Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГОЛЯМ РАЗХОД НА БЕНЗИН ОТ ЛАДА НИВА 1.7 МИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ГОЛЯМ РАЗХОД НА БЕНЗИН ОТ ЛАДА НИВА 1.7 МИ

Шайбите не са ли стандартни след като уреда с който мерих за газове от цилиндъра в атифриза не хваща нищо се чуда какаво става подържа нормална темп. но маркучите са доста твърди и като отворя капачката на рад. връща антифиз

Коментар

Не бутай шайбите, не отваряй капачката без нужда и изобщо остави охладителната уредба на спокойствие. Тя определено знае по-добре от теб какво да прави за колата.

Коментар

ТОТО 75-Стига си си правил експерименти!Нормално е маркучите да са твърди-нали с-мата работи под налягане,подържано от паровъздушния клапан на запушалката на радиатора.Какво има толкова учудващо?Защо постоянно имаш съмнения за повреда?Карай я тая Нива-не си мисли,че са чак толкова калпави машини Нивите,колкото ги описват някои хора във форума.Май досега не си попадал на кола с проблем в охлаждането,та да видиш за какво става дума.Не че ти го пожелавам,просто ти споделям.Не знам по какъв друг начин да те успокоя.Ти да не сънуваш вечер водни помпи,термостати,радиатори и перки,че вече цял месец си на тема охлаждане и то май без видима причина!!!?

Коментар

Позволявам си да се включа в твоята тема - но и в моя тема.
          Вчера си взех и една НИВА , 1.6 .
          Няма да пиша впечатления ....
          Направо за охлаждането - нещо не си на ясно с въпросите които те интересуват !
          Правиш само догадки за проблем който не съществува!( или нещо премълчаваш ... )
          Прочети малко за охладителната система на Автомобила. Почти при всички коли е на един и същ принцип. Затова - прочети !
          Ето ти на готово :
          Радиатор , Водна помпа , Водна риза, Разширителен съд свързани със система от маркучи и отвори в блока на двигателя.
          Тази ЗАТВОРЕНА система работи под налягане ( слабо , но се усеща по твърдите маркучи) и не търпи въздух в състемата( меки маркучи ).
          Уплътнява се чрез капачките на Радиатора и Разширителния съд.
          Регулира се ( температурата на системата ) чрез Термостата и чрез перката за охлаждане.
          Дава информация за температурата чрез уред на таблото .
          Ако една система е добре - тя работи на постоянна температура в диапазон от 82 до 107 градуса ( при различните двигатели е различен този диапазон )
          Загряване над 110 градуса вече е граничен и над него вече е опасно .
          Но за кратко ( докато сработят термостат или перката ) това се случва. Не е опасно - ЗА КРАТКО !
          Опасното следва ако преграването е за по-дълго време или на прегрял двигател долееш студена вода ( пукаш глава или блок ).
          Може още много да се каже - но в най-общ план е това.
          Ако нещо от описаното те тревожи - кажи!
          Ако след като прочетеш това пак смяташ , че имаш проблем - пиши !
          Приятно пътуване и по-спокойно !

Коментар

Вече 3 дена карам постояно нивата и сасега няма проблем с охлаждането но се появи едно тракане в предно ляво колело като натисня леко спирачката и се губи.

Коментар

Първоначално публикуван от TOTO75 Преглед на мнение
              Вече 3 дена карам постояно нивата и сасега няма проблем с охлаждането но се появи едно тракане в предно ляво колело като натисня леко спирачката и се губи.
              Ей това вече може да е задаваща се беда. Хлабав, пренатегнат или разбит лагер, пукнат диск, нещо по спирачния апарат или износен шарнир.

Сваляй колелото и капачката на главината и оглеждай. Ако лагерът е пуснал грес около гайката на главината - ще го сменяш. Провери за луфтове в лагера, в шарнирите. Виж дебелината на накладките.

Коментар

Такъв шум имаше и фолксвагена смених пластините който държат наклатките и се управи но лада не съм правил колелото няма луфт.Моторчето на парното и то издава страни шумове не е кола за всеки ден

Коментар

докато не смъкнеш колелото и да разклатиш диска, нищо няма да разбереш. Моторчето на парното издава странни звуци, защото трябва да се смени.

И да, не е кола за всеки ден. Освен ако нямаш железни нерви.

Коментар

Ясене купил съм нови наклатки ще видя какаво ще излезе и ще пиша за сега така ще карам докато управя другата кола

Коментар

Като сменяш накладките смени и осичките,които ги фиксират.При мен те бяха причина за дразнещото тракане.А ако шумът ти е по-плътен провери шарнири,накрайници,лагер.Много "специалисти" стягат лагера до колкото понесе гайката и след това се чудят какво става.Надявам се,че ти не си от тях и знаеш че конусния лагер е по-добре да има съвсем леко доловим луфт.Този допустим луфт е в рамките на 0.15мм.

Коментар

Това за осите също е вярно - с времето се износват и стават бъчвовидни. Мъдро е да се сменят, ако дебелината им е видимо различна в различните части или имат видима кривина.

Коментар

За моторчето-сменяш го,не са скъпи.Купи си и сферично кранче за парното,защото и то ще се обади.

Коментар

Колеги дали не грешите нещо? Осите на спирачните апарати при нивата са бъчвообразни фабрично а дрънчането идва от менте накладки.
                            Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                            Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

ще проверя всичко за което пишете даже мисля да сменя и спирачните маркучи защото мисля че има запушени няма еннерция и дясното колело леко грее

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
                                Колеги дали не грешите нещо? Осите на спирачните апарати при нивата са бъчвообразни фабрично а дрънчането идва от менте накладки.
                                Може и да си прав. Но в процеса на работа краищата изтъняват допълнително.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X