Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Лада 1.7 97г. моно инжекцион

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с Лада 1.7 97г. моно инжекцион

Възможно ли е така да заглъхва от задръстен катализатор, защото вече трима майстори(врачки) ми казаха да го махна.Нужно ли е да сложа на негово място гърне?
    Последно редактирано от Avcho; 02-11-08, 11:47.
    Радослав Йончев

Коментар

Първоначално публикуван от Avcho Преглед на мнение
      Възможно ли е така да заглъхва от задръстен катализатор, защото вече трима майстори(врачки) ми казаха да го махна.Нужно ли е да сложа на негово място гърне?
      Не е невъзможно, но изобщо не вярвай на "майстори" по въпроса за катализаторите. Просто много струват, като ги предадеш на скрап. Състоянието на катализатора се проверява с манометър. Симптомите не приличат на твоя случай, обаче.

На мястото на катализатора се поставя нов катализатор. Тъжно е, от парична гледна точка, но колата няма да върви докато не го поставиш. Или докато не поставиш оригиналната изпускателна уредба без катализатор и не флашнеш компютъра за такъв режим. На разкази за "резонатор", "тръба" и подобни, вярвай с половин ухо - мога да напиша отделна тема защо.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        На мястото на катализатора се поставя нов катализатор. Тъжно е, от парична гледна точка, но колата няма да върви докато не го поставиш. Или докато не поставиш оригиналната изпускателна уредба без катализатор и не флашнеш компютъра за такъв режим.
        Защо? Нивата има ли втора ламбда сонда? Аке не, и ако единствената ламбда сонда и е на изпускателния колектор, или близо до него, колата ще си върви съвсем безгрижно и добре. Компютъра не може да хване какво има след ламда сондата, ако е поставена на изпускателния колектор, което предполагам е конкретния случай.

Виж, ако има втора сонда след катализатора, или първата е далече от изпускателния колектор, тогава е леко сложно, и трябва да се правят посочените по-горе упражнения.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Защо? Нивата има ли втора ламбда сонда? Аке не, и ако единствената ламбда сонда и е на изпускателния колектор, или близо до него, колата ще си върви съвсем безгрижно и добре. Компютъра не може да хване какво има след ламда сондата, ако е поставена на изпускателния колектор, което предполагам е конкретния случай.

Виж, ако има втора сонда след катализатора, или първата е далече от изпускателния колектор, тогава е леко сложно, и трябва да се правят посочените по-горе упражнения.
          Неговата няма втора ламбда, първата наистина е далече, но не там е основната беля. Конкретно този двигател има настроена изпускателна уредба и характерен за нея РВ. Проблемът е чисто газодинамичен, а компютърът малко тъпичък идва, за да оправи преходните режими.

Коментар

A, е щом е така, може.

На ферозата не и пука, и съвсем без гърнета да я оставиш, все тая.

...както и на разните му дърти голфове.

Ама на всичките ламбда сондата е най-много на 30-ина сантметра от главата, още на изпускателния колектор. Там гърнета почти не играят.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колеги проблема се оказа от помпата в резеорвара.На колата е била сложена от 1.7 пълна инжекция и налягането и е много голямо над 3bar.Днес ми я смениха,но нямаше време да я монтират новата.Утре ще пиша пак.
              Радослав Йончев

Коментар

Ъ. Че какво общо има помпата? Регулаторът на налягане не зависи от нея. Пък наляганията са кажи-речи еднакви на двата модела.

Коментар

Проблема с нивата е отстранен!!!Сега пак ми прекасва,но е от свещите,защото и сложих едни други и се оправиПриемам съвети какви да си купя и да ги сменя с нови?
                  Последно редактирано от Avcho; 04-11-08, 22:33.
                  Радослав Йончев

Коментар

Вземи си чешки Brisk. Поне със сигурност няма ментета.

А като си тръгнал да сменяш, смени и кабелите. На Tesla са добри, и на добра цена.

Не знам дали това чудо има делко, ама ако има, смени капачка и палец.

Разхода няма да е голям, а след това ще си сигурен че няма да имаш проблеми със запалителната система. А ако отидеш някъде да ти измият двигателя, и после запали и работи като часовник, тия на автокмивката ще гледат интересно, особено ако има някой западен боклук за една торба пари, който след подобна процедура не ще да помръдне.

Аз имах самара навремето, и си сменях кабелите при всяка смяна на свещите. Редовно шашвах народа по автомивките.

Коментар

Няма делко неговата Нива.

Коментар

Е няма ли дистрибуторна капачка и палец?До колкото знам и колите с електронно трябв да имат.
                        Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Оная система с двойните бобини ли? Или бобина за всяка свещ?

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
                            Е няма ли дистрибуторна капачка и палец?До колкото знам и колите с електронно трябв да имат.
                            Колите с напълно електронно, нямат тая гадост. На нейно място има датчик за положението на коляновия/разпределителния валове, и компютъра се грижи за предверението и всякакви такива. Обикновено в такива системи има и т.нар Knock sensor, или сензор за детонации. По него компютъра се ориентира до къде може да дръпне аванса в различните режими и различния бензин, дето сипваш. И по тоя начин теоретично държи двигателя в режими, в които е най-ефективен.

Ако се чудиш защо има разлика в два абсолютно еднакви двигателя, от които единия с делко, а другия без - те от това е. Просто при читаво направена система, тоя без делко има някое и друго конче отгоре.

Системите са общо взето 2. С по една бобина за 2 цилиндъра, или бобина за всеки цилиндър, като втората е по-модерната, а първата е компромис.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Оная система с двойните бобини ли? Или бобина за всяка свещ?
                              Две двойни бобини е. Бобина на всяка свещ в Нива май няма изобщо, или поне не на двигателя 1.7

п.с.
                              Свещ/бобина в ладите има само в 110/111/112, и само на 16-клапанните двигатели.

Коментар

Аха, значи да си смени 4-те кабела между бобините и свещите. Предполагам дори са по-евтини от тия за система с делко.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X