Нормално като всяка лада да и протече кранчето за парното.Ще съм благодарен на колеги които споделят последователноста на работа.И най вече има ли някакъв специален ключ за гаиките зад кранчето дето са.Само съжалявам , че навремето отсъствах от часа ОТВИВАНЕ НА БОЛТ НА НЕЗГОДНО МЯСТО.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
проблем с кранчето за парното
Свий
X
-
До: проблем с кранчето за парното
1. ВАЖНО: вземи си сферично кранче вместо старото - продават се като резервна част, пасват на мястото, но протичат по-трудно.
2. Трябва да откопчаеш барчето (държи се на винт отдолу и няколко щипки) и тялото на перката (държи се на 4 пружинни скоби, които лесно отлитат далече)и да ги извадиш
3. болтовете там са с глава 10. Целият фокус съм го правил и само с обикновен гаечен ключ, но ако имаш камък, върток и гъвкава връзка (всичко 1/4") няма да си загубиш деня.
-
дано си го послушал и за моделът.Като сменях кранчето,птах продавачката ,дали ще изкара зимата.Тя ми отговори че обикновенното кранче няма да издържи до зимата.А беше септември месец миналата година.Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ПЕТКОВ Преглед на мнениеЯсен благодаря ти за подробното обяснение.Борбата беше сериозна особенно с единият болт зад кранчето дето е
.За час и половина стана.
Най е лошо зимата да ти протече,да нямаш парно и да се налага на - много градуса да го сменяш.Където Бирата, Там и Аз...
Коментар
-
Напук на утвърдената традиция, водопроводните кранове (1) са мизерия и (2) при запояването се повреждат.
Сферичен кран се продава като резервна част за Лада, със същите фланци като предишнич модел и пасват идеално.
Коментар
-
ПРавиш ТНТМ за нещо, което го има на магазина и е едва ли не по-евтино от водопроводен кран.Първоначално публикуван от kraz Преглед на мнениеКое им е мизерията на водопроводните кранове
И само със запояване ли могат да се закрепят според теб
Водопроводните кранове изпитват трудности при отрицателни температури (никой не ги оразмерява за това в допуските) и имат (конкретно сферичните) малък ресурс отваряне/затваряне. Винтовите пък лесно просълзяват откъм оста.
Можеш да го закрепиш както си искаш.
Коментар
-
А дали ще можеш да ми кажеш откъде си го купил, че в повечето магазини си е стандартното за нива, дето тече.Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение1. ВАЖНО: вземи си сферично кранче вместо старото - продават се като резервна част, пасват на мястото, но протичат по-трудно.
2. Трябва да откопчаеш барчето (държи се на винт отдолу и няколко щипки) и тялото на перката (държи се на 4 пружинни скоби, които лесно отлитат далече)и да ги извадиш
3. болтовете там са с глава 10. Целият фокус съм го правил и само с обикновен гаечен ключ, но ако имаш камък, върток и гъвкава връзка (всичко 1/4") няма да си загубиш деня.Александър
Коментар
-
Коментар
-
Не е арменеца, той е на Черни Връх. Този магазин на Симеон и Одрин го запомни добре - ще направиш пътека до него.Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнениеГотово. Купих си. От магазина на Симеон и Одрин - не знам това ли е "арменеца" ...
п.с.
Кранчето е Правилното.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеНе е арменеца, той е на Черни Връх. Този магазин на Симеон и Одрин го запомни добре - ще направиш пътека до него.
п.с.
Кранчето е Правилното.
В смисъл , че е читав магазина, нали?
А с какъв инструмент препоръчваш да го сменя, защото аз имам само комплект обикновени ключове и отверки. Ще се получи ли с тях?
Да очаквам ли да текне нещо като махна кранчето, или при изгасен и студен мотор не би трябвало да има течност в отоплителния кръг.
Почти съм сигурен, че ще текне и ще подложа нещо ама все пак да питам.
Благодаря ти за инфото, беше ми много полезно, а и научих принципа на действие на различните типове спирателни кранове покрай това.
Чудя се, дали да не сложа малко силикон към уплътнението или ще е прекалено брутално от моя страна.Александър
Коментар
-
Разбира се, че ще протече. Мъдро е да поизточиш антифриза от двигателя.
Това кранче да го смениш си е Кама-Сутра със Садо-Мазо елементи. Препоръчвам ти да откачиш маркучите откъм двигателя и да разглобиш барчето. Кожухът на вентилатора е закрепен с едни листови пружинки, които отлитат далеч - да не кажеш, че не съм те предупредил да ги дебнеш. Като махнеш и вентилатора, можеш да свалиш радиатора.
Коментар
-
Аз нещо не схващам. Ей сега ще ида да снимам вътре в Нивата. Според мен кранчето е достъпно откъм купето, не разбирам защо трябва да пипам радиатори и перки. Май съм мнооого бос в тази сфера...Александър
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар