Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търси се здрава Нива.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Търси се здрава Нива.

Да, определено се засуках с посоките ляво-дясно. Ами щом си е ляв волана - толкова по-добре.

Коментар

Намерих една 4 годишна Нива с 20л руска газова уредба на 60000 километра в София. На снимки ламарините изглеждат перфектни - не се вижда никакъв дефект. Тези дни ще ходя на оглед.

Цената е доста над бюджета ми (искат й 6500лв), но пък и е доста нова. Двигателят не знам в какво състояние е (естествено собственикът твърди "отлично"), но предполагам, че ще има работа...

Коментар

Руската газова уредба вероятно е дрво, но има и хубави - ГИГ например. Изобщо газовата уредба е хубаво нещо, но значи и много каране. Това, че е 20л е врла досада, при обичайния разход на Нива ще броиш газстанциите по пътя. Особено, ако тези 20л са обемът написан на бутилката, а реално тя събира 16 - според изискванията за настройка на АГУ. Вероятно е в багажника, което е тежък грях към нивовската багажна теснина. Ако е монтирана отдолу и грамотно, е много по-добре. Може и да се премести и/или замени с по-голяма, в бъдеще.

Двигателят на Нива не е най-важното, двигатели под път и над път. По-важни са скоростите, раздатъчната кутия, предния диференциал (задния рядко прави грижи) и ламарината.

Ламарината гние под шофьорските крака и назад, по праговете и по калниците. Също по ботушите на окачването.

Обаждай се - консултираме евтино!

Коментар

Колега, 4 годишна Нива за 6500 е много съмнителна оферта. Явно има някакъв проблем ( може и да не е само един ) Ако имаш намерения да я купуваш, а не си много в час с автомобилите, наи-добре се обърни към някои специалист по Ниви-те да и види техническото състояние. Относно газовата уредба имаи на предвид, че тези автомобили харчат от порядъка на 20- 25 л. в зависимост от пътната настилка и толкова малка бутилка не е разумно решение.
          Последно редактирано от nbaplayer; 23-10-09, 00:09.
          O898595418 - Митко

Коментар

Цената си е добре.

Коментар

Колега твоята с този разход 20-25л. май е единствената.Намали малко,ще уплашиш бъдещите собственици на Нива.
              Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Ще използвам темата, за да попитам, според вас кой е най-подходящия размер газова бутилка, която да се монтира под купето на Нивата. Имам предвид размери в мм и литри, които оптимално да отговарят на предоставения обем и разход на автомобила. Предстои ми такива манипулация и не искам да откривам топлата вода. Благодаря!
                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
                  Ще използвам темата, за да попитам, според вас кой е най-подходящия размер газова бутилка, която да се монтира под купето на Нивата. Имам предвид размери в мм и литри, които оптимално да отговарят на предоставения обем и разход на автомобила. Предстои ми такива манипулация и не искам да откривам топлата вода. Благодаря!
                  244мм диаметър, обем 40л - заема точно мястото на гърнето, без да стърчи по-ниско или по-назад. Събира 32л газ, осигурява пробег 250-300км дълъг път или 200км градско. За в гората - както провърви.

Теоретично има място и за 50л със същия диаметър, но не намерих с този диаметър.

Коментар

Обем 40 събира около 36л. Много добре стой отдолу.Минавам 300-320км.
                    Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от krasivl Преглед на мнение
                      Колега твоята с този разход 20-25л. май е единствената.Намали малко,ще уплашиш бъдещите собственици на Нива.

Ти незнам какво наблюдение имаш за разхода на газ на Нива, но да ти кажа че предната ми Нива харчеше градско около 16л, а на лек оффроуд вдигаше разхода до 20 л. Имам и информация за една друга Нива която харчи 25л/100км газ. И няма проблем с газовата уредба, всичко е изправно. Сегашната ми Нива няма газова и не мисля да и слагам. Засега ми харчи около 10-11 безнин което ме устроива .
                      O898595418 - Митко

Коментар

Видях я и веднага установих, че колата не става, ама хич. Беше очукана от всякъде (въобще не си личеше по снимките). Ръждите бяха тръгнали буквално отвсякъде. Имаше и обелена боя по капака, счупена предната пластмасова решетка... и т.н. Повече нямаше смисъл да се гледа. Аз досега не съм виждал някой да продава 4 годишна кола в такова безобразно състояние... честно

