Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тунинг на Жигули

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: тунинг на жигули

ама гледайте сега аз няма да я прая монстър трък просто хубави амортисори с по един 5 см. пръстен под пружините и някви 15-ки с подобаваща шарка и естествено самоблокиращ диф (има и един далечен проект да сложа възглавници на амортисорите ама там много пари и ще чака)

Коментар

а с колегата МГ съм съгласен че една жигула може да накаже много съвремени коли и джипове

Коментар

Първоначално публикуван от cerebral Преглед на мнение
        а с колегата МГ съм съгласен че една жигула може да накаже много съвремени коли и джипове
        Че е проходима жигулата проходима е но чак да наказваш джипове с нея малко не ми се вярва на асвалт може ама извън пътя ме съмнява така,че като си готов да наказваш казвай каде и с какъв джип да дойда да ме накажеш! Това не е заяждане а е повод да разбереш че предния мост и задвижване не са случайно сложени безполезни детайли
        Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
        Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
          Че е проходима жигулата проходима е но чак да наказваш джипове с нея малко не ми се вярва на асвалт може ама извън пътя ме съмнява така,че като си готов да наказваш казвай каде и с какъв джип да дойда да ме накажеш! Това не е заяждане а е повод да разбереш че предния мост и задвижване не са случайно сложени безполезни детайли
          ако искаш ела при мене да ти покажа "мустанго" какво прави
          Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

Коментар

Има един важен момент:
            проходимостта не е нещо абсолютно, а се отнася до определени пътища, които можем или не можем да минем. В този смисъл, Жигули е доста по-проходимо от ниските паркетни джипове с 90% предно предаване, що се отнася до обичайните рибарски занимания. От друга страна, на хлъзгав терен определено не е върха на сладоледа спрямо колите с предно или особено 4х4.

За риболовна дейност в същия завод произвеждат моделния ред 2121, но и Жигули е съвсем употребим автомобил.

Коментар

колеги преди около 1 час се прибрах от гората дадох и някой и друг тест , но като и дам повече газ задницата отива по дяволите определено нее за това време на годината

Коментар

точно за паркетните джипове става на въпрос
                сега някой ако си е правил луноход няма смисъл да говорим
                пък и много зависи от задкурмилното устрйство

Коментар

пеливано и евгени когато кажете
                  http://www.youtube.com/watch?v=PbdR_x1WhKQ

Коментар

пеливано и евгени когато кажете
                    http://www.youtube.com/watch?v=PbdR_x1WhKQ
                    аз съм готов когато ти кажеш и с каквото паркетно ти кажеш на какъвто офф роуд ти кажеш условието надиавам се помниш е едно аз карам 4Х4 ти караш 4Х2 - жигула

Sofrace Offroad Team

Коментар

не спорете джипа си е джип

Коментар

Първоначално публикуван от pelivano Преглед на мнение
                        не спорете джипа си е джип
                        и аз така мисля но колегата иска да пробва няма лошо ти няма ли да се включиш има предложение и към теб?

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
                          и аз така мисля но колегата иска да пробва няма лошо ти няма ли да се включиш има предложение и към теб?
                          с удоволствие бих ви показал на какво е способна една жигула с 1.6 мотор но съединителя след вчерашните изпалнения почна да боксува и се налага да не я карам от се дразним като го сменим ште направиме някой и друг тест

Коментар

Евгени основната идея е че твоя лъскъв джип няма да искаш да го вкараш у драките
                            А че джипа си е джип така е ама пак зависи какъв е има много нови с много по малък просвет което си е от значение макар и малко

Коментар

Евгени основната идея е че твоя лъскъв джип няма да искаш да го вкараш у драките
                              А че джипа си е джип така е ама пак зависи какъв е има много нови с много по малък просвет което си е от значение макар и малко
                              Основната идея е че няма как лек автомобил с предаване само на едната ос и гуми 13 цола да е по проходим от какъвто и да е джип с предаване 4Х4 и примерно 14 цола или 15. Тук не говорим за ауди куатро А8 а за джипове. А и ако ще се пробваме в храсти и други трънки ще заложим по нещо и ще го вкарам и там. Аз попринцип карам нива но специално за теб ще търся паркетен джип.

Sofrace Offroad Team

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                                Има! Системата се казва ASD и представлява 100% блокаж на задния диф,при разминаване на оборотите на колелата.Инфото се взима от ABS-a.На моделите 300D и 300TD,след 1990-та година почти всички го имат.
                                На Е-класата,след 1994г,ситемата е ASR и представлява нещо като тракшън.Пак през ABS-а работи,но ASR-a спира буксуващото колело през спирачката...
                                Нинджа, добре е, че познаваш материалната част - принципа на работа на ASD е този, който си описал, обаче чети отново и внимателно цитата

значи карал съм една 124-ка на Мерцедес с самоблокиращ се ел. диф
                                и отговора ми

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                                няма такъв Мерседес...

повярвай ми
                                и сега отново казвам абсолютно същото - няма такъв диф.

управлението на ASD е от датчика за ABS,
                                изпълняващата част е хидравлика - от хидравлична помпа, която може да е обединена с тази на нивомата, ако има такъв

обаче за "самоблокиращ се ел. диф " няма сила на планетата, която да ме убеди, че съществува за упоменатия Бенц

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                                няма такъв Мерседес...

повярвай ми

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X