Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем със спирачките

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: проблем със спирачките

С нови ли се оправя или има някои друг /ЧАЛЪМ/?
    0898707872-Здравко

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Ако имаш предвид буталата на предния спирачен апарат :

Не можеш да изравниш така системата, че без товар да излизат едновременно. Просто и трите трябва да могат да излизат относително лесно. И да се прибират, което при Нива често е проблем.

Вчера смених лагерите на предно дясно колело карах малко но нещо имаше не щеше да върви от лагера ли е и или от спирачкиете?днеска го олабихако е било от лагерите трябва ли пак да ги сменям?
      0898707872-Здравко

Коментар

Aко апаратите са спекли и не се прибират буталата, реално накладките остават полузацепили и се спира въртенето. Пробвай ръчно да ги прибереш, но 1-во ги почисти. Ако пак не се прибират, което се вижда с просто око, прибери ги с едни гарги и ако пак е така, не е от тях. То ако е на свогоден мост, ако е перманентно 4х4 има повече съпротивление. Може лагер да затегне, нов само ако е менте. С какво смазваш?

Коментар

ами не съм питал майстора,защото ги дадох да ми ги набият на преса и той направо ми го събра
          0898707872-Здравко

Коментар

Първоначално публикуван от ribar4eto Преглед на мнение
            С нови ли се оправя или има някои друг /ЧАЛЪМ/?
            Пълно разглобяване, почистване с водна шкурка, нови гумички, прецизно сглобяване. Определено по-лесно е нови цилиндърчета.

Вчера смених лагерите на предно дясно колело карах малко но нещо имаше не щеше да върви от лагера ли е и или от спирачкиете?днеска го олабихако е било от лагерите трябва ли пак да ги сменям?
            Затягане в лагера трудно можеш да забележиш, ако не е тотално разбит. Като нищо е от спирачките. Загряват ли? Това, че си охлабил лагера е хубаво - той с по-голяма хлабина може да работи дълго, но с по-малка - не.

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
            Aко апаратите са спекли и не се прибират буталата, реално накладките остават полузацепили и се спира въртенето. Пробвай ръчно да ги прибереш, но 1-во ги почисти. Ако пак не се прибират, което се вижда с просто око, прибери ги с едни гарги и ако пак е така, не е от тях. То ако е на свогоден мост, ако е перманентно 4х4 има повече съпротивление. Може лагер да затегне, нов само ако е менте. С какво смазваш?
            Нивата няма вариант "свободен мост". Лагери на нивовска главина могат да се разбият за 20км тривиално. Само ги презатегни и ще видиш.

ами не съм питал майстора,защото ги дадох да ми ги набият на преса и той направо ми го събра
            звучи като рецепта за проблеми, освен при много доверен майстор.

Правилната смазка е графитна или молибденова грес (и двата вида са черни).

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Пълно разглобяване, почистване с водна шкурка, нови гумички, прецизно сглобяване. Определено по-лесно е нови цилиндърчета.

Затягане в лагера трудно можеш да забележиш, ако не е тотално разбит. Като нищо е от спирачките. Загряват ли? Това, че си охлабил лагера е хубаво - той с по-голяма хлабина може да работи дълго, но с по-малка - не.

Нивата няма вариант "свободен мост". Лагери на нивовска главина могат да се разбият за 20км тривиално. Само ги презатегни и ще видиш.

звучи като рецепта за проблеми, освен при много доверен майстор.

Правилната смазка е графитна или молибденова грес (и двата вида са черни).

Багодаря ти Ясене ще взема мерки,ще наблюдавам как е спирачния диск дали загрява пак а на всички участници в форума им пожелавам по-безаварйна 2009год
              0898707872-Здравко

Коментар

Дам, забравих, че може да е бил бая стегнат. Щом няма свободен мост, значи ще се върти малко по-трудно, но не би следвало да е много. Спирачки. След като си го отпуслан този лагер, сега остава само за спирачките да се погрижиш и ще е ясно. Майстори дето бързат да събират и малко да говорят, не ми допадат много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X