Иначе в mobilen bg видях оферта за 6 годишна Нива, нов внос от Италия с метанова уредба монтирана под багажника. Офертата беше от 5ти септември от автокъща в Суходол. Искаха и 6700 лева (пак далече над бюджета, но...). Обадих се - актуална била офертата. Вчера обаче отидох и стана калъч - едни хора я купиха буквално пред очите ми докато влизах в автокъщата. Все пак хвърлих един поглед - външният вид беше буквално без забележки, с изключение на стандартно почукнатото ръбче на шофьорската врата, което не е беля (става въпрос когато отвориш вратата я удряш в съседната кола). Да им е честита на новите собственици

Огледах една нова на години, но отново не останах впечатлен. Аз все пак искам да си взема колата "long term" и въобще не желая да почвам да кърпя ламарини и да пребоядисвам от самото начало. Мотор се прави - купе трудно (а и където ръжда е тръгнала - пак тръгва). Изглежда ако не се погрижиш за ламарините още докато е нова, то ладата гние на поразия.

Сега ще почакам още. Все някоя свестна трябва да излезе я

П.П. Баща ми преди караше една лада комби купена от Кореком. Още с покупката я е бил измазал цялата с боди. Кара я 20 години и я продаде с минимални забележки по вежди и прагове.

Коментар

да ти кажа, с метан е дръвце. Моята я карах доста така, отдолу няма място за смислено количество метан. За да си осигуриш 200км пробег, оставаш и без багажник, а задницата трайно кляка. Което пречи като тръгнеш извън пътя. Ако пък няма да я караш извън пътя, за какво са ти всички неудобства на Нива, като има по-подходящи коли.

Коментар

колега нека и аз да кажа нещо за нивите защото съм карал всички модели особеното при при моноинжекцията е че е на опел но за 50 60 лева можеш да си купиш цялата инжекция втора употреба само една от нивите съм я карал на газ и ми даваше разход от 12 литра смесено каране при условие че зареждам само на една газ станция ако е в добро техническо състояние не би трябвало да имаш проблеми с нея за литературата ще търсиш опелово ръководство за ремонт желая ти спех в покупката
                            Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Карбураторните са спряни, но не отдавна, а примерно 2004-5г. До последно се внасяха.

Моноинжекционните - никакви резервни части, литература и софтуер, напук на крайно ненадеждната хранителна уредба. Произвеждали са се кратко. Даже и като е в ред, реакцията на двигателя е отвратителна, бавна и не достатъчно предсказуема. Подмяната на това недоразумение с карбуратор е разпространена практика, както и поставянето на АГУ даже от заклети врагове на пропан-бутана. Просто за да става за каране.

Коментар

Да действително колегата е прав-моята е с моно от Опел Астра и е доста пъргава на бензин без каквито и да било колебания.По принцип си я карам на газ и засега разхода ми е приличен-около 13 смесено.Вземе ли да ми го вдига сменям възд.ф-р и нещата си идват на мястото.Карал съм и карбураторна 1.7 на бензин,но е доста по-мудна,заради калпавото отваряне на втората клапа.Но това беше докато не и поставихме механичен карбуратор от Жигули.Сега в момента в който и смачкаш газта отговаря на 100% в каквато и кал да е.С предишния карбуратор с вакуумно отваряне на втората клапа точно когато ти тряба мощност-на стръмен баир,дълбока кал,сняг колата просто заглъхваше и до там-после излизане на полусъединител с всичките му последици от това-жива мъка.При това карбураторът си беше напълно в ред-чист,продухан със здрави мембрани и т.н.Казвам тези неща от опит без да претендирам,че това е най доброто решение за карб.Нива.Може би има и по-добри,но аз от от стандартния и карбуратор въобще не съм доволен-режима на максимална мощност му е много муден.
                              Последно редактирано от Янко Желязков; 25-10-09, 10:02.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                да ти кажа, с метан е дръвце. Моята я карах доста така, отдолу няма място за смислено количество метан. За да си осигуриш 200км пробег, оставаш и без багажник, а задницата трайно кляка. Което пречи като тръгнеш извън пътя. Ако пък няма да я караш извън пътя, за какво са ти всички неудобства на Нива, като има по-подходящи коли.
                                Този въпрос ми го задават всички приятели - ами в действителност "извън пътя" ще я карам много малко. Въпросът беше, че търся евтина кола с евтини части без "екстри". Когато теглих чертата реших, че по-подходящо от руската машина няма

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X