Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Лада 1.7 97г. моно инжекцион

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с Лада 1.7 97г. моно инжекцион

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
    Шайбата поне стандартната ли е или някоя изчанчена?Виж във снопа на голямата букса дали имаш ширмован(с метална оплетка)кабел с две жици за връзка с компа,от там би трябвало да клати аванса.
    Шайбата не е стандартна Ладова,някаква друга е.За кабела-100% такъв няма.

Коментар

Ще трябва схема на свързване към компа,инак аванса остава бетон 10гр.
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
        Ще трябва схема на свързване към компа,инак аванса остава бетон 10гр.
        Аз сега си мисля как с това Ладовото делко да я излъжа да работи и на бензин.
        Има ли такъв възможен филм или приказвам смешки?
        П.П.Всички кабели към оригиналните бобини са си свързани,само високоволтовите са откачени,защото нали взимам ток за свещите вече горе от делкото.
        Може ли да се преустрои нещо и да работи така моноблока на бензин или ще трябва да преминавам на карбураторно захранване и механична бензинова помпа?

Коментар

Има.Подай захранване на помпата и ще тръгне и на бензин!Но да на се меша със стандартната инсталация
          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
            Има.Подай захранване на помпата и ще тръгне и на бензин!Но да на се меша със стандартната инсталация
            Хм,дали?
            Аз захранване на помпата лесно ще подам,ами дали ще има захранване на дюзата от компа при превключване на работа на бензин?
            Май компа не е толкова тъп и се усеща,че запалването не е от въпросните блок-бобини.
            Или знам ли?

Коментар

Само гледай да не се набуташ в скъп филм без край. Аз бих направил следното:
              1. Стравка по телефона до повече магазини за необходимите оригинални части и смяна на всичко съмнително;
              2. Ако ремонтът е невъзможен - смяна на моно-инжа с карбуратор, ако е възможно. Карба може да го намериш и по моргите от някоя лада. Другите части (бобина, комутатор, дистр. капачка и тн) са евтини. Ако намериш части в София и не искат да ти ги пратят, обади ми се. Пиши за развитието на проблема.
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                Някой наясно ли е със запалването на въпросния модел Нива-/става дума за 1.7 моноинжекция/?
                Интересува ме комутатора в бобините ли е вграден и дали изобщо има такъв или функцията му се извършва от компютъра?
                Кажи конкретно какво ти трябва. Днес ще ходя до моя търговец за други неща (той е вносител) и мога да попитам има ли го и колко струва.

Коментар

Този модел нали е с двуканален комутатор-той е виновника.Тоя блок бобини разглобява ли се?

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                    Кажи конкретно какво ти трябва. Днес ще ходя до моя търговец за други неща (той е вносител) и мога да попитам има ли го и колко струва.
                    Проблема е че и аз не знам какво ми трябва.
                    Колата угасна и толкова.Ток до свещите няма.
                    Пробвах още онзи ден с друг датчик на к.в.,но не е от него-остава да е от блок-бобините или комутатора в тях.
                    Само,че те са две с двуканален комутатор и би трябвало поне едната секция да остане да работи и колата да се опитва да припалва на два цилиндъра,а тя ни ума,ни дума.
                    А не ми се вярва да изгорят и двете секции едновременно.
                    Та според мен проблема е по-комплексен,но какъв е точно още не съм определил.
                    Сега слизам долу да меря каквото мога....

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_ Преглед на мнение
                      Този модел нали е с двуканален комутатор-той е виновника.Тоя блок бобини разглобява ли се?
                      Да,разглобява се.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_ Преглед на мнение
                        Да,разглобява се.
                        Приемам всякакви идеи колеги.
                        Помагайте.

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
                          Проблема е че и аз не знам какво ми трябва.
                          Колата угасна и толкова.Ток до свещите няма.
                          Пробвах още онзи ден с друг датчик на к.в.,но не е от него-остава да е от блок-бобините или комутатора в тях.
                          Само,че те са две с двуканален комутатор и би трябвало поне едната секция да остане да работи и колата да се опитва да припалва на два цилиндъра,а тя ни ума,ни дума.
                          А не ми се вярва да изгорят и двете секции едновременно.
                          Та според мен проблема е по-комплексен,но какъв е точно още не съм определил.
                          Сега слизам долу да меря каквото мога....
                          Чакай малко. Тук отиваме в правилната посока.
                          Този блок бобини има ли комутатор ? Отделен?
                          С колко крачета е този комутатор - с 4 , с 6 или със 7 ?
                          Обикновено комутатора играе роля на бушон в една система и се сменя само той, но при други модели с електронно запалване.
                          С такъв блок не съм наясно дали е така. Днес ще питам.

Коментар

Двуканален,разбираи 2 комутатора. За да няма и на 4-рите свещи,трябва да им няма някоя обща маса, плюс, или пък компа е дал фира. Разбира се ако датчика които си слагал е читав.
                            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

http://www.12v.ru/site.xp/050053048124052055055124.html Това трябва да е,двуканален не значи че са два броя.Трябва да има още един датчик който казва на коя бобона да се подава напрежение. Ако беше с два комутатора щеше да работи на два цилиндъра. Специалист е Ясен ,чакаме да се появи.

Коментар

Може да има и датчик на р. вал(ама маи само пълния инжекцион има и по него ориентира дюзите),но без него пали,помисли и ще разбереш защо. В някакъв авариен режим,но ще има искра и ще запали.
                                Поврарям това което съм писал по-горе.
                                Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X