Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електро усилвател за волана на "нивата" и климатик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Изчетох темата и много ми хареса отношението на всички към форума.
    Посетил съм много руски сайтове за Лада Нива и се радвам, че и в България тя има много почитатели. Конкретно напоследък ме мъчи идеята как да я направя от бензин 1.7 на дизел примерно Пежо 1.9.
    Приемам всякакви идеи и информация. Благодаря Ви предварително.
    С поздрави Аврамов

Коментар

Първият въпрос е дали има смисъл и каква е целта. А подходящите двигатели (дизелови) са тези които вече са инсталирани в завода. Ще се опитам да ви намеря повече информация.

Но преди всичко имайте в предвид, че Нивата е малък автомобил с малък двигател и не съм сигурен доколко ще получите някакво подобрение от инсталацията на дизелов двигател. Включително и ако сметнете общите разходи по смяната на двигателя + цената му - цената на стария най вероятно ще установите, че изплащането ще настъпи много след като Нивата окончателно ще е спряна от движение поради амортизация...
      VPetrov.photography

Коментар

Задължителните ъпгрейди са:
        силиконови кабели, западни свещи (напр.NGK BP6ES), дистрибуторна капачка и палец (BOSCH), качествени масла (в двигателя до първи преглед- 2500 км. НЕ СЕ СМЕНЯ !!!, в завода е заредено специално масло за разработване на двигателя), газови амортисьори, западен (LUK) съединител, качествени чистачки (евентуално и гуми - зависи от това какви цели се поставят) и колата е готова за каране
        Всичко е ясно но при проверката ми в някои от магазините за дистрибуторна капачка и палец ( BOSCH ) всички вдигат вежди в недоумение. Дали аз не съм разбрал нещо, дали са за друг автомобил или се наричат по друг начин.

Коментар

Търси за Лада

Коментар

Търси за Лада
            За лада ясно. Но има ли нещо особено по което мога да ги различавам. Не да ми покажат нещо - е те това е то което търсиш и да се спасявам после. Сигурно има някакъв щемпел или маркировка по което да се различават от останалите.
            С поздрави Аврамов

Коментар

не съм 100% сигурен но аз май си купих стандартни Бош за лада от магазина на улица сребърна (зад Южниат парк) и съм с тях от 6 месеца

Коментар

Re: Електроусилвател...

Първоначално публикуван от VPetrov
                Електро-усилвателя на волана е сравнително ново решение за автомобилостроенето. Напоследък все повече производители в новите си модели заменят хидро-усилвателя с електрически поради безспорните му предимства:
                - Технологичност при инсталацията, не изисква специални промени, няма досег с моторния отсек и се монтира от неспециалист за няколко часа.
                - Много надежден, няма множество движещи се части, течности и хидравлични шлангове.
                - По евтин и екологично съобразен.
                - По икономичен е, няма постоянна консумация на енергия от двигателя.
                Електро-усилвателя има предимството, че работи само когато е необходимо. За неговото управление се взима и сигнал от скоростомера, така че напълно се запазва информативността на волана и маниера при движение с по-висока скорост. Когато е необходим най-много – при маневри и въртене на волана на място усилвателя осигурява до 5-кратно намаляване на необходимото усилие за въртене на волана.

Здравейте, интересува ме този електро-усилвател,има ли го на пазара и каква му е цената?Става дума за НИВА-1600 /1991г./.Благодаря Ви предварително!

Коментар

Използваи търсенето на форума
                  Тук има писано бая по въпроса, няма го в БГ, но се работи по това да го проима, стискай палци, аз чаках отначало, сега вече не вярвам много, много

Коментар

славяне вы наверное ещё не поняли,но Нива уже умерла!а шевроле нива это полное дерьмо, я имею право так рассуждать-работаю автослесарем.

Коментар

Гаикин, Нива Умерла, пуст живьот Нива! За това и става по-ценна и повече трябва да се пази. Тук в България карбураторни май вече не се продават.

Коментар

А някой чувал ли е за нива с 1.3 кубика двигател, някакви отзиви?
                        LZ1JJJ

Коментар

Първоначално публикуван от dani
                          А някой чувал ли е за нива с 1.3 кубика двигател, някакви отзиви?
                          Да имало е такъв вариант с двигател 21011 но е произвеждан за кратко и в много малко бройки. Оределено двигателя е слаб и не е подходящ за този автомобил. В Русия (СССР) е произвеждан основно като модификация с ръчно управление (за инвалиди).

Коментар

Рекапитулация след 8месеца с Нива по-чукарите

Попитаха ме сега като я няма Нивата какво мисля - дефекти, недостатъци и реших да напиша (много накратко)

Дефекти и недостатъци на Нивата - сложен въпрос?

Дефекти:
                            Никакви (поне за който да се сещам)

Недостатъци:
                            -Съединителят не ме изкефи и го смених
                            -Смених амортесьорите (защото ги имах) та незнам дали е недостатък
                            -чистачките и огледалата ТРЯБВА да се сменят веднага след закупуването - направено
                            -Карбураторът е както предимство (по лесен за ремонт и по-надежден) така и недостатък - смукач (дърпай/прибирай) и други специфики
                            -и това е май, а винаги съм чуствал че нивата е твърде нежна за моят стил (никога не съм имал каквито и да е доказателства за това ама чуства...) Та за това и реших - РАМА

Та това е, още ме е яд че я продадох ама аз съм такъв обичам промените, дано не съм се "набутал" както много хора ми предрекоха

Коментар

Брей.... Алекс ти си бил голям бързак. Докато каза и я продаде
                              А взе ли УАЗ-а или само аз не съм разбрал.

Коментар

Re: Електроусилвател...

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                                Електро-усилвателя на волана е сравнително ново решение за автомобилостроенето. Напоследък все повече производители в новите си модели заменят хидро-усилвателя с електрически поради безспорните му предимства:
                                - Технологичност при инсталацията, не изисква специални промени, няма досег с моторния отсек и се монтира от неспециалист за няколко часа.
                                - Много надежден, няма множество движещи се части, течности и хидравлични шлангове.
                                - По евтин и екологично съобразен.
                                - По икономичен е, няма постоянна консумация на енергия от двигателя.
                                Електро-усилвателя има предимството, че работи само когато е необходимо. За неговото управление се взима и сигнал от скоростомера, така че напълно се запазва информативността на волана и маниера при движение с по-висока скорост. Когато е необходим най-много – при маневри и въртене на волана на място усилвателя осигурява до 5-кратно намаляване на необходимото усилие за въртене на волана.

някой монтирал ли е такова чудо, имате ли инфо за него и цена разбирасе.

последното писано по въпроса е от преди 2г.
                                LZ1PER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X