Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада 2105 гори масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Лада 2105 гори масло

Двигателите на ладите са изключително конструктивно опростени но само чистенето от масления нагар на демонтираните части е поне половин ден
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Категорично грешно. Тия мотори, когато се експлоатират с що-годе качествени масла, нагар има само по челата на буталата. И там го няма много. Алуминия на главата е потъмнял от самото масло, а не от налепи. Всяка една част- глава, разпредвал, кобилици, капаци, картер, маслена помпа.....е чиста и бляскава с нищожно потъмняване. Това положение, без проблем се запазва минимум 200 000 км.

Иначе - явно си срещал и редосеялки. Е, тогава си прав. То, това мотор ли му казваш....под капака всичко черно, кожуха на вала наслоен с един пръст грес, вала изяден от мишки, работещ като бракуван трактор и така нататък. За съжаление, тези са повече от другите.
      Последно редактирано от Тодор Живков; 11-10-09, 22:35.

Коментар

Мойта Нива я купих със задрало второ бутало. Разглобения двигател го мих два дни с истинска пароструйка и всичко което се сетиш като разтворител. Колата е била фирмена и 100 000 километра е искарала с едно масло в сервиза само са забърсвали масления филтър доливали са нещо до максимума на пръчката и са взимали парите на човека. Много корав мотор има ладата къкви ли не простотии не издържа. Моя двигател не е единствения който съм отварял и заварвал в такова състояние.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ами то май няма лада да не гори масло точно такава 2105 имах чисто нова корекомска на 60 000 започна да пипа маслото и да пуши отзаде смяна на гумички и още 60 000 хиляди после я продадох ладите по принцип са масларки . Виж Волгата е друго нещо няма гумички на клапани само на всмукателните и пак не гори масло ,но там проблема е с теча на масло не с горенето .
          Според мен най здравия мотор на лада е 1500 , но и 1300 с ремъка не са лоши ако не гори много масло доливай и карай и ако сменяш гумички вземи някои по хубави цената им не е гаранция за качаство.
          Аз слагах CORTECO според мен са с много добро качество. Цената им в Ямбол беше около 8-10 лв комплекта ,но това преди 2 години .
          Dimitar Dyakov

Коментар

[QUOTE=dyak;878614]Ами то май няма лада да не гори масло точно такава 2105 имах чисто нова корекомска на 60 000 започна да пипа маслото и да пуши отзаде смяна на гумички и още 60 000 хиляди после я продадох ладите по принцип са масларки . Виж Волгата е друго нещо няма гумички на клапани само на всмукателните и пак не гори масло ,но там проблема е с теча на масло не с горенето .
            Според мен най здравия мотор на лада е 1500 , но и 1300 с ремъка не са лоши ако не гори много масло доливай и карай и ако сменяш гумички вземи някои по хубави цената им не е гаранция за качаство.
            Аз слагах CORTECO според мен са с много добро качество. Цената им в Ямбол беше около 8-10 лв комплекта ,но това преди 2 години .[/QUOTE Изглежда не си запознат много с двигателите на ВАЗ.ГАЗ ГОРИ ПОВЕЧЕ МАСЛО
            Последно редактирано от токарев; 12-10-09, 22:38. Причина: ГРЕШКА

Коментар

Ами, то май няма мотор, дето да не гори масло. Господа, завода производител, било то и Социалистически, дава определен разход на масло за определен пробег на всеки свой двигател. Това Ви е пределно ясно. Масларки има много, но обикновено читав такъв мотор, харчи пренебрежитено малко количество масло за 10 000 км. Но, читав такъв мотор, цедиш ли постоянно на макс. и колкото може - задължително ще харчи масло. Особено при продължителни такива режими.

Коментар

Самарата ми правеше същото, макар и с друг двигател. Като спуснеш по инерция, над определение обороти, горивото към цилиндрите се спира. Горене няма, и съответно в тях се понатрупва масълце. Като я настъпиш после, то изгаря, но предвид че е повече-пуши.

