Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с динамото.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: До: Проблем с динамото.

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
    А сега де-колкото и да се опитвам да разбера нещо от това изказване,не мога."Волт" е измервателна единица за "Напрежение",а ти какви ги пишеш.......
    Той си написал - Глупости
    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

От: Проблем с динамото.

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      Не разбра ли, че се бъзикам с колегата с тока и ампеража? )))
      А баш на мен да ми разясняваш какво е волт и ампер е леко неуместно - все пак съм инженер на тази тема.
      Е,супер тогава-туй е кофтито на Форумите,че не винаги се усеща кога човек се бъзика,и кога не.Ще ме извиниш ли,че те подцених толкова?

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
        Е,супер тогава-туй е кофтито на Форумите,че не винаги се усеща кога човек се бъзика,и кога не.Ще ме извиниш ли,че те подцених толкова?
        Ще те извини разбира се.Като станеш по голям ще разбираш кога се бъзикат по големите батковци.

Коментар

оФФФФФФФФФФ!!!
          Чета два часа темата и не ми останаха бушони... явно тоците не ме обичат от малък...
          Да си кажа питанката направо щото ми сменихте дименсиите с тия вашите волтоамперотоци...
          На два пъти в разстояние на месец време нивята се мръщи при палене... в смисъл - тоци нихт арбайтен ама хич!
          Принципно я джиткам съботно-неделно ама поради "други финансови планове" през уйкенд че и два... не че съм циция ама ми е жал за гуменките/уж ги водят всесезонки ама ми се виждат меки и сърце се къса като засвирят на горещия асвалт/ та след дву-триседмичен престой пред блока нивята два пъти отказва категорически таблото да запали, камо ли двигателя... днес пак така и отидох при приятел който продава акомулатори да я замерим... акото се оказа читаво но недозаредено... мернахме алтернатора - от 13.63-13.65 не мърда и при 7000 оборора... долях акомулатора и го включих на зарядното да се напапка хубаво. обаче алтернатора на кого да се доверя за София, щото ми писна да се учат на мойте коли пишман майсторите. Дайте читав жичкаджия за територията на София./от тоци не вдявам и сам не бъркам по жици/
          Благодаря предварително!
          ... и аз искам Т- 98 ... :-) но и Нивята върши работа!

Коментар

Пробвай тези на "Св.Наум", малко след хотел "Хемус" като се качваш нагоре. Така обясняваш, че имам чувството че си прекалил с алкохола. Как точно установи, че проблема е в алтернатора?
            Александър

Коментар

Ако имаш път наоколо, обади се да я мерна. После ще те насоча.

Коментар

gustav 6x6

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  gustav 6x6
                  И него имах предвид, ама исках да му спестя времето за диагностика.

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                    Пробвай тези на "Св.Наум", малко след хотел "Хемус" като се качваш нагоре. Така обясняваш, че имам чувството че си прекалил с алкохола. Как точно установи, че проблема е в алтернатора?
                    При положение, че акомулатора системно не се дозарежда, а мултицета показва стойности при клемите 13.63-13.65 на запален двигател - на тихи обороти и на форсаж - според теб къде е проблема?
                    Благодаря на всички за отговорите! ПОДАРАЯВАМ РУСКО ЗАРЯДНО ЗА АКОМУЛАТОР-не знам какво му е изгоряло но ми писна да го ремонтират...

Последно редактирано от Бездорожник; 18-09-12, 09:22. Причина: няма

Коментар

В регулатора на напрежение
                      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                        В регулатора на напрежение
                        Е да де - това пак осзначава сваляне и отваряне на алтернатора - нали?

Коментар

Да.

Коментар

Регулаторът може да се смени и без сваляне на генератора. Признавам, не е приятно и изисква гъвкави ръце, а ако човек никога досега не го е правил - може би и огледалце.

Коментар

Ясене, на ладата регулатора не е ли в четкодържателя?

Коментар

Там е. Затова са и гъвкавите ръце.

На най-старите е на калника, ама тук май не говорим за такава.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X