Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада 2105 гори масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Лада 2105 гори масло

То няма какво да търся.То беше преди двайсетина години.
    Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
    АСК Ален Мак

Коментар

От: До: Лада 2105 гори масло

Здравейте отново, благодаря на всички който писаха по темата.Проблема с харченето на масло е решен одавна и колата работи както трябва, съжалявам че закъснях толкова с отговора по темата.

И така Бях решил да не се занимавам да и отварям двигателя но в последствие изникна и друг проблем колата започна да прекусва сякаш работи на 3 цилиндара и вече нямаше как , закарах я на диагностика и майстора ми каза че е изгораял изпускателен клапан на 2 ри цилиндар и вече разглобването нямаше как да ми се размине.
      Един ден с бащами я захванахме и свалихме главата и действително клапана беше изгорял решихме да проверим и гумичките на клапаните и какво да видим половината гумички бяха скъсани. Майстора който преди няколко месеца ни беше правил колата си беше оставил рацете по нея, изглежда не е регулирал и клапаните добре и затова един от тях изгорая.
      Веднага купихме нов клапан , шлаиф паста и гумички... Сложихме сичко както трябва регулирахме клапаните и двигателя заработи, до днес няма никакъв нежелан пушек през ауспуха вече колата стана на 140 хиляди и е без грешка..
      Така че вече от опит мога да кажа да не се доверявате на квартални майстори и тем подобни.

Коментар

От: Лада 2105 гори масло

Ладите при грамотно обслужване и каране издържат много над 200 000 км така, че твоите 140 000 км са нищо за този двигател. Все ми се чудят как с моята Лада 2107 правя преходи по 3 000 км при +40 оС в Гърция и то от 2004 г. до сега по магистрали и второстепенни пътища натоварена понякога с 5 човека и два багажника. Здрав, прост и елементарен за обслужване автомобил без електроника който познавам от 20 години... Стартер, алтернатор лесно се с валят за профилактика с чалъм на улицата. Едно платно на бензиновата помпа за 6 лв. което изкарва над 100 000 км, датчик на Хол с делко за да се премахне досадния проблем с чукчето, нови свещи, масло, филтри и натягане на веригата. Това всичко се прави на улицата .... Мързеше ме преди години да си сменя сам предните амортисьори и отидох в първия ми попаднал сервиз в махалата. Правиха, струваха, заваряваха и какво установих днес като взех да си монтирам сам новите Нивови предни амортисьори на 7-та. Майсторът беше скъсал болта минаващ през планката държаща амортисьора и да не си играе беше заварил планката към носача. Сега ще си играя с флекса, стяга за пружина, дупкане с бормашина и поставяне на нов болт за да му оправя майсторлъка. Давам този елементарен пример за "майсторлък" в сервиз за да стане ясно, че по двигателя трябва да пипа доказал се специалист за да не станат и по-сериозни проблеми с него освен констатирания завишен разход на масло.
        Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Напълно съм съгласен с теб.
          Как мислите слагането на 5 степенна скоростна кутия на същия модел 2105 ще е добра ли модернизация за нея, дали ще има добро сходство двигател, диференцял и съфпада ли сичко едно към едно.

Коментар

Първоначално публикуван от Miro1 Преглед на мнение
            Как мислите слагането на 5 степенна скоростна кутия на същия модел 2105 ще е добра ли модернизация за нея, дали ще има добро сходство двигател, диференцял и съфпада ли сичко едно към едно.
            По-скоро нищо не съвпада. Такава кутия се поставя на 21053 т. е. с двигател 1500. Поне аз не знам да има модификация 1300 с 5-степенна кутия. Преди години с един млад ентусиаст монтирахме такава кутия на 1200S. Започна да вдига около 170, но.... от тука до Пловдив.
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от Miro1 Преглед на мнение
              КАто искаш модернизация - ела вземи един двигател 1.6 комплект със 5 степенна скоростна кутия.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                По-скоро нищо не съвпада. Такава кутия се поставя на 21053 т. е. с двигател 1500. Поне аз не знам да има модификация 1300 с 5-степенна кутия. Преди години с един млад ентусиаст монтирахме такава кутия на 1200S. Започна да вдига около 170, но.... от тука до Пловдив.
                А какъв разход на гориво дава с 5 степенната кутия. Сепак значи става даже тая дето казваш е била 1200 то горе доло се тая дали 1200 или 1300 кой знае каква разлика няма.

Коментар

По спомени разлика имаше само на извънградско. При движение на 5та по равно и с 4човека и багаж даваше около 6 - 6,2 със скорост 90 - 100. Не се шпореше много, защото точно заради икономията беше цялата заигравка. Лошото е, че хич я нямаше по баирите.
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Карам 2104 Лада 1300 куб.см с 4 скорости и определено плаче за 5-степена ск.кутия! На нея обаче диференциала и е къс(с голямо предавателно число) и мисля ,че това позволява поставянето на 5-та предавка.Пиша ги тия неща,защото съм слагал Диф. от 2105 Лада 1300 и скоростите станаха доста по-дълги ,но и тягата спадна! Идеята ми е ,че ако сложиш на такъв дълъг Диф. и 5-та предавка ще ти падне мощноста и ще ти се вдигне разхода на гориво.
                    Успех

Коментар

Ако са ти износени сегментите ще пуши постоянно- не само при подаване на газ при спускане. Тези, твоите симптоми са си на маслообирачи. Проблема е, че ако са износени водачите на клапаните, каквито и маслообирачи да сложиш- пак ще пуши. Износени маслообирачи са честосрещан проблем при ваз-овете, така че място за притеснение няма. сменят се лесно- ще чуеш мнения, че трябва да се охлаждат до незнам си какви градуси, главата да се грее до незнам си какви.... набивай ги на студено и не се притеснявай!
                      На сърбела майката му е чесането.
                      Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Старичка тема ама мойте 5 лева са че карах жигула 1200 куб.см мотор с пробег малко над 500 000 км. без ремонт ,гореше 3-4 литра масло на 5-6 к километра и напрактика не го сменях а само доливах ! Духах гарнитура 3-4 пъти в пробега от 70 К до 500 К ,във всички случаи вината беше моя,единия път я оставих без вода,втори път махнах термостата без да запуша единия кръг,третия път дърпах ремарке с половин тон домати по магистралата с 120 км.Пиша това в подкрепа че моторите са изключително здрави и ремонтопригодни !
                        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                        Анатолий Пейчинов o8875о9815
                        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                          Ако са ти износени сегментите ще пуши постоянно- не само при подаване на газ при спускане. Тези, твоите симптоми са си на маслообирачи. Проблема е, че ако са износени водачите на клапаните, каквито и маслообирачи да сложиш- пак ще пуши. Износени маслообирачи са честосрещан проблем при ваз-овете, така че място за притеснение няма. сменят се лесно- ще чуеш мнения, че трябва да се охлаждат до незнам си какви градуси, главата да се грее до незнам си какви.... набивай ги на студено и не се притеснявай!
                          Мисля че твойто мнение беше най точното за решаването на моя проблем с маслото.
                          Благодаря ти.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X