Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада 2105 гори масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лада 2105 гори масло

Здравейте на всички! Карам една Лада 2105 1300 на 120 хил.км. Като я пусна по инерция после като дам газ изкарва доста пушек назад. Смених и гумичките на клапаните обаче проблемът не се реши - гори и по малко масло. Някой ми казват сегментите са за смяна др. карбуратора. Мисля че тук мога да взема правилно мнение от някои по компетентен от мен.
    Ще съм благодарен ако някой каже мнението си .
    Последно редактирано от Ясен; 12-09-09, 09:50. Причина: трябва да работиш над правописа, а за 4етворки тук се трие.

До: Лада 2105 гори масло

Ти и сам си стигнал до правилното заключение след като не тече и си сменил гумичките ти остават само сегментите. Колко малко масло гори? Ако е поносимо малко и те дразни само факта по добре не се занимавай . Този двигател с гумения ангренажен ремък е първия руски двигател с гумен ангренаж и в общи линий е най несполучливия.
    Последно редактирано от sek.1; 12-09-09, 05:43.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Едно е сигурно - карбураторът няма нищо общо.

Коментар

Още повече, че пушека не е задължително да е от масло, изгарящо в цилиндрите.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
          Още повече, че пушека не е задължително да е от масло, изгарящо в цилиндрите.
          Така, след спускане да пуши, надали е друго.

Коментар

Аз моята преди да я продам , беше стигнала 200 000 , и не пушеше. Само веднъж ми заредиха няк'ъв бливоч, и ела гледай - гъста лондонска се стелеше зад мен. Та може и от евтино гориво да е.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
              Този двигател с гумения ангренажен ремък е първия руски двигател с гумен ангренаж и в общи линий е най несполучливия.

И кое по точно ми е несполучиливото като общо взето е същия като този с веригата?
              Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Нищо си му няма на двигателя по принцип. Хем от скъсан ремък не удря клапани. Има един семеринг в повече, откъдето покапва понякога масло, но то откъде ли не покапва в една Лада. По всичко останало е еднакъв с другите двигатели на класическите лади.

Носят се слухове за недостатъчно бързо стичане на маслото в картера, но проблемът възниква само при състезания.

Коментар

В най скоро време мисля да и сменя сигментите и дано не създава повече пробреми .Чудех се обаче сега като се разглобва двигателя сигурно ще трябва да се сменят и някй гарнитури тая отдоло на картера отгоре тая на блока ?
                  Даже мисля да и сменя пак и гумичките на клапаните може нещо тея предишните данеса много сполочливи.

Коментар

Проблема е самия ангренаж, а от там и мазането. Поради което и самия завод му дава много по-малък доремонтен пробег, в сравнение с верижните мотори. В стремежа си за максимална унификация, направили са еднотипна цилиндрова глава, но по-къса в предния край. Фактически, кухината в която иначе се помещава веригата, на практика липсва. Несполучливото е, че поради тая причина, при високи об/мин, маслото не смогва да се стича бързо към картера. Това води до друг проблем. Синдрома на левия завой. Възниква не само при състезания. Състезателните мотори, дето се въртят с 8000+ об/мин. имат доработени картери с допълнителни прегради, оптимизирани маслени помпи, магистрали и прочие. Случва се и при обикновен двигател. Нормално ниво на маслото, високи обороти, остър и дълъг ляв завой, примигва и светва лампата за маслото, помпата остава празна.

1. В главата в задния й ляв край има широк отвор за оттичане на маслото. Но, от центробежните сили, то се изтласква в другия край на главата и започва буквално да я пълни с масло. В предния край- опа, няма кухина и верига, която да спомогне маслото да отиде бързо долу. От това, нивото в картера спада драстично. Но и там, маслото иска да избяга в другия край.
                    2. Добре, ама когато станат тези неща едновременно (а те се случват), 10 сек. са достатъчни, за да изхвърли маслото от коляновия вал. Нататък, ремонтите стават трудоемки и досадни.

Проблема е решим. Или се долива 0,5 л. над максимума, или се преправя картера, за да събира повече количество масло. Втория вариянт е най-удачен. Защото, точно тая масларка винаги ще намери от къде да изхвърли повишеното ниво на маслото.

За разхода на масло, ами не е сложно да се подменят сегменти. Но, ако маслото с което работи е М10Д и прочие, значи мотора направо целия живот му е свършил.
                    Последно редактирано от Тодор Живков; 14-09-09, 17:31.

Коментар

Колега гарнитурите са ти най-малкия проблем.Въпроса е,че преди да сложиш нови сегменти е важно да разбереш до колко са износени цилиндрите-защото на вече елипсовидни цилиндри да сложиш нови сегменти хич не е удачен вариант.И също ще е добре да смениш и гумичките на клапаните-аз съм с elring и съм доволен.

Коментар

Здравейте отново дали е възможно тея думички дето ги смених на скоро да неса сполочливи от голф са по принцип, нещто неми се отваря двигателя понеже колата си варви перфектно мисля да ги смена още веднъш па ако си е същото тогава сигментите

Коментар

Това, че върви перфектно не пречи да харчи масло, заради сегменти. Не е задължително да са износени едновременно компресионнните и маслените сегменти. Обикновено, когато има износен маслен сегмент - компресията става съмнително висока. Не е задължително да е тотално грогясал, та да се отвори и ревизира. Тъкмо и семеринги ще си сложиш нови на клапаните.

Коментар

Обикновенно маслоубиращия сегмент преди да се износи запича от некачествено масло или прегряване на двигателя. Всички ладови двигатели които съм отварял задължително имат запекли маслоубиращи сегменти поне на един - два цилиндъра.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Тоя двигател се разглабя за норматив.Не му се чуди,до довечера ще си го събрал.Обърнете внимание на Водачите на клапаните.Ако са износени клапана натиска гумичката и я отваря и все едно няма гумички.Другото което може да провериш е вентилацията на картера. Според мен си за сегменти.Цените на частите са смешни така че отваряй смело.УСПЕХ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X