Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с кранчето за парното

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: проблем с кранчето за парното

То на оригиналното проблемът му не е, че не спира, а че протича. А за да предотвратиш протичането с други кранове, трябват два от двете му страни.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      То на оригиналното проблемът му не е, че не спира, а че протича. А за да предотвратиш протичането с други кранове, трябват два от двете му страни.
      А няма ли да стане един на входа и един на изхода - в коша, или няма да ми стигне мястото. Другият вариант е да не се занимавам с нищо вътре в купето, да оставя сферичното (поне не тече) и да сложа едно спирателно кранче в коша, преди тръбичката. Предполагам и там маркуча е Ф16.

Къде ще е по-удачно да се сложи второто кранче - на тръба номер 4 или номер 7
      http://www.autoprospect.ru/vaz/21213...-ohl_niva1.jpg
      Александър

Коментар

Вместо да се занимаваш с глупости, просто се научи да пускаш и спираш парното направо от кранчето, а не от ръчката на таблото. Ако не си много дебел, може да се прави в движение. Така може да си сигурен, че е затворено докрай.

Коментар

Колеги,аз съм чувал разни легенди,че при спиране на притока на антифриз към парното,колата загравя повече.Според мен има нещо вярно,защото когато пуснеш парното,температурата започва да пада доста бързо?

Коментар

Никакви легенди не са това. Парното си има своя принос в охлаждането на двигателя, за съжаление - не когато на двигателя му трябва. Освен това, парното на Лада е закачено в най-далечния край на двигателя (най-далече от водната помпа и радиатора) и при слаба работа на водната помпа, включването му значително променя температурата (датчикът за температура е в същия край).

Коментар

Вместо да се занимаваш с глупости, просто се научи да пускаш и спираш парното направо от кранчето, а не от ръчката на таблото. Ако не си много дебел, може да се прави в движение. Така може да си сигурен, че е затворено докрай.
              Е добре, но тогава говорим за друго кранче, такова като на Янко. Да го спирам на ръка добре - тогава или трябва да изрежа рафтчето под жабката или изобщо да не го монтирам. Мене ме мързи и искам да се занимавам с глупости - у нас всички консуматори имат по едно спирателно кранче освен съответният основен уред - бил той мивка или тоалетно казанче.
              Относно загряването - в момента съм с два вентилатора - един зацепен и втори електрически. Електрическия се включва доста , в топлото време по задръстванията. Ще видим като спрем парното.
              Александър

Коментар

Не пречи рафтчето. Само да не е препълнено с боклуци.

А водата в колата не е като водата у дома.

Коментар

Не пречи рафтчето. Само да не е препълнено с боклуци.

А водата в колата не е като водата у дома.
                  Кран на входящата тръба, независимо къде - не спира ли циркулацията на вода/антифриз в радиатора на парното? Ако да - защо да не е като в къщи (с изключение на това, че в къщи не тече антифриз и температурата на водата е по-ниска).
                  Александър

Коментар

Ако говориш за парното вкъщи - да, същото е. Идеята е, че налягане идва и от двете страни и това, че от едната си го спрял, няма да го спре да тече.

Коментар

Ако говориш за парното вкъщи - да, същото е. Идеята е, че налягане идва и от двете страни и това, че от едната си го спрял, няма да го спре да тече.
                      Това е вярно, ако кранчето е протекло. В момента аз нямам такъв проблем и няма и да имам - просто сферичното кранче не иска да спира напълно притока и затова съм замислил още едно кранче отвън на входа, което да спре циркулацията. Налягане може да си има колкото си иска, то така или иначе не може да превиши общото за цялата система.
                      Александър

Коментар

Сферичното кранче няма как да не спира притока, ако просто го завинтиш с ръка. Ей това ти обяснявам от сума време. Проблемът го има и с оригиналните кранчета и не е в кранчетата, а в идиотското жило и лоста който го движи.

А ако в плетеницата на маркучите за парното в коша искаш да сложиш още кранове - твоя си работа, но според мен там и без тях е трагедия.

Коментар

Сферичното кранче няма как да не спира притока, ако просто го завинтиш с ръка. Ей това ти обяснявам от сума време. Проблемът го има и с оригиналните кранчета и не е в кранчетата, а в идиотското жило и лоста който го движи.
                          Вчера го напъвах с клещи, уж го завих, но парното пак си топли, не се трае. А сега де. Колко още да го напъна, дали няма да се счупи най-накрая. Идиотското жило беше изкривило рамото на кранчето, което е очевидно от доста тънка ламарина.
                          Александър

Коментар

Има и един друг фокус - кранчето оригинално май е на изходящата тръба на парното. Ако е така при тебе, ще грее - лятно време потокът от конвекция в маркуча е достатъчен да те сгрее допълнително.

И, накрая - ти сигурен ли си, че точно от радиаторчето е топлината, от която се оплакваш? Горещи ли са му тръбите?

Коментар

Има и един друг фокус - кранчето оригинално май е на изходящата тръба на парното. Ако е така при тебе, ще грее - лятно време потокът от конвекция в маркуча е достатъчен да те сгрее допълнително.

И, накрая - ти сигурен ли си, че точно от радиаторчето е топлината, от която се оплакваш? Горещи ли са му тръбите?
                              Откъде другаде да идва топлината. Вън 15 градуса - вътре по потник, духа топло. Миналото лято, като беше ново, пусках вентилатора на затворено кранче и дори духаше студен (с външна температура) въздух в купето и в дадени условия не се налагаше да ползвам ветротроника. Пропуска и не, не мисля, че кранчето е на изходящата тръба - поне според схемата не е. Според мен кранчето по някаква причина не затяга напълно. Раздвижих го с клещите, затегнах го, но пак си е топло вътре. Утре ще пробвам да го затегна пак, но не смея много да напъвам.

Смятам, че едно допълнително кранче на ВХОДЯЩАТА тръба вън, в коша на двигателя, където е лесно да се сервизира, а защо не да се свърже с жило, ще реши проблема, без дори да пипам вътре в купето.
                              Александър

Коментар

Смених кранчето. Определението на Ясен е за процедурата "кама сутра със садо мазо" е доста правилно. По едно време почти бях застанал в поза "мост". Никакво разглобяване не е необходимо на самото парно, само трябва да се внимава с гайката която държи долният винт на кранчето към радиаторчето - има лепва се малко тиксо, за да не пада докато се монтира. В крайна сметка се спрях на варианта оригинално руско кранче, пък колкото изкара. Поне засега проблема е решен - вече не се сварявам в купето.
                                Относно сферичното кранче - беше запекло и не може с нищо да се завърти. Това, дето си мислех че съм го въртял - просто рамото му е имало луфт. Не си купувайте такова. Не ги знам руснаците как летят в космоса, като не могат да направят нещо толкова елементарно.
                                Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X