Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем със спирачките

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: проблем със спирачките

Какво искате да кажете с това "и нямам проблеми"?

Коментар

Спира си нормално, днес обезвъздуших, излезе доста въздух от задните, ама се появи друг проблем , щте пиша нова тема
      "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

слагай спирачна помпа от самара и предни спирачни цилиндърчита от самара

Коментар

Спирачните помпи на Нива и Самара са еднакви. Сервото - и то. Поне на повечето.

Предните спирачни цилиндърчета пък нямат нищо общо. На Самара са по едно, на Нива - по три в обща отливка, с два входа за маркучи. Самарата, хем е по-лека, спира доста по-зле от Нива.

Махането на кантара еднозначно повишава спирачното усилие на задните колела. Предизвиква занасяне при спиране, освен, когато колата е натоварена до уши.

Коментар

Махането на кантара еднозначно повишава спирачното усилие на задните колела. Предизвиква занасяне при спиране, освен, когато колата е натоварена до уши.[/QUOTE]
            100% ВЯРНО.
            Аз имах проблеми с маншончетата на предните спирачни цилиндърчета - бяха се напукали, скъсали и влязло страшно много пепел и мизерия. Буталата се движеха много трудно и когато си поискат, но след, като ги почистих идеално и смених маншончетата не съм имал проблеми.

Коментар

Обезвъздущих по реда, и сега имам спирачки, но на моменти.
              Първо натискане- няма , второ натискане кове на мято,
              Следобед я поразходих из града че сменях и генератор , за сега има спирачки
              но интересно защо на моменти на първо натискане само намаля, а на моменти няма пак на първо натискане спира

Коментар

Още въздух има.

Коментар

От моя личен опит, мога да ти кажа, че един път се бях скапал да обезвъздушавам. Течност излиза, а педала мек, та мек. Накрая реших да приложа един чалъм. С компресора подадох въздух през отвора за вентилацията на капачката. Явно е имало въздух между гумичките на помпата и моментално се обезвъздуши перфектно. Когато е разглобявана помпата понякога се получава този ефект. Имай в предвид, че налягането от компресора трябва да е слабо, иначе ще изхвърляш бая течност.
                  [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Аз имах същият проблем.Ако си сменил помпата с нова ,първо я обезвъздоши нея а след това колелата.

Коментар

И помпата обезвъздуших, ама руснака не и е оставил пробка, и трябва да развивам тръбите, а моите развъртя ли ги още един път и ще се наложи да сменям тръбите

Коментар

Пробваи да обезвъздушиш когато колата е запалена.Аз моята така я обезвъздушавам.

Коментар

Запалено разбира се. Освен това смяната на тръбичките е лесна и никак нескъпа, защо се притесняваш Сменяй наред

Коментар

При Нива няма разлика запалена или угасена се обезвъздушава - само че в единия случай може да помага и жена, а в другия може и на закрито.

Коментар

Имам един въпрос,като натиснеш спирачката и трите ли буталца трябва да излязат на веднъж или които когато си иска?
                              0898707872-Здравко

Коментар

Първоначално публикуван от ribar4eto Преглед на мнение
                                Имам един въпрос,като натиснеш спирачката и трите ли буталца трябва да излязат на веднъж или които когато си иска?
                                Ако имаш предвид буталата на предния спирачен апарат :

Не можеш да изравниш така системата, че без товар да излизат едновременно. Просто и трите трябва да могат да излизат относително лесно. И да се прибират, което при Нива често е проблем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X