Ако разхода на масло е до към 150гр./1000км, хич и не се занимавай. Ако между 2 смени на маслото издържа само с едно доливане - също.

Мойта като сменям я напълвах до горния белег, а на следващата смяна, без да доливам, тя беше малко над минимума. Ако и при теб е така, или доливаш само веднъж за 10000км, хич не се разправяй.

Както другите казаха - трябва да се измери износването. Смяната само на сегменти не е добро решение. Ако ще разглабяш до там си струва да я шлайфат, и да сложиш бутала, сегменти, лагери, 1-ви или 2-ри ремонт, в зависимост от износването.

...друг е въпроса дали си струва да дадеш едни 1000лв за ремонт точно на тая кола. Те по толкова ги продават, че и по-малко.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз имам 2104 (мотора е същия). След смяна на гумичките намали разхода на масло, но не доволно. Чак когато изключих принудителният празен ход нещата се подобриха.
                  Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Първоначално публикуван от Niki 76 Преглед на мнение
                    Аз имам 2104 (мотора е същия). След смяна на гумичките намали разхода на масло, но не доволно. Чак когато изключих принудителният празен ход нещата се подобриха.
                    Не са се подобрили. Само са се скрили на цената на 2-3% преразход на бензин.

Коментар

Здравейте!
                      Двигателя 2105 на автомобилите ВАЗ не е чак толкова лош,както го изкалват много хора.Аз се убедих в това с четене на доста информация и разговор с доста хора карали от моделите на Лада.Старите таксиметрови шофьори казват,че са със същата здравина както и един 1500 или 1600,но с по-малка мощност,което обуслабя и по-бързото им прогаряне на масло.Винаги по-малките двигатели по-бързо прогарят масло,защото се карат на по-високи обороти за да се премине на друга скорост.В байр в който вървиш с Лада 1600 на трета предавка с Лада 2105-1300 ще вървиш на втора,а от там и повечето обороти на коляновия вал и по-голямото износване на ДВГ-то.
                      С голямото ми уважение към другаря Живков ще кажа,че мазането на този двигател не е чак толкова лошо и отворите за стичането на обратното масло не е само един,а са два с което прилагам и снимки.
                      Поздрави но всички
                      Прикачени файлове

Коментар

аз мога да кажа 4е ладата е много несполу4лива кола!сегментите са заминали това е сигурно а ина4е колко масло ти гори???

Коментар

Първоначално публикуван от m20_manqk Преглед на мнение
                          Ааз мога да кажа, Ч4е ладата е много несполуЧ4лива кола!Ссегментите са заминали това е сигурно а инаЧ4е колко масло ти гори???
                          Колега,първо си оправи правописа.
                          Колко лади си счупил за да даваш такива крайни оценки?
                          По-принцип първо дават фира гумичките!
                          Последно редактирано от bochkata; 19-04-10, 19:34. Причина: Добавяне цитат
                          0осем9осем7шест0осем7едно
                          Миро

Коментар

Първоначално публикуван от m20_manqk Преглед на мнение
                            аз мога да кажа 4е ладата е много несполу4лива кола!сегментите са заминали това е сигурно а ина4е колко масло ти гори???
                            Аз пък мога да кажа, че ладата е рядко сполучлива кола!
                            Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Само не можах да разбера какъв цвят е дима(пушака).
                              Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                              АСК Ален Мак

Коментар

Аз пък не разбрах защо вдигате дъртата тема, по която няма какво повече да се каже. В един бензинов двигател има всичко ТРИ места, от които маслото може да попадне в ауспуха и това са водачите на клапаните, сегментите и картерната вентилация. Известно е как се оправя всяко едно от тях. Пожелавам ви успех в търсенето на начини да минете съвсем без пари. Моля, не споделяйте неуспехите си тук.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X