Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с кранчето за парното

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: проблем с кранчето за парното

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
    Сега остава трудната част - да махна старото и да сложа новото. Малко практическа помощ няма да ми е излишна...
    Чак сега виждам темата ....но по-добре късно , от колкото ......Вместо да псувате половин час за една гайка с ключ 10 в ръка и стойка на ЙОГА .
    Та ето как се сменя кранчето с усмивка .
    1. Осигурявате си достъп до кранчето . Няма да обяснявам .
    2. Източвате антифриза под ниво на кранчето .
    3. Развивате двете болтчета в ляво, към радиаторчето на парното .Те са лесни .
    4. Отвън в коша откопчавате горния маркуч на парното от металната тръба. Този маркуч който влиза в кранчето .
    5. Взимате кранчето с малко напън ( за да отлепи гарнитурата ) и го измъквате заедно с маркуча .
    Свободно, с лекота и усмивка развивате труднодостъпните гайки . Нали вече държите кранчето в ръцете си заедно с тръбичката. Какво му е трудното .......
    И после по обратен ред . Да не удължавам писането . Цялото упражнение е за 20 минути .
    Айде весела вечер !
    Последно редактирано от bgbul; 18-03-10, 18:57.

Коментар

До: проблем с кранчето за парното

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
      Колега,ако пак ти създаде проблеми кранчето аз имам преправено с месингово пиро от чешма,доказано и здраво-ще ти го изпратя даси решиш проблема

Благодаря ти колега за предложението,вече го имам преправено с бронзова втулка и кекла от батерия,това е вече друга бира.Летото изхвърлям сега поставеното и приключвам с КРАНЧЕТА ЗА ПАРНО.

Коментар

От: До: проблем с кранчето за парното

Готово. Купих си. От магазина на Симеон и Одрин - не знам това ли е "арменеца" не е ли, но най-ми хареса кранчето. А и човека , който продаваше ми се стори точен. Както и да е. Купих го за 16 лв. Ето и снимки.
        Колеги. След 1 година и 20 000 км кранчето вече заяжда. Да, наистина не е протекло, но не може да се затвори напълно. Жилото огъва рамото, но кранчето стои отворено. Явно се е запекло от разните утайки в инсталацията или просто не са го направили както трябва. Сега предстои смяна, защото в колата е като във фурна. С една дума - сферичното кранче е добре на теория, но на практика не.
        Александър

Коментар

От: проблем с кранчето за парното

Мъка, мъка. Продавай. Не кранчето.
          Минах по тоя път, накрая се отървах - от колата.
          Проблемът се реши за винаги.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Сферичните кранчета имат къс живот. Опитай да го раздвижиш на ръка, ако не стане - ново. На Симеоновско шосе руските са по 8 лв.
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Значи сферичните имат къс живот, а другите протичат за една зима. И какво правим? Отначало работеше перфектно, даже го хвалих въпросното кранче. Как имат къс живот, като батериите които слагаме у нас карат по 15 години и отгоре. Въпрос на материал и изработка.
              Александър

Коментар

Значи сферичните имат къс живот, а другите протичат за една зима. И какво правим? Отначало работеше перфектно, даже го хвалих въпросното кранче. Как имат къс живот, като батериите които слагаме у нас карат по 15 години и отгоре. Въпрос на материал и изработка.
                Ми, от ефтини чаркаляци, правени в незнаен колхоз, какво да се очаква?

Коментар

И аз имах същия проблем с кранчето. Просто не искаше да затвори напълно. Затварям го, но от вибрации и т.н. то се самоотваряше с времето и "климатика" духа на топло лятото. Затова подходих радикално - на единия от маркучите за радиатора сложих едно старо маслено кранче от Москвич 408 (такова имах под ръка). От тогава просто лятото си спирам притока от там.
                  Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Аз мисля, че сферичните еднодневки ги правят в Китай, а руските са толкова тъпо измислени, че и на конкурс по тъпотия ще се класират на 2-ро място.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Аз приключих отдавна със сферичните,както и с оригиналните Руски кранчета.И едните и другите са с доста малък ресурс и обикновено протичат в най-големия студ,когато на човек хич не му е до смяна на кранче.Ето и някоя снимка на моя вариант:
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от Янко Желязков; 13-06-11, 15:24.

Коментар

Колега, и аз за такова нещо съм се замислил. След малко ще ходя да купя маркучи. Какъв е размера, за да не се чудя. Кранчето си е нормално спирателно предполагам.
                        Александър

Коментар

Маркучите там са 16 милиметра (вътрешен диаметър).

Коментар

А някакви особености при монтажа има ли - нали не трябва да разглобявам цялото парно.
                            Александър

Коментар

А някакви особености при монтажа има ли - нали не трябва да разглобявам цялото парно.
                              Няма кой знае какви особености по монтажа.Парното не се разглобява.Набавяш си такова кранче,купуваш маркучи за парното,качествени скоби и започваш да кроиш и режеш на място.На мен цялата работа ми отне около час.

Коментар

Взех си маркуч. Кранчета в железарията има. Купих си и едно "оригинално" руско, от тези с мембраната. Ще източа и ще реша на място. Мисля отвън, в коша да сложа едно като твоето, с което евентуално да мога да спирам притока на течност изцяло, а вътре да е оригиналното.

П.П. Сега руския гений (без да обиждам братушките), е измислил нова концепция - кранче с два керамични диска, всеки от които с по два диаметрално противоположни отвора, които съвпадат в дадено положение и една вилка, която завърта единия. Аз реших да не експериментирам с него, но ако някой иска да се пробва, има и такова
                                Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X