До: Дразнещ проблем с Нива
тю, през 9 планини в 10-та. Не знам откъде точно въздух, около карбуратора и колектора има 2-3 маркучета, почни от тях.
На бензин върви ли?
тю, през 9 планини в 10-та. Не знам откъде точно въздух, около карбуратора и колектора има 2-3 маркучета, почни от тях.
На бензин върви ли?
На бензин няма никакви проблеми, но мина ли на газ... Ей сега огледах маркучите, никъде не виждам нещо сцепено, напукано или хлабаво. Забелязах че като я запаля държи някакви обороти, но след като я изфорсирам и махна крака от газта угасва веднага ( мн рязко падат обороти, напрафила е примерно 3500 и като пусна газта и падат бързо до 0 и угасва. Пробвах с упънат смукач пак така, но пада до много ниски и се колебае дали да игасне, само да го върна и гасне. Опитах се отново да корегирам оборотите от изпарителя, но не става и не става, просто както и да въртя това пумпалче, НЯМА НИКАКЪВ ЕФЕКТ. Незнам вече какво да правя.
Моята нива прави точно така като ти описа че правила твоята. Абсолютнмо без никаква разлика, но аз просто се учудих че толкова внезапно се случи. Но понякога така става, то си идва, не пита. Още утре ще потърся майстор газаджия и дано я оправи. Ще пиша след ремонта, който се учертава.
Днес в домашни условия с моя добръ приятел и съсед решихме, че двамата ще успеем да сменим това платно на изпарителя и да му направим и профилактика. Така и направихме. Сутринта закупихме комплект за ремонтиране, марка съща като изпарителя на нивата Renco-LANDI май така беше. Комплекта струваше 20 лв със всичките си О пръстени мембрани ( платна ) и гумички. Закупих си и газово филтърче, каквото го дават по каталог за тази марка изпарители. Разглобихме изпарителя... Тук искам да изкажа едно голямо благодаря на нашия съфорумец Венелин ( bgbul ) обясни ми някои неща, но аз поради невежеста си в това отношение къде схващах къде не... както и да е отново благодаря. Вътре беше страшен нагар, изчистихме подсушихме, платното което беше там ( голямото ) видимо не беше скъсано никъде или пък разцепено, видно беше добре, но така и така съм го свалил естествено ще сложа новото. Всичко пасна идеално, сглобихме изпарителя поставихме го на място всичко 6. Паля на бензин, изчаках да стане 70-80 градуса и преминах на газ със опънат леко смукач. Работи, добре. Вика си супер. И така докато направи почти 90 градуса, леки настройки на оборотите за газта, добре работи. Със включени къси светлини държеше 800 оборота. Оставих я така. Обаче и свърши газта. Хайде до застанцията, сложих и този път Blue Force Gaz, похваляха ми я и затова рехих да пробвам. Сега имам чувството че върви още по добре на газ и КАТО ПУСНАХ ГАЗТА И ОСВОБОДИХ ОТ СКОРОСТ.... КРАЙ ПАК СИ ЗАГАСНА МНОГО БЪРЗО И НЯМА ПАЛЕНЕ, САМО В ДВИЖЕНИЕ НА СКОРОСТ, ОТ СТАРТЕР АПСУРТ. Цъкам на бензин кибрит пали, преминавам пак на газ, оставям я на празен ход и гасне. Неможе да държи ниски и гасне мигновено след понижаване на оборотите. Вече се отчаях незная какво да правя
Но така и разбрах къде е този вакум. Забравих да отбележа, В щутцера влиза един къс гумен маркуч, който се разделя след това на две и вървят два маркуча от ИЗПАРИТЕЛЯ КЪМ КАРБОРАТОРА. Само като го мръднах леко и съединяващата връзка и се отдели. Викам си АХаа, ето от тук може да смуче въздух ( нямаше скоба която да стисне и си рекох че от там ще да смуче газта, както предположи Ти Ясене, ако мога да ти говоря на Ти
) Стегнах скобката и що да вида взе да си държи оборит нормални ( това преди да ми свърши газта у нас в гаража ) Обаче явно беше изсинала, и като поработи и до там. Отново щастието ми отиде на кино. Имам снимки на коша, днес го снимах сега ще ги пусна.
Коментар