Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с кранчето за парното

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с кранчето за парното

Нормално като всяка лада да и протече кранчето за парното.Ще съм благодарен на колеги които споделят последователноста на работа.И най вече има ли някакъв специален ключ за гаиките зад кранчето дето са.Само съжалявам , че навремето отсъствах от часа ОТВИВАНЕ НА БОЛТ НА НЕЗГОДНО МЯСТО.

До: проблем с кранчето за парното

1. ВАЖНО: вземи си сферично кранче вместо старото - продават се като резервна част, пасват на мястото, но протичат по-трудно.

2. Трябва да откопчаеш барчето (държи се на винт отдолу и няколко щипки) и тялото на перката (държи се на 4 пружинни скоби, които лесно отлитат далече)и да ги извадиш

3. болтовете там са с глава 10. Целият фокус съм го правил и само с обикновен гаечен ключ, но ако имаш камък, върток и гъвкава връзка (всичко 1/4") няма да си загубиш деня.

Коментар

Ясен благодаря ти за подробното обяснение.Борбата беше сериозна особенно с единият болт зад кранчето дето е .За час и половина стана.

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ПЕТКОВ Преглед на мнение
        Ясен благодаря ти за подробното обяснение.Борбата беше сериозна особенно с единият болт зад кранчето дето е .За час и половина стана.
        дано си го послушал и за моделът.Като сменях кранчето,птах продавачката ,дали ще изкара зимата.Тя ми отговори че обикновенното кранче няма да издържи до зимата.А беше септември месец миналата година.
        Най е лошо зимата да ти протече,да нямаш парно и да се налага на - много градуса да го сменяш.
        Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

аз си купих сверично кранче , но в железарията казах че ми трябва за тола вода, 2 зими карам ,
          надявам се и тази да ме кара, ако успея да я сваля от трупчетата
          "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

Напук на утвърдената традиция, водопроводните кранове (1) са мизерия и (2) при запояването се повреждат.

Сферичен кран се продава като резервна част за Лада, със същите фланци като предишнич модел и пасват идеално.

Коментар

Кое им е мизерията на водопроводните кранове

И само със запояване ли могат да се закрепят според теб
              Последно редактирано от kraz; 18-10-08, 10:27.

Коментар

Първоначално публикуван от kraz Преглед на мнение
                Кое им е мизерията на водопроводните кранове

И само със запояване ли могат да се закрепят според теб
                ПРавиш ТНТМ за нещо, което го има на магазина и е едва ли не по-евтино от водопроводен кран.

Водопроводните кранове изпитват трудности при отрицателни температури (никой не ги оразмерява за това в допуските) и имат (конкретно сферичните) малък ресурс отваряне/затваряне. Винтовите пък лесно просълзяват откъм оста.

Можеш да го закрепиш както си искаш.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  1. ВАЖНО: вземи си сферично кранче вместо старото - продават се като резервна част, пасват на мястото, но протичат по-трудно.

2. Трябва да откопчаеш барчето (държи се на винт отдолу и няколко щипки) и тялото на перката (държи се на 4 пружинни скоби, които лесно отлитат далече)и да ги извадиш

3. болтовете там са с глава 10. Целият фокус съм го правил и само с обикновен гаечен ключ, но ако имаш камък, върток и гъвкава връзка (всичко 1/4") няма да си загубиш деня.
                  А дали ще можеш да ми кажеш откъде си го купил, че в повечето магазини си е стандартното за нива, дето тече.
                  Александър

Коментар

Готово. Купих си. От магазина на Симеон и Одрин - не знам това ли е "арменеца" не е ли, но най-ми хареса кранчето. А и човека , който продаваше ми се стори точен. Както и да е. Купих го за 16 лв. Ето и снимки.
                    Прикачени файлове
                    Александър

Коментар

Сега остава трудната част - да махна старото и да сложа новото. Малко практическа помощ няма да ми е излишна...
                      Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                        Готово. Купих си. От магазина на Симеон и Одрин - не знам това ли е "арменеца" ...
                        Не е арменеца, той е на Черни Връх. Този магазин на Симеон и Одрин го запомни добре - ще направиш пътека до него.

п.с.
                        Кранчето е Правилното.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Не е арменеца, той е на Черни Връх. Този магазин на Симеон и Одрин го запомни добре - ще направиш пътека до него.

п.с.
                          Кранчето е Правилното.
                          В смисъл , че е читав магазина, нали?

А с какъв инструмент препоръчваш да го сменя, защото аз имам само комплект обикновени ключове и отверки. Ще се получи ли с тях?
                          Да очаквам ли да текне нещо като махна кранчето, или при изгасен и студен мотор не би трябвало да има течност в отоплителния кръг.
                          Почти съм сигурен, че ще текне и ще подложа нещо ама все пак да питам.
                          Благодаря ти за инфото, беше ми много полезно, а и научих принципа на действие на различните типове спирателни кранове покрай това.
                          Чудя се, дали да не сложа малко силикон към уплътнението или ще е прекалено брутално от моя страна.
                          Александър

Коментар

Разбира се, че ще протече. Мъдро е да поизточиш антифриза от двигателя.

Това кранче да го смениш си е Кама-Сутра със Садо-Мазо елементи. Препоръчвам ти да откачиш маркучите откъм двигателя и да разглобиш барчето. Кожухът на вентилатора е закрепен с едни листови пружинки, които отлитат далеч - да не кажеш, че не съм те предупредил да ги дебнеш. Като махнеш и вентилатора, можеш да свалиш радиатора.

Коментар

Аз нещо не схващам. Ей сега ще ида да снимам вътре в Нивата. Според мен кранчето е достъпно откъм купето, не разбирам защо трябва да пипам радиатори и перки. Май съм мнооого бос в тази сфера...
                              Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X