Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електро усилвател за волана на "нивата" и климатик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

http://www.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=169
    тук никикар предлага някакви италиянски гуми но още нищо не съм намерил за тях освен снимката която тои изпрати:
    MudSport

MudTerain

Коментар

По грайфера ми се струва, че тези гуми ще шумят много на асфалт, а ако материалът е много твърд ще има и лошо сцепление. Всъщност най-трудното е гумата да отговаря на универсални изисквания.

Коментар

gymi

choveche hodi na ylica cherni vruh -''Fayad'' i si kypi chisto nov Hankook mud terrain za 179lv parcheto. govoria za 205/75/15.

Коментар

Проблеми с окачването;(

От известно време на Чисто новата си нива чувам удари по окачването, това става като е натоварена повече (4 човека) и голями препятсвия. Днес видях къде ме "стяга чепика"

поначуках го с брадвата и стана така

Но ударите продължиха даите идея защо се стига до такива удари, не я юркам много колата, пазя си я, пък и трябва да има някакви щанги които да не позволяват това да се случва, пък колата е на 3800км - трябва да е здрава,
          . Даите съвет

Коментар

za udarite ima lek!

I az sam se zblaskval s takuv problem no pri ladata!Vsi4ko be6e zaradi 6tangite na zadniq most!No dokolkoto razbrah tvoqta niva e dosta nova i ne bi bilo normalno da sa se razbili vi6 da ne sa hlabavi ili bolta na napre4nata 6tanga da ne e v 4as!Ina4e udar tam moje da se polu4i samo kogato kolata se natovari i mosta po nqkakva pri4ina se izmesti nazad!

Коментар

Благодаря Борисе, моят съсед МАИСТОР - ЖОРО нещо помаистори и сега не чука, тои обеща да монтира и по още една надлъжна щанга така че да го избегнем и за в бъдеще, ама нали си е маистор т.е. "мъгла" това ще отнеме време...

Коментар

Lada Niva 1.9D

Абе някой има ли наблюдения върху дизеловата Нива? Споделете нещо.. Загледах се в това, та се сетих да ви питам..

Поздрави!

Коментар

Джанти от Витара

Да ви питам нещо-
                  купих си джанти и гуми от Витара 15".Монтирах ги,но...централните отвори на джантата са по-големи от оригиналните руски и тя не ляга на главината,а се държи само на
                  петте болта.Проблем ли е и ако да,какво се прави в тоя случай?

Коментар

Re: Джанти от Витара

Първоначално публикуван от koks
                    Да ви питам нещо-
                    купих си джанти и гуми от Витара 15".Монтирах ги,но...централните отвори на джантата са по-големи от оригиналните руски и тя не ляга на главината,а се държи само на
                    петте болта.Проблем ли е и ако да,какво се прави в тоя случай?
                    Спорет мен не би трябвало да е кой знае какъв проблем!Намери си някакъв фланец и с него я монтираи!По сигорно ще е!Обаче това има и страничен ефект.Цялото колело ще излезне навън с не малко!
                    https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Колега , принципно джантата се центрира по точно този отвор , ОБАЧЕ ! Когато главината е с шпилки а не с болтове е позволително да не съответстват централните отвори Така че - карай се спокойно и не му се притеснявай

Коментар

Първоначално публикуван от DWD
                        По грайфера ми се струва, че тези гуми ще шумят много на асфалт, а ако материалът е много твърд ще има и лошо сцепление. Всъщност най-трудното е гумата да отговаря на универсални изисквания.
                        Универсални гуми НЯМА!И никога няма да има!Дори при колите великите "все сезонни" гуми не са толкова добри.Това е извинение да не се купят един чифт зимни и един летни.Същото е при джиповете.Не може ти да искаш да караш с едни и същи гуми на всякаде.Много хора карат с такива гуми по асфалта но не знам дали съзнават че тези гуми просто са с много лошо сцепление както казваш и ти!Ако си забелязал сички джипове който се продават и чисто нови излизат от склада или магазина са с гуми пригодени за асфалт.Исключения правят руснаците с гумите Я-409 но на повечето Уаз-ки не ги слагат.Слагат по нов модел!Друго исключение са Дефендерите защото съм забелязал че слагат по добри гуми за офф-роуд стига да поискаш!Иначе си го искарват с асфалтовите чепици.

Лично аз мисля че гумите са едно от най-важното нещо в един джип.Това нещо го доказват много хора.Знам че към една гума има сумати изисквания.Да се чисти лесно.,да е от подходящ каучук,да е с добре изграден Протектор.И какви ли не глупости още.Ако даден джип е с съобразени гуми спорет терените по който се кара!Тоест дали ще се кара повече офф-роуд или повече по асфалта от там се избират и гумите.
                        https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от DJDAVEL
                          ...Друго исключение са Дефендерите защото съм забелязал че слагат по добри гуми за офф-роуд стига да поискаш!Иначе си го искарват с асфалтовите чепици...
                          Дифендъра по подразбиране се продава с метални джанти с гуми Michelin които са САМО за офроуд.. Ако си доплатиш, ти слагат лет(н)и с гуми за асвалт... Не е пред мен колата в момента за да ти кажа точно модела на Мишлен, но са яки копачки и стават само за кал...

Коментар

Първоначално публикуван от fulda
                            Колега , принципно джантата се центрира по точно този отвор , ОБАЧЕ ! Когато главината е с шпилки а не с болтове е позволително да не съответстват централните отвори Така че - карай се спокойно и не му се притеснявай
                            Успокои ме!Благодаря!Наистина е с шпилки и гайки, а не с болтове,но така по лесно се изразих.Значи карам и си свиркам.
                            Аз се притеснявах да не се скъсат шпилките при някакъв голям зор-при рязко спиране или изкачване,слизане или боксуване т.к. са подложени на срязване,но ...доверявам ти се.

Коментар

Re: Джанти от Витара

Първоначално публикуван от DJDAVEL
                              Спорет мен не би трябвало да е кой знае какъв проблем!Намери си някакъв фланец и с него я монтираи!По сигорно ще е!Обаче това има и страничен ефект.Цялото колело ще излезне навън с не малко!
                              Благодаря!
                              Мислех си за нещо като фланец наистина,но това че ще излезе навън ме спря,а и разликата в диаметрите на центр.отвор не е много голяма.Не съм я мерил,но визуално не повече от 8-10мм.
                              Гумите ми и те са по-широки от оригиналните 175 - 195R15

Коментар

Въпроса не е в срязването Основно се разчита на триене между джантата и главината ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X