоки по близо километър с мощен прожектор в ръка търсейки някаква плочка или камък за подложка и останах с впечатление,че тоя път са го измели на ръка
                            Та......като си се разходих се върнах при колата и се развиках:
                            Невольо,Невольо.."
                            и Неволята ме подсети да изпусна и резервната и после да си я донапомпя
                            От тогава имам 2 крика в колата-единия хидравличен и 3 дървени плочи.
                            SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                            0878299791

Коментар

Неволята е велико нещо! Винаги помага в нужда!